szeryf1989 Napisano 5 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Witam Który z tych dwóch rowerów jest lepszy, który lepiej wybrać? Zauważalna różnica to kierownica prosta vs baranek... Jeśli chodzi o geometrię to niemal identyczna. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat osprzętu w tych dwóch rowerach? I ewentualnego wyboru: rower do poruszania się po mieście na codzien dom-uczelnia, weekend wypady za miasto na dłuższe trasy... Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4gotten Napisano 13 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Jeżdżę Meridą Speeder od maja tego roku. Zdążyłem na nim przejechać kilka tysięcy kilometrów. Używam go właśnie do dojazdów do pracy i wypadów poza miasto, nawet tych dłuższych, ponad 100 km. Rower sprawuje się bardzo dobrze. W jeździe miejskiej, moim zdaniem, prosta kierownica jest wygodniejsza. Czasem, kiedy jadę w dłuższą trasę doskwiera mi brak "baranka" , zwłaszcza wtedy kiedy chciałbym pochylić się, żeby zmniejszyć opór czołowego wiatru. Ale poza tym to ok. Przy dłuższych wyjazdach na kierownicę zakładam rogi. Dzięki temu mam więcej możliwości na chwyt i dłonie się nie męczą. Do celów takich jak opisałeś myslę, że Speeder będzie dobrym wyborem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.