Skocz do zawartości

[zdrowie] Na rowerze z psem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zależy od wieku i stopnia wytrenowania psa.

widzę że zadałem nieprecyzyjne pytanie, Wiadomo że nie bede katował szczeniaka chodzi mi o w pełni dorosłego psa. Interesują mnie dystanse 20-30km robione wolno dla rozluźnienia, dla przyjemności mojej i psa 2-3 razy w tygodniu. Poza tym biegam tak często jak to możliwe zazwyczaj do 10km.

Napisano

Ja posiadam dorosłą labradorke i też nieraz biegnie/idzie obok roweru no ale ciągle ciśnie na maks. Pozatym jak się zmęczy to strzela focha i się poprostu zatrzymuje ;)

Napisano

Mój mały pies (10kg) też lubi biegać przy rowerze, ale podkreślam przy rowerze nieco z przodu, często się ogląda gdzie ma koło. jak skręcam, pies dobrze wie w którą stronę, a nie ja debil ciągnie do przodu nie patrząc na nic. Wielokrotnie z nim wyjeżdżałem, to się nauczył :)

Napisano

Ja posiadam dorosłą labradorke i też nieraz biegnie/idzie obok roweru no ale ciągle ciśnie na maks. Pozatym jak się zmęczy to strzela focha i się poprostu zatrzymuje ;)

Każdy potrzebuje chwili wytchnienia ;)

Napisano

Mój jest młody i jeszcze nieco nieokrzesany, jednak jest stworzony do biegania. Jakiś czas temu gdy byliśmy we trójkę na spacerze (2 rowery+ pies) mogłam przekonać się do jakiej prędkości potrafi się rozpędzić->goniąc rower osiągał prędkość prawie 60 km/h, co dla tej rasy (chart angielski) jest standardem. ...niemniej widok pędzącego roweru i psa- niesamowity :)

Młody gdy go "wybiegam", jest raczej posłuszny i można z nim wychodzić na rower -ale dla jego bezpieczeństwa (nie oczekuję posłuszeństwa ze str zwierzaka gdy górę bierze instynkt) lepiej udawać się na takie wyprawy w odludne miejsca, z dala od szosy.

Napisano

Ja to jeżdżę na rowerze po lesie z dwoma psami i dwoma wałachami (najczęściej na jednym jedzie moja siostra). Miny osób spacerujących są świetne:P

Napisano

Zazdroszczę, mój pies zupełnie nie nadaje sie na rowerowe wyprawy - albo biegnie obok z dziwnym zwyczajem koniecznego podawania Ci piłki na stopę, czym chyba próbuje wpaść pod rower, albo go poniesie nie wiadomo gdzie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...