alkor Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zależy od wieku i stopnia wytrenowania psa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon1243 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Hm, temat fajny, ale troszkę niebezpieczny... chyba pozostanę przy biegach z psem przy jesiennych/zimowych przygotowaniach do sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Zależy od wieku i stopnia wytrenowania psa. widzę że zadałem nieprecyzyjne pytanie, Wiadomo że nie bede katował szczeniaka chodzi mi o w pełni dorosłego psa. Interesują mnie dystanse 20-30km robione wolno dla rozluźnienia, dla przyjemności mojej i psa 2-3 razy w tygodniu. Poza tym biegam tak często jak to możliwe zazwyczaj do 10km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ja posiadam dorosłą labradorke i też nieraz biegnie/idzie obok roweru no ale ciągle ciśnie na maks. Pozatym jak się zmęczy to strzela focha i się poprostu zatrzymuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Mój mały pies (10kg) też lubi biegać przy rowerze, ale podkreślam przy rowerze nieco z przodu, często się ogląda gdzie ma koło. jak skręcam, pies dobrze wie w którą stronę, a nie ja debil ciągnie do przodu nie patrząc na nic. Wielokrotnie z nim wyjeżdżałem, to się nauczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 5 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ja posiadam dorosłą labradorke i też nieraz biegnie/idzie obok roweru no ale ciągle ciśnie na maks. Pozatym jak się zmęczy to strzela focha i się poprostu zatrzymuje Każdy potrzebuje chwili wytchnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski214 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Każdy potrzebuje chwili wytchnienia No ba , tylko nieraz to jest niebezpieczne bo potrafi się zatrzymać na srodku ulicy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aczkolwiek Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Mój jest młody i jeszcze nieco nieokrzesany, jednak jest stworzony do biegania. Jakiś czas temu gdy byliśmy we trójkę na spacerze (2 rowery+ pies) mogłam przekonać się do jakiej prędkości potrafi się rozpędzić->goniąc rower osiągał prędkość prawie 60 km/h, co dla tej rasy (chart angielski) jest standardem. ...niemniej widok pędzącego roweru i psa- niesamowity Młody gdy go "wybiegam", jest raczej posłuszny i można z nim wychodzić na rower -ale dla jego bezpieczeństwa (nie oczekuję posłuszeństwa ze str zwierzaka gdy górę bierze instynkt) lepiej udawać się na takie wyprawy w odludne miejsca, z dala od szosy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calvin Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Mój jest młody i jeszcze nieco nieokrzesany Każdy młody taki jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProCombat Napisano 10 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Mój pies polubił już przejażdżki rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 10 Maja 2012 Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Ja to jeżdżę na rowerze po lesie z dwoma psami i dwoma wałachami (najczęściej na jednym jedzie moja siostra). Miny osób spacerujących są świetne:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l33dek Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Zazdroszczę, mój pies zupełnie nie nadaje sie na rowerowe wyprawy - albo biegnie obok z dziwnym zwyczajem koniecznego podawania Ci piłki na stopę, czym chyba próbuje wpaść pod rower, albo go poniesie nie wiadomo gdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.