Skocz do zawartości

[rower] level A2

Adam96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam dokładnego opisu na temat Krossa Level A2 i jakiś bliskich porównań do tego roweru.

Interesują mnie wszystkie szczegóły i jakie gdzie ceny można spotkać.

Malowania na dany rocznik oraz w jaki osprzęt zostaje zaopatrzony. Można powiedzieć, że wszystko na jego temat.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Mam małe pytanie odnośnie Krossów z serii A. Czy jest możliwość zamontowania do nich bagażnika? Jak patrzałem na ramę na zdjęciach, to nie byłem jakoś przekonany, że zmieści się tam bagażnik (przy kole, nie pod siodełkiem).

Pytam,bo zastanawiam się między A2 i V8 (albo innym rowerem w przedziale 1200-1500). Jeżdżę rekreacyjnie, ale głównie po kamieniołomie/lesie, z tym, że raz na jakiś czas wyruszam z kumplem na wyprawę, więc bagażnik jest dla mnie niezbędny.

Napisano

Widziałem ten rower w Mudservisie i albo wziąłbym A2 tam, albo V8 tutaj. Stąd przedział 1200-1500 o którym pisałem.

Jakoś nie przemawia do mnie idea mocowania bagażnika obciążonego sakwami do sztycy (+10 kg przy takiej dźwigni na wybojach urwało by pewnie całą konstrukcję), stąd ponawiam pytanie: czy do A2 da się zamontować normalny bagażnik (mocowany na ramę przy osi tylnego koła).

Napisano

ja bym wybrał A2 lepsza rama a co do bagażnika to pewnie można zamocować niee na pewno nie urwie się na wybojach jak nie kupisz jakiejś chinskiej podróbki a oryginał to twierdze że przetrwa :D

Napisano

urwać się na pewno nie urwie ;p ale może ulec lekkiemu zniszczeniu, ja osobiście jestem za bagażnikiem na ramę sam jak jeżdżę gdzieś dalej to biorę ;d

i proszę nie zrażać się długiem montowaniem, codziennie się tego nie robi jak u kolegi z góry Koovert

Napisano

O tym, że A2 ma lepszą ramę, wiem (bo jest dłuższa), ale kluczem jest to czy *na pewno* da się do niego zamontować normalny bagażnik. I "pewnie" mnie w tej materii zdecydowanie nie zadowala. Nie chcę kupić roweru, żeby musieć go oddawać z tak głupiego powodu. 8-] Dlatego (wciąż) z utęsknieniem czekam na kogoś, mającego dostęp do A2-ki, żeby potwierdził, że do tych otworów przy ośce da się zamontować bagażnik.

A co do sztycowego bagażnika: może się nie urwie, ale może się wykrzywić (raczej ramy nie uszkodzi), co 50km od najbliższego rowerowego nie jest zbyt przyjemne. I nic, nawet opowieści osób, które rzeczywiście mają taki bagażnik nie uspokoją mnie pod tym względem. Po prostu nie wierzę, że to się nada na coś większego niż woda mineralna, zakupy i niezbędnik. Poza tym nie ma rurek z boku, przez co sakwa będzie się wplatać w szprychy (co jest drugim, niezależnym powodem, który dyskwalifikuje w moich oczach te konstrukcję).

I wiem, że bagażnik montuje się raz na... na długo, więc pracochłonność tego rozwiązania nie jest najmniejszym problemem. 8-]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...