snooki Napisano 5 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Orientujecie się czy mostem można już przejechać na drugą stronę Wisły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 5 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Formalnie jest wciąż zamknięty (planowany termin to wiosna 2012). Może i da się przejechać - ale nie zgodnie prawem (teren budowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUIS123 Napisano 5 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2011 Chciałem sobie z kabat pojechać po stronie praskiej szlakiem przy samej wodzie i dojechać do północnego i wrócić po stronie starówki 50 km ale nic z tego wjechałem na most północny i jest on (nad wodą) zastawiony barierkami i siedzi dozorca trochę go przekonywałem ale fakt: argument że straci pracę jak mnie ktoś zobaczy spowodował moją rezygnacje z jazdy mostem na lewo . Innymi słowy most jest nieprzejezdny !! dla nikogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nur3k Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 może jakaś ustawka na szturmowanie mostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Zajrzałem w weekend latając po Lasku Bielańskim. Wtedy było zamknięte barierkami. Sądzę że jest dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter1990 Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Kurde to jak ja dojadę do Zegrza muszę lasami do Zegrza dojechać.Jechałem ostatnio tam lipcu albo sierpniu już nie pamietam,ale ciężko było przejechać zrezygnowałem z dalszej jazdy xp;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 24 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Only most gdański i dalej mykasz...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 E tam most gdański, ja tam grota cisnę po ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 No mnie tam o mało nie potrącił ścigant dwa tygodnie temu. Omijam ten most z daleka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Oczywiście też czekam na most północny, bo na grota cały czas czuję tą niemiłą adrenalinę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 30 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Bardzo jestem ciekaw, czy po otwarciu północnego i zamknięciu grota, zrobią na tym ostatnim ścieżki rowerowe w końcu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz78 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Hehe, Most Grota, kocham ten most, jak cierpię na brak adrenaliny to wybieram się na przejażdżkę tamtędy i adrenalinka od razu pięknie skacze A jeśli ktoś chce zastrzyk naprawdę porządny, to polecam śmignąć całą Trasę Toruńską od centrum M-1 w Markach aż na Bielany, przeżycia gwarantowane Co do ścieżek rowerowych na Północnym, to mają być przy przeprawie tramwajowej, która jeszcze długo nie będzie gotowa. Czyli mamy typowo polską politykę komunikacyjną- najpierw otwiera się częśc dla spaliniarzy, a tramwaje, piesi i rowery mogą poczekać. Cóż, pozostaje mi urządzać tam małe jednoosobowe masy krytyczne, to jest śmigać Mostem Północnym jezdnią po jego otwarciu, obowiązkowo środkiem pasa Oczywiście też czekam na most północny, bo na grota cały czas czuję tą niemiłą adrenalinę... Jak napisałem wyżej, najpierw będzie gotowa część dla spaliniarzy, a drogi rowerowe dopiero razem z tramwajami,czyli jeszcze dłuuugo nie. Czyli i na Północnym będziesz miał okazję przez długi czas poczuć adrenalinę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Cóż, pozostaje mi urządzać tam małe jednoosobowe masy krytyczne, to jest śmigać Mostem Północnym jezdnią po jego otwarciu, obowiązkowo środkiem pasa A potem wrócić do domu i pisać na forum, że wybierasz ekologiczny, niepowodujący korków środek transportu... Dodając do tego, że chamy trąbią na rowerzystów, którzy to sobie jadą kulturalnie... Ale cóż poradzić, buractwo za kółkiem, buractwo na rowerach, buractwo na chodniku to nie dziwota, że po tym mieście jeździ się tak, a nie inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Niedźwiedź daj na luz. Człowiek sam sobie wystawia laurkę. Jaką ma widać wyraźnie po wielu postach na forum. Zazwyczaj lekarz w takich sytuacjach mówi - przytakiwać, nic innego nie pozostało, leki nie działają....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz78 Napisano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 [ Piszcie sobie, co chcecie, ale najpierw obejrzyjcie filmik: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,10645689,Bezkarny_kierowca_potracil_rowerzyste__DRASTYCZNE_.html Jak sądzicie, czy gość zostałby potrącony przez samochód, gdyby jechał środkiem pasa? Jazda środkiem pasa to nie buractwo, lecz troska o własne bezpieczeństwo. Jeśli na jednej szali mam położyć swoje życie i zdrowie, a na drugiej 10 sekund jakiegoś kierowcy (bo tyle czasu straci, wyprzedzając mnie), to wybór jest dla mnie oczywisty. Jesli jakaś bida nie potrafi mnie płynnie wyprzedzić pasem sąsiednim, tylko snuje się za mną, no to zjeżdżam do krawężnika i ułatwiam mu sprawę (zagrożenia wtedy nie ma, bo wyprzedza mnie, samemu jadąc powoli), ale zaraz znów wracam na środek pasa, aby "rajdowcy" mijali mnie szerokim łukiem, a nie "na gazetę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/otwarcie-mostu-polnocnego-jeszcze-w-marcu,1,5059273,region-wiadomosc.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 taa, i zero ścieżek rowerowych..NARZAZIE.... zobaczymy kiedy bedą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp33dy Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 taa, i zero ścieżek rowerowych..NARZAZIE.... zobaczymy kiedy bedą.... Ścieżki mają być na torach tramwajowych. Wczoraj już ludzie coś tam jeździli zobaczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
house Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Tylko chyba nie dosłownie na ale obok - http://mostpolnocny....t/wiz-most3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp33dy Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Tylko chyba nie dosłownie na ale obok - http://mostpolnocny....t/wiz-most3.jpg Znaczy się po Wiśle? Ścieżka rowerowa na torach (czy tam obok) tramwajowych jeszcze nie jest odpalona i nawet po otwarciu mostu nie będzie można po niej jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
house Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Na czy obok torów to różnica bo 'na' to by było tak jak na nowowiejskiej wymyślili http://media.opendoo...wiejskiej03.jpg ...nie żebym się czepiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp33dy Napisano 21 Marca 2012 Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Na czy obok torów to różnica bo 'na' to by było tak jak na nowowiejskiej wymyślili http://media.opendoo...wiejskiej03.jpg ...nie żebym się czepiał Nie wiem, nie byłem na moście północnym, a rysunek może się różnić od rzeczywistości W każdym razie dzisiaj czytałem, że samo otwarcie mostu może się opóźnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zglanowany Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Dziś doszła mnie informacja, że jakoby most był otwarty dla rowerzystow w weekendy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 To był żart primaaprilisowy... A most jest otwarty dla rowerzystów 7 dni w tygodniu, nie ma zakazu, wolno jechać po jezdni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 No i zacząłem jeździć tym mostem, oszczędzam dzięki temu ok 20 minut do pracy. Pustki, ani rano, ani po południu nie ma na moście dużego ruchu, pojedyncze samochody przejeżdżają. Może i dobrze, rekompensuje to tymczasowo brak ścieżki rowerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.