typek99 Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witam Zakupiłem niedawno kask "na ślepo",który ma mi służyć do DH.Lecz nie wiem czy jest wytrzymały. Dokupiłem do niego gogle firmy crivit które pasują.Czy nic mi sie nie stanie z głową podczas gleby w tym kasku ? https://picasaweb.google.com/106045929284885765242/6Listopada2011?authkey=Gv1sRgCJTXypqsj-qYcg Kask firmy ozone model kasku to T700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Mi się wydaje że jak dobrze dobrany rozmiar to powinien być OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Lepiej nie testować głową. Na pewno lepiej niż bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 6 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Jak ma atesty to znaczy że nie powstał w garażu. Każdy kask ma ograniczoną wytrzymałość ale ma spełniać normy bezpieczeństwa i jeżeli nie położysz się pod koło ciągnika siodłowego to możesz spać spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 a jak sprawdzić czy ma atesty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Szukanie w google nie boli- http://www.4ride.pl/index.php/kask-ozone-t700-digger.html tam jest napisane że ma jakiś atest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Chyba jednak przestaję wierzyć w ludzi a całkiem niedawno jeszcze Cię broniłem. Albo się ogarniesz i przestaniesz zakładać coraz głupsze tematy albo się pożegnamy. Tydzień moderacji ku przestrodze Temat zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 wybacz mrmorty, ale temat otwieram. Kolega typek pyta o kask i nie dostał prawidłowej odpowiedzi. T700 to kask motocyklowy i nie jest dobrym wyborem do jazdy na rowerze. W kwestii bezpieczeństwa nie masz się o co martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 OK, nie zaglądałem do zdjęcia bo temat powalił mnie z nóg. Moderacja zdjęta Nie rozumiem tylko jednego - najpierw kupujesz a później pytasz? Jeśli kupiłeś przez internet to zwróć towar masz na to 10 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 nie kupowałem przez neta tylko na miejscu.Nigdzie nie mogłem znaleźć kasków full face na rower PS.:zamawiając przez internet musiał bym przymierzyć wcześniej lecz nie miał bym gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 6 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 to spróbuj podziałać z wymianą, może da się dogadać. W ostateczności to można tak jeździć ale ten garnek jest sporo cięższy od rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Od siebie dodam że wentylacja a raczej jej brak ugotuje Ci mózg. Stricte rowerowe fulle często mają z tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 1.Towar ze sklepu wywieziono gdzieś i zamknięto sklep. 2.Waga kasku mi nie przeszkadza 3.Wentylacja jest dla mnie dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
comrat Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 jak dla mnie taki kask nie nadaje się do jazdy na rowerze, nawet do DH. Możesz mieć kłopoty z szybka reakcją głową (nagłe obroty w prawo i lewo żeby spojrzeć w bok). Zastanów się czy potrzebny ci taki kasy full face. Jeśli jeździsz DH lub coś równie ostrego to może i tak ale jeśli jesteś zwykłym rowerzystą to na 100% zmień sprzęt. Sprzedaj tego na allegro jak nowy nieużywany a kup coś typowo rowerowego. (Dziwnie to będzie wyglądać jak wyglebisz gdzieś na rowerze, przyjedzie pogotowie a potem będą musieli wezwać strażaków, żeby przywieźli kleszcze hydrauliczne do rozcięcia kasku :-) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Chyba będzie ciężko sprzedać kask używany (przeze mnie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 może Ci mózg już zagotowało ?? idź na forum stricte dh i tam sobie konsultuj nie będę tolerował obrażania innych użytkowników na forum!!! mrmorty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 jakie forum stricte dh bo nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 DHZone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 tak myślałem w takim razie proszę o zamknięcie postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Skoro tak myślałeś to po co piszesz że nie znasz... co to jakiś sprawdzian? Jaja sobie robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 On napisał : idź na forum stricte dh i tam sobie konsultuj a ja nie wiedziałem co to jest te stricte oraz o które forum mu chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 7 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Temat zamykam i proszę autora tematu o potraktowanie tego jako ostrzeżenia za postonabijactwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.