claas86 Napisano 10 Listopada 2011 Autor Napisano 10 Listopada 2011 A jak wygląda gwarancja z Orbeą ? Ładnie napisane "dożywotnia gwarancja na ramę" itp. Trzeba zarejestrować ramę na ich stronie, ale w razie czego, to polski przedstawiciel mi da ramę, czy będę musiał wysyłać do hiszpani ? :] Kona może i ma potencjał, ale jest faktycznie brzydka Chociaż Kross też taki niewyrazisty jakiś
radeks23 Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 No bez przesady, A9 nie taki zły, przynajmniej mi z tego rocznika podoba się najbardziej;) Dożywotnia gwarancja na ramę fakt fajnie brzmi, ale rama jest chyba elementem który niszczy się najwolniej, nie mniej lepiej mieć niż niemieć.
claas86 Napisano 10 Listopada 2011 Autor Napisano 10 Listopada 2011 Patrzyłem na krossa a9 2012, rzeczywiście ładny, cena w zasięgu, ale on jest rowerem typowo pod rozbudowę. Rama z carbonu, ona kosztuje tam najwięcej, a osprzęt średniej klasy. A ja pewnie nie będę się bawić w rozbudowę i to sporą, bo trochę rzeczy trzeba by w nim pozmieniać ;D A8 2012 również jest ładny, osprzętem jednak nie ma się co równać z a9 2011 ;p Aczkolwiek biorę go pod uwagę. Swoją drogą, szkoda, że nie podali wagi A8 2012 na stronie krossa. A może ktoś coś wie na ten temat ?
ILC Napisano 10 Listopada 2011 Napisano 10 Listopada 2011 ...LAKIER NIE JEŹDZI.... Waga a8 to około 12 kg - bliżej 11 kg. To tylko moje przypuszczenia...
claas86 Napisano 10 Listopada 2011 Autor Napisano 10 Listopada 2011 Popatrz na to zdjęcie i powiedz, że ten rower nie jest śliczny http://www.orbea.com/int-en/bicis/modelos/alma_h50/#presentacion (osprzęt na 2012). Jakbym dostał rozmiar L 2011(osprzęt shimano) to brałbym bez zastanowienia, jednak nigdzie nie mogę znaleźć L :/ No bez przesady, A9 nie taki zły, przynajmniej mi z tego rocznika podoba się najbardziej;) Dożywotnia gwarancja na ramę fakt fajnie brzmi, ale rama jest chyba elementem który niszczy się najwolniej, nie mniej lepiej mieć niż niemieć . Ale mówiłem o a9 2011.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.