Skocz do zawartości

[rower] Merida Speeder T2 vs Merida Ride 88-16 czyli fitness vs szosa

szeryf1989

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Który z tych dwóch rowerów jest lepszy, który lepiej wybrać? Zauważalna różnica to kierownica prosta vs baranek... Jeśli chodzi o geometrię to niemal identyczna. Mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat osprzętu w tych dwóch rowerach? I ewentualnego wyboru: rower do poruszania się po mieście na codzien dom-uczelnia, weekend wypady za miasto na dłuższe trasy...

Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

Rowery Merida - rowery, części, osprzęt, akcesoria rowerowe - producent i dystrybutor rowerów

Jeżdżę Meridą Speeder od maja tego roku. Zdążyłem na nim przejechać kilka tysięcy kilometrów. Używam go właśnie do dojazdów do pracy i wypadów poza miasto, nawet tych dłuższych, ponad 100 km. Rower sprawuje się bardzo dobrze. W jeździe miejskiej, moim zdaniem, prosta kierownica jest wygodniejsza. Czasem, kiedy jadę w dłuższą trasę doskwiera mi brak "baranka" , zwłaszcza wtedy kiedy chciałbym pochylić się, żeby zmniejszyć opór czołowego wiatru. Ale poza tym to ok. Przy dłuższych wyjazdach na kierownicę zakładam rogi. Dzięki temu mam więcej możliwości na chwyt i dłonie się nie męczą. Do celów takich jak opisałeś myslę, że Speeder będzie dobrym wyborem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...