seraph Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Witam zdobyłem używane koło tylne z piasta pod kasetę ale przy doprowadzaniu go do stanu używalności zauważyłem ze kaseta nie trzyma się sztywno. Po rozebraniu okazało się że bębenek na który jest ona założona ma dość spory luz. Po zaciśnięciu osi luz się zmniejszył ale przy bocznym obciążeniu całe koło delikatnie bije. Czy da się ten luz jakoś zlikwidować? Wymieniłem w tym kole oś więc wiem jak to jest zbudowane ale jak dokręcić to (usztywnić) albo co to nie mam pojęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 6 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Między piastą a bębenkiem jest pierścień spróbuj go usunąć i skręcić wszystko bez niego-czasami to pomaga na luz bębenka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 jeśli luz jest między bębenkiem a piastą to wystarczy dokręcić bębenek, jeśli luz jest w bębenku to można go rozebrać i zmniejszyć luz wyciągając podkładkę dystansującą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 zmniejszyć luz wyciągając podkładkę dystansującąPrzecież napisałem o tym u góry!. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 spokojnie przecież tylko uściślił dzięki nawet znalazłem już poradnik jak serwisować taką piastę więc sobie poradzę w wolnej chwili... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.