stream Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Witam, w zimę planuję zakup roweru do 2500 zł. Szczerze mówiąc, chciałbym by był to rower FR, ale do 2900 zł chyba nic się nie znajdzie więc trzeba celować w rower XC prawda? Rama oczywiście sztywna, bo o fullu można pomarzyć w takiej cenie. Dodam też że nigdy w życiu nie jeździłem w FR'owym stylu więc rower dla początkującego. Moja aktualna maszynka to bodajże jakiś Arkus 505 2HT, typowy makrokesz z którym nie mam siły się już więcej użerać - kupa złomu i tyle. Zapewne za chwilę zostanę tutaj zbluzgany, że najpierw piszę o rowerze FR, potem o XC, a teraz znów do FR. Po prostu jeśli trafiłby się rower do lekkiego FR w tej cenie to byłoby super, a jeśli nie no to muszę się pogodzić ze stylem jazdy XC. Używany? Wolałbym nie (ah, tak przyszedł i marzy o nowym rowerze do FR za 2900 zł, takie rzeczy tylko w dawnej Erze ). Upatrzyłem jedynie rowery XC: CUBE Attention - 2899 zł CUBE Analog Disc - 2499 zł Na wstępie mówię że firma Unibike odpada. Temacik odnośnie kupna zapewne pojawi się w za jakieś 2-3 miesiące w dziale zakup roweru z przedziału cenowego. Pozdrawiam!
Mod Team sznib Napisano 8 Listopada 2011 Mod Team Napisano 8 Listopada 2011 Przede wszystkim zdecyduj się co chcesz jeździć bo XC i FR to totalnie różne zajawki i raczej nie da się tego połączyć. Jak ma być FR, nowy i sztywnik proponuję Core'a 2: http://e-bmx.pl/opis/732589/ns-core-2-2010.html
bros Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Jest rower nad którym zdecydowanie warto się zastanowić: http://www.activsport.eu/product-pol-5888-Kross-Crime-3-18-czarny-XC.html 200zł ponad budżet, ale w tej cenie to chyba najlepsza propozycja.
nemo2009 Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Proponuję Tobie Romet Pelicancan.Można go kupić za ~2900 zł.
Mod Team sznib Napisano 8 Listopada 2011 Mod Team Napisano 8 Listopada 2011 Pelicancan jest do dirtu. Z amortyzatorem 100mm raczej w FR ie poszaleje.
nemo2009 Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Fakt,Pelicancan bardziej na ulicę.Romet Mosqito bardziej by się nadawał,ale zaraz inni powiedzą,że on jest do enduro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.