Skocz do zawartości

[opony] 28" na błoto, liście, śnieg

Aurox

Rekomendowane odpowiedzi

[hybryda] Smith Trekking - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa

oto mój rower

Od jakiegoś czasu zaczynam próbować swoich sił w jeździe terenowej. Dotychczas jeździłem na takich oponach

Antyprzebiciowa Kenda Khan 700X35C K-Shield, OPONY e-bmx.pl czyli sklep internetowy z czÄĹciami do rowerĂłw bmx i nie tylko ...

zrobiłem na nich ubiegłą zimę i byłem zadowolony. Jednak w lesie daje mi się we znaki brak bieżnika.

Na suchym jest git, ale po deszczu lub teraz po liściach nie panuje do końca nad rowerem. Ze zjazdami sobie radze, zsiadam z siodełka do tyłu, ewentualnie opieram się brzuchem o siodełko i w tej pozycji powoli pokonuje nawet najbardziej strome zjazdy. Ale podjazdy to masakra

Jeżdżę jedynie w lesie w Nałęczowie, robię rundy na trasie ubiegłorocznej skandii oraz na fragmentach trasy downhillowców.

Szukam oponki, najlepiej przełajowej (wąskie widełki z tyłu) która zapewni mi odrobinę przyczepności w lesie i na śniegu

mam dwa typy, która lepsza

1 Kenda Kross Cyclo 700X35 Zima, OPONY e-bmx.pl czyli sklep internetowy z czÄĹciami do rowerĂłw bmx i nie tylko ...

2 Kenda Kross Supreme 700X35 30Tpi Zima, OPONY e-bmx.pl czyli sklep internetowy z czÄĹciami do rowerĂłw bmx i nie tylko ...

a może Schwalbe Marathon Cross? ale nie wiem czy odczuje różncę w porównaniu z Kendą Khan

Co polecacie? cena ok 50 za jedną

Z tego co czytałem to te Maxxis'y szybko robią się łyse. Ale w terenie rewelka. Ja mam Schwalbe CX Pro 700x30 i na mokrej trawie jest ok. Śniegu jeszcze nie przerobiłem bo mam je od końca czerwca.

Znajomy jeździł na Supreme i bardzo ją sobie chwalił. Co do drugiej to nie mam pojęcia.

• 2 tygodnie później...

Kupiłem Kende Kross Superme. Napiszę coś więcej jak nastukam na niej troche kilometrów.

na razie na +. Jest bardzo wąska, spokojne wejdzie do przełajówki, a u mnie w trekingu to miejsca jest dużo. Nie powinno się nic zapychać błotem. Na asfalcie jest troche głośna ale za to stawia małe opory. Zakręty na asfalcie to jest słaba strona tej opony.

Pozostał jeszcze test bojowy w lesie, ale o przyczepność się nie martwię: w porównaniu ze slickami będzie na pewno bezpieczniej

Ciekawe jak będzie z samooczyszczaniem z błota i śniegu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...