Jogurcik Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Cześć wszystkim, jakiś czas temu kupiłem używany dość wiekowy rower szosowy, ale dopiero teraz biorę się za jego odnawianie i przywracanie do jak najlepszego stanu. Zauważyłem, że obręcze w miejscu styku z klockami hamulcowymi bardzo ładnie się błyszczą, a na reszcie obręczy, na piastach i szprychach jest coś w rodzaju nalotu. Czym go usunąć/w jaki sposób nabłyszczyć resztę obręczy? Nie mam teraz możliwości zrobienia zdjęć, ale jeśli są niezbędne jutro zrobię
Mod Team michuuu Napisano 8 Listopada 2011 Mod Team Napisano 8 Listopada 2011 Polerować i zabezpieczyć lakierem bezbarwnym. Aluminium się utlenia i stąd ten matowy nalot. Lakier zabezpieczy powierzchnie ale nie wiem co z tarciem klocków.
Ukor1 Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Pasta polerska powinna dać rade, kupisz w sklepach z auto częściami, akcesoriami itp. Droga nie jest poniżej 10zł chyba, tubka starczy ci na 20 obręczy
gello1 Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 kup pastę AUTOMAX ja stosuję i wszystko błyszczy lepsza niż TEMPO
kadm Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Ostatnio do podobnej sprawy używałem pasty polerskiej DISPLEX. Polecam.
stefan2810 Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Od siebie polecam paste DURSOL. Ok 30zł tubka. Pasta jest mega wydajna wystarczy ilość ziarenka grochu a efekt niesamowity. Efekt lustra nie jest trudny do osiągnięcia. Moja korba SLX - http://www.pinkbike.com/photo/5819999/
kalin20 Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 tylko nie lakieruj powierzchni, bo bedzie brzydko lakier odchodził, i sie łuszczył
Przeor Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Z domowych środków rewelacyjnie sprawdza się proszek do szorowania AJAX, po prostu cud, miód, orzeszki
Mod Team mrmorty Napisano 9 Listopada 2011 Mod Team Napisano 9 Listopada 2011 ja bym to jeszcze rozebrał na czynniki pierwsze... ale jak rozbierzesz to nie wiadomo co z tego się urodzi i czy to wszystko ładnie cuzamendokupy złożysz. Długie wieczory przed Tobą, ircha i pasta i wjo
Jogurcik Napisano 9 Listopada 2011 Autor Napisano 9 Listopada 2011 rozkładanie na części odpada, najpierw spróbuję Ajaxem, potem pastą polerską, dzięki wszystkim za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 9 Listopada 2011 Mod Team Napisano 9 Listopada 2011 Jeżeli jest to gołe alu bez lakieru farby i napisów a chcesz mieś przysłowiowe lusterko to rozebrać jak morty pisał, papier wodny 800, pozniej 1500 i 2000 na koniec. Pasta i masz juz ładne lusterko. Praca męcząca, budząca ale efekt jest do pozazdroszczenia o ile komponuje sie z reszą elementów http://imageshack.us/g/88/1006694h.jpg/ tak wyglądąła moja korba po usuwaniu rys i wżerów po prawej przed polerką po lewej po Mozesz też zostawić mładny mat ale on sie szybko brudzi.
Jogurcik Napisano 10 Listopada 2011 Autor Napisano 10 Listopada 2011 kupiłem pastę polerską, jutro się z nią pobawię, na razie bez rozkładania, ale zobaczę jaki będzie efekt
stefan2810 Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Daj zdjęcia przed i po. Zobaczymy ;]
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.