Nudziarz Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 Witam Idzie zima postanowiłem mieć kilka wypraw zimowych nocą temp. patrząc na rok poprzedni w granicach -17 do -22 więc szukam jakiegoś dobrego oświetlenia do lasu około 3h świecenia w zupełności wystarczy dysponuje kwotą 200zł niestety osprzęt do roweru okazał się ważniejszy znalazłem dość interesującą ofertę, lecz posiada wbudowany akumulator nie wiem czy to wada czy zaleta, ale jak sądzę nie będzie się go dało wymienić w przyszłości Lampa AKUMULATOR Bike Pro NOISE BPM-30 aż 300 lm (1897996311) - Aukcje internetowe Allegro montowanie na kierownice posiada to jest dla mnie plusem a czy istnieje możliwość zamontowania do kasku lub na pasek z latarki czołowej ?? może ma ktoś tego typu oświetlenie jeżeli tak niech się wypowie. Oczywiście będzie używane również na co dzień ale tą zimą muszę mieć dobre oświetlenie. Proszę o doradzenie czegoś odpowiedniego. Tył mnie nie interesuje
sosna119 Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 Tips: Weź pod uwagę spadek sprawności ogniwa w niskich temperaturach
dpb Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 Posiadam taką lampkę, i muszę przyznać że światło które daje to "petarda" posiada kilka trybów świecenia, myślę że do 200 zł będzie ciężko znaleźć coś lepszego. bardzo pewne mocowanie do kierownicy.
Mod Team michuuu Napisano 4 Listopada 2011 Mod Team Napisano 4 Listopada 2011 Piszą o soczewce skupiającej światło czyli świeci punktowo? Jeżeli tak to kicha.
dpb Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 niekoniecznie, słup światła tworzy stożek który z powodzeniem oświetla drogę
Nudziarz Napisano 4 Listopada 2011 Autor Napisano 4 Listopada 2011 Wziąłem pod uwagę spadek sprawności ogniwa dlatego chcę dowiedzieć się czy istnieje możliwość wymiany go nie chce kupować czegoś na baterie AAA bo to nie ma sensu. Muszę wybrać coś odpowiedniego a czasu coraz mniej
DominikM Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 Mactronic Noise vs Magichine MJ-858 TRQ 5 (czyli każda latarka P60 OP na 18650) vs Aurora P7 (czyli prawie każda latarka z allegro na SSC P7 tzw. "900 lumenów")
Mlody2224 Napisano 4 Listopada 2011 Napisano 4 Listopada 2011 Siemka, posiadam tą lampkę która pokazałeś w pierwszym poście. Mogę Ci ją szczerze polecić już nie raz dostałem... że oślepiam innych Lampka świeci punktowo ( szerokość jakieś 4 metry ) a jak daleko nie potrafię powiedzieć jak wjechałem do parku nocą to jechałem na maksa bo widziałem z daleka co mnie czeka na drodze. Masz do wyboru 4 tryby świecenia max, średni, min, migający. Lampki niestety nie można zamocować na pasku czy kasku tylko na kierownicy. Myślę że do 200 zł to najlepsza lampka. Może i można kupić mocniejszą ale chyba lepiej mieć coś markowego i pewnego niż jakiegoś chińczyka
mklos1 Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Siemka, posiadam tą lampkę która pokazałeś w pierwszym poście. Mogę Ci ją szczerze polecić już nie raz dostałem... że oślepiam innych Jeżeli ludzie zwracają Ci uwagę, że ich oślepiasz, to znaczy że masz ją źle ustawioną i połowa światła idzie w niebo, zamiast na ziemię. Jedna z moich lamp to Roxim RX-5 - świeci spod koła
Mlody2224 Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Po prostu jeżeli widzę że nikogo nie ma na drodze to ustawiam ją tak żeby świeciła bardzo daleko. Czasami ktoś się napatoczy i wtedy go oślepiam lub zapominam ustawić ją inaczej. A po mieście wiadomo, że jest ustawiona w dół
mklos1 Napisano 5 Listopada 2011 Napisano 5 Listopada 2011 Nie widzę sensu ani potrzeby świecenia bardzo daleko (zależy też co rozumieć przez "bardzo daleko"). Optimum moim zdaniem to 5m-10m. Potem jakiej latarki byś nie założył, tracisz pole przed rowerem i natężenie światła. No ale zależy co kto lubi...
Gość sworks Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Jeżdżę na bocialarce od 3 sezonów, a teraz znajomy zrobił mi totalny wypas na 4 litowojonowych- 6 h na średnim trybie, ktory nawet w lesie wystarcza ( startowałem w 24 h) . Bocia 3.0 daje rade. http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=bocialarka, ale jest o 50 zł droższa niż Twój budżet.
Mod Team michuuu Napisano 8 Listopada 2011 Mod Team Napisano 8 Listopada 2011 Jak się ma ten wynalazek: http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_lampa-rx5-premium-ROXIM.html?PT=53201483&PZTA=8&HNT=T&PD=53010799&WSZDZ=T do Bocia 3.0 ? Proszę modów o przeniesienie do [oświetlenie]jakie na przód i tył
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.