NPS Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Temat nietypowy, wiem, mam nadzieję, że dobry dział. Ponieważ roweru nie można ubezpieczyć (porażka...), zabezpieczenia nie dają 100% gwarancji itd, itd... postanowiłem za radą kolegów kupić sobie jakiś złom do jeżdżenia po mieście. Coś taniego (jak w temacie), żeby (prawie) nie żal było, jeśli ktoś go ukradnie. Ale nie wiem, szczerze mówiąc, które rowery ile są warte (np. na aukcjach allegro). Ma być górski, bo nie chcę rozwalić koła na pierwszym krawężniku, i ma jeździć. Tyle wymagań. Wiem, że za te pieniądze będzie byle jaki, nie będzie się nadawał do ani trochę wyczynowej jazdy i nie pojeżdżę na nim 10 lat, ale byłbym zadowolony, jakby posłużył mi np. 2 sezony. Polecicie coś? Może sami chcecie się pozbyć roweru, który zajmuje wam niepotrzebnie miejsce? Jestem z Krakowa, więc wolałbym kupować na miejscu.
Smooir Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Szkoda, że nie napisałeś wcześniej bo miałem dwa rowery lecz teraz zostały z nich same ramy i rozwalone części ;/
enkoder Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 ...kupić sobie jakiś złom do jeżdżenia po mieście. Coś taniego... najważniejsza rzecz, rower musi być bezpieczny do jakiejkolwiek jazdy, za 200zł możesz kupić równie dobrze rower np. z niedomagającymi hamulcami... ale szukaj, ja się już nauczyłem wielokrotnie, że w rowerze za 200zł zawsze trzeba jeszcze coś zrobić, żeby był zdatny do jazdy.
NPS Napisano 7 Listopada 2011 Autor Napisano 7 Listopada 2011 Wg ciebie lepiej kupić taki za 2000 zł i stracić go po paru miesiącach, jak ktoś go ukradnie? A to się niestety zdarza nazbyt często.
Niedzwiedz1 Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Przecież nic takiego nie napisał. Chodziło mu o to, że jakbyś nie szukał, to ciężko znaleźć w pełni sprawny rower za 200zł. Ciężko, ale nie znaczy, że to niemożliwe - mi się niedawno udało, 202zł z przesyłką, a wymagał tylko ustawienia hamulca i skasowania luzów na sterach. Nie sugeruj się odbiorem osobistym - szukałem takiego roweru w Warszawie przez miesiąc i ciągle mnie ktoś przelicytowywał. Najwyraźniej moda zrobiła się na miejskie rowery i nawet te w kiepskim stanie są licytowane, żeby zrobić im remont przez zimę i mieć stylowy rower. W końcu kupiłem z wysyłką, a i tak wyszło taniej niż niejeden który licytowałem z zamiarem odbioru osobistego. I nie potrzeba górala żeby rower wytrzymał krawężnik, poza tym wyprostowana pozycja chyba jednak jest wygodniejsza w cywilnych ciuchach i da się jechać z torbą na jedno ramie o co ciężko na góralu.
enkoder Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Niedźwiedź dobrze prawi, nie raz kupiłem rower za przysłowiowe "dwie stówy", w jednym ramię od korby cały czas się odkręcało, w drugim przerzutki nie działały jak powinny, najlepiej było ich nie ruszać w czasie jazdy, jeszcze innym razem piasta z tyłu miała takie luzy, że głowa mała. Tak jak pisałem, kupno takiego roweru, do tego w pełni sprawnego graniczy z cudem. Mówisz, że jesteś z Krakowa, popatrz na placach, na pewno macie taki, co w niedzielę sprzedają mydło i powidło, btw. pierwsze z brzegu, rower typowy do pracy i do tego z Krakowa - http://allegro.pl/rower-gorski-niemiecki-k2-shimano-altus-c10-krakow-i1919132672.html choć na takiego też się będą łasić złodziejaszki, nie wygląda tak źle i ramka cr-mo, dobra cena, ja bym na Twoim miejscu atakował.
Mod Team Franio Napisano 8 Listopada 2011 Mod Team Napisano 8 Listopada 2011 Temat nietypowy, wiem, mam nadzieję, że dobry dział. No niestety dział zły. Przeniosłem do odpowiedniego.
karbeti Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Co za podejście. Zrozumiałbym gdybyś napisał że szukasz roweru w tych pieniądzach bo obecnie nie dysponujesz gotówką, ale że szkoda ci kasy bo zabezpieczenia nie dają 100% gwarancji? że boisz sięże ci go ukradą? To pewnie zamiast dobrego wozu zakupisz malucha a do pracy zamiast walizki czy teczki będziesz brał reklamówkę przed obawą kradzieży. Co za pomysł.
Mod Team mrmorty Napisano 8 Listopada 2011 Mod Team Napisano 8 Listopada 2011 na codzienne dobijanie po solance zwłaszcza rzeczywiście warto coś wykombinować. Czasem na allegro trafiają się stare górale na niemalże archaicznym osprzęcie i ramie Cro - Mo. Takie coś często będzie jeszcze długi czas działać. Mała uwaga może nie 200 a 350?
Biera Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 rower pokazany przez enkodera to świetny trop, wydaje mi się, że będzie super do tego czego oczekujesz.
NPS Napisano 8 Listopada 2011 Autor Napisano 8 Listopada 2011 Co za podejście. Zrozumiałbym gdybyś napisał że szukasz roweru w tych pieniądzach bo obecnie nie dysponujesz gotówką, ale że szkoda ci kasy bo zabezpieczenia nie dają 100% gwarancji? że boisz sięże ci go ukradą? To pewnie zamiast dobrego wozu zakupisz malucha a do pracy zamiast walizki czy teczki będziesz brał reklamówkę przed obawą kradzieży. Co za pomysł. Tyle, że auto można ubezpieczyć, więc się nie mam tu czego bać. A poza tym auto jest trudniej ukraść. A walizka nie kosztuje 1, 2 albo i więcej tysięcy zł.
Mod Team Puklus Napisano 8 Listopada 2011 Mod Team Napisano 8 Listopada 2011 Wiem ze user Viechoo sprzedawał swoj tylko troszke drożej jak za 200 ale całkiem dobra maszyna, sam mu doradzałem ze zmiana części mozesz do niego napisać.
Niedzwiedz1 Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Co za podejście. Zrozumiałbym gdybyś napisał że szukasz roweru w tych pieniądzach bo obecnie nie dysponujesz gotówką, ale że szkoda ci kasy bo zabezpieczenia nie dają 100% gwarancji? że boisz sięże ci go ukradą? To pewnie zamiast dobrego wozu zakupisz malucha a do pracy zamiast walizki czy teczki będziesz brał reklamówkę przed obawą kradzieży. Co za pomysł. Normalne podejście, normalny pomysł. Zostawianie drogiego roweru na mieście zupełnie mija się z celem. Ja bym w każdym razie swojego nie zostawił, dlatego wyszukałem fajny sprzęt miejski za 200zł. A walizka nie kosztuje 1, 2 albo i więcej tysięcy zł. Zależy w jakiego producenta celujesz rower pokazany przez enkodera to świetny trop, wydaje mi się, że będzie super do tego czego oczekujesz. Też mi się tak wydaje. (zakładając oczywiście, że autor tematu jest zdecydowany na górala)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.