Skocz do zawartości

[pulsometr] F11 - traci łączność?

empiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam następujący problem z pulsometrem F11. Podczas użytkowania niepoprawnie odczytuje puls, zazwyczaj są to skoki do 220 uderzeń na minutę nawet jeśli siedzę... .

Jeśli zbliżę zegarek do nadajnika to tarcza podświetla się, czyli zegarek "łapie" sygnał, jednak puls nadal jest niepoprawnie odczytywany.

Wymieniłam baterię zarówno w zegarku jak i nadajniku. Czy ktoś ma jakiś pomysł co może być nie tak?

Napisano

Jakiś czas temu ktoś zgłaszał problem z tym polarem że w ciągu trzech tygodni dwukrotnie zmieniał baterie bo tak szybko padają. Może to od tego. To chyba przypadłość tego modelu. Szkoda, bo trochę drogi. Masz jesze gwarancję na niego, moze go odeślij.

Napisano

Jakiś czas temu ktoś zgłaszał problem z tym polarem że w ciągu trzech tygodni dwukrotnie zmieniał baterie bo tak szybko padają. Może to od tego. To chyba przypadłość tego modelu. Szkoda, bo trochę drogi. Masz jesze gwarancję na niego, moze go odeślij.

Plusometr mam już jakiś czas i dopiero teraz zaobserwowałam te problemy. Wcześniej bateria trzymała z pół roku i wszystko działało dobrze. Z resztą nie ustąpiły one ani na chwilę tuż po wymianie baterii. Żywotność samej baterii można przedłużyć wypinając nadajnik całkowicie z paska, z tego co się orientuję...

Napisano

Witam,

reprezentuję firmę sprzedającą m.in. pulsometry. Nasze produkty mierzą prędkość i dystans, używając technologii akcelerometrycznej, wbudowanej w nadajnik pomiaru pracy serca (redukując potrzebę posiadania dodatkowego oprzyrządowania). Sygnał dźwiękowy i alarm wibracyjny pozwalają na trening we właściwych strefach. Użytkownik sam kreuje swój profil, dzięki czemu ma szybki dostęp do informacji o poziomie wytrenowania, BMI, spalonych kaloriach i procesie spalonego tłuszczu. Program SMART TRAINNIG umożliwia przeprowadzenie całościowo zaprogramowanego treningu: od krótkiej rozgrzewki przez właściwy trening aż do fazy wyciszenia (program wykorzystuje personalne dane użytkownika: wiek, płeć, wagę, wzrost i poziom wytrenowania). Poza tym pulsometry posiadają wodoszczelny zegarek i podświetlany ekran LCD. Zapraszamy na naszą stronę internetową

http://www.hornwellness.pl/category/pulsometry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...