lukasz78 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Czy znacie jakieś przejezdne szlaki rowerowe w okolicach Warszawy? Słowo "przejezdny" oznacza dla mnie szlak o w miarę twardej nawierzchni, którym można śmigać ok. 20 km/h zwykłym turystycznym rowerkiem. Niestety co wjadę na jakiś oznakowany szlak rowerowy, to trafiam na: kocie łby, błoto, piach, gruz itp. Tymczasem jestem typowym "połykaczem kilometrów" i tego typu trudne nawierzchnie mnie nie interesują. Dlatego poruszam się praktycznie tylko szosami. Czasem chciałbym jednak odpocząć sobie trochę od samochodów, pomknąć przez las itp. Czy znacie zatem jakieś przejezdne szlaki rowerowe pod Warszawą? Na zachodzie takie wygodne szlaki to standard. U nas niestety nie, bo wciaż pokutuje myślenie, że przeciętny rowerzysta lubi trudne nawierzchnie, piach, kamienie itp. Ale może ktoś widział gdzieś pod Warszawą jakiś przejezdny szlak? Za wszelkie info z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KULA68 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja nie spotkałem takich szlaków rowerowych w okolicach Wa-wy o jakich myślisz.Też unikam piachu i błota-pozostawiam to innym.Chcąc zrobić fajną trase w okolicach Stolicy niestety pozostaje ci własna inwencja i mapa. Jeżeli interesują cię przetestowane trasy w okolicach do 100 km. od Wa-wy to polecam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz78 Napisano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Jeśli możesz, podrzuć w wolnej chwili parę takich tras. Będę wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Jakiś czas temu postanowiłem przejechać wszystkie znakowane szlaki rowerowe w okolicach Warszawy. Do tej pory zaliczyłem ich tyle: http://jarbla.bikestats.pl/index.php?category=15185&page=0 Pozostałe czekają na swoją kolej. Jeżeli chodzi Ci o jazdę tylko po asfalcie to raczej niewiele znajdziesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 11 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 jarbla widzę że sporo rowerujesz jakie masz plany na sobotę i niedzielę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarbla Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 W tę sobotę i niedzielę było bez roweru: siedziałem ze znajomymi na działce nad Bugiem. Właśnie wróciłem do domu. Jeżeli chodzi o wspólną jazdę to w jakiś następny weekend można się umówić, będę pisał na PW, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 to może na spokojną jazdę i ja się załapię w tym przyszłym tygodniu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemasmx Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 to może na spokojną jazdę i ja się załapię w tym przyszłym tygodniu..... i ja się piszę jak to możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.