ILC Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Proszę o porównanie szczelności, sztywności, pocenia się i pracy amortyzatorów; Fox 32 F100 RL ALPS OB, 100mm, blokada skoku oraz Rock Shox Reba RL 100mm, Motion Control, manetka blokady PopLoc Nie podałem linków bo nigdzie nie mogę znaleźć modeli, o które mi chodzi....
kadargo Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Fox Alps to OEM i w sprzedaży występuje tylko zdjęty z roweru. Nie jest to Fox "pełną gębą" miałem okazje na takim pojeździć i wolę zdecydowanie pracę Reby. Po za tym koszt serwisu Fox-a nadal jest drogi, serwis Reby... DIY kilkadziesiąt pln. Reby nie zamieniłbym na normalnego Fox-a bo nie pracuje na tyle lepiej żeby było to warte kosztów serwisu. Lepsze działanie Fox-a jest sprawą mocno dyskusyjną... liniowość pracy nie zawsze jest zaletą.
Mod Team durnykot Napisano 7 Listopada 2011 Mod Team Napisano 7 Listopada 2011 Poza tym o każdym z tych amorków napisano setki słów. ALPS to amorki serii F ( Float) wykonane z nieco gorszych ( czyli cięższych) materiałów. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.