Skocz do zawartości

[Opony] Nie drogie do rometa Wigry 3

sauber94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Proszę o doradzenie mi jakie opony mam kupić do rometa wigry 3. Oryginalne już prawie są bez bieżnika, a więc przyszedł czas na nowe. Rower jest przeznaczony pod jazdę miejską. Jeździ się nim przeważnie gdy jest sezon ale i w zimie też kiedy sytuacja tego wymaga. Co do ceny to prosiłbym o przedstawienie jakiś opon od 30 do 120 PLN za komplet.

Jeszcze małe pytanko co do nypli. W tym o to rowerze rafki są koloru czarnego a rower zielony metalik. Jaki kolor nypli wybrać ? Osobiście zastanawiałem się nad zielonym bądź czerwonym. Proszę o propozycje.

Pozdrawiam, Przemek.

Napisano

No niestety koła są standardowe. Tylne i tak zamierzam kupić nowe bo nie wiem z jakiej przyczyny przy zakręceniu koła a później jak się pedałuje to strasznie w środku zgrzyta i strzela nie wiem z jakiej przyczyny. Wczoraj odkręciłem cały środek, ładnie wyczyściłem nasmarowałem łożyska ale trzeba nowe koło.

Jeśli można to prosiłbym o propozycję opon w raz z kołami. Dobrze by było gdyby rafki były np czarne a opony zbyt nie za przesadnie szerokie by się zmieściły. By dobrze te opony wyglądały.

Napisano
Pod ten rozmiar cieżko wychaczyć coś ciekawszego

A co powiesz na to: klik. Od dwudziestu kilku złotych do blisko stu pięćdziesięciu za sztukę.

Rozmiar te stosowany jest także w rowerach poziomych, stąd stosunkowo duży wybór.

Sauber94: Jeżeli akceptujesz koszty to możesz składać nowe koło. Obręcze, szprychy i piasty (zaplecenie także) znajdziesz w sklepie, do którego link podałem wcześniej. Jeżeli to rower miejski to wydatki moim zdaniem zbędne. Przeprowadzić porządny serwis piasty (prosta sprawa, nowe części do kupienia za grosze nawet w powiatowych sklepach), ponaciągać szprychy i jeździć.

Jeżeli obie opcje odpadają (serwis i składanie) to szukaj nowego koła, są w tzw. sklepach stacjonarnych.

Napisano

Jest to rower miejski ale również lubię się nim pobawić, poskakać z wyższych krawężników czy też zeskoczyć z jakiejś górki. Rower jak na razie się nie rozleciał i jest w dobrym stanie oraz wytrzymuje swoje. Jeżeli by się coś dobrego złożyło za godne pieniądze to można pokombinować z kołami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...