Skocz do zawartości

[rower] Kross Level F7 nowy za 3600 zł, czy warto?

Kamillo215

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Amor jak zablokowany to w zasadzie sztywny jest, wydaje mi się tylko że ciut więcej jest niż 10mm, ale to szczegół nie będę się 5mm przejmował :)

A co do blokady dampera to nie wiem czy nie robię sobie trochę sztucznie problemu, bo o ile na dźwigni blokady recona są symbole zamkniętej i otwartej kłódki - to już na dźwigni blokady dampera nie ma żadnych symboli, a ja się zasugerowałem że one muszą iść symetrycznie, a może wcale tak nie musi być? ;)

Jakbym kupił rower w lokalnym sklepie to już bym w nim dawno był co oni na to? :)

Ale kupiłem wysyłkowo i na reklamacje wysyłałem bezpośrednio do krossa (na szczęście na ich koszt) jak sobie przypomnę pakowanie to mi się lekko odechciewa:P

A reklamowałem nowy rower, bo jak się okazało uszkodzony był korek komory negatywnej w reconie, a damper w ogóle się nie uginał.

------

I chyba sprawa wyjaśniona, bo recon to wydaje mi się że wersja 80mm, a pompowałem ją jak 100-130mm :)

A dźwignia blokady dampera podobno tak właśnie działa odwrotnie do dźwigni amora.

btw oglądając zdjęcia zauważyłem że damper jest różnie montowany raz w jedną raz w drugą stronę to chyba zależy od rocznika 2009/2010

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.