Skocz do zawartości

[Amortyzator]Do Unibike Crossfire (koła 28)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ponieważ z $$ krucho więc kupno nowego roweru nie wchodzi w grę postanowiłem lekko zmodować mojego staruszka.

Na początek amortyzator. Fabrycznie jest zamontowany NEX 4110 jednak już dogorywa po ostatniej eskapadzie na Szrenice.

W związku z powyższym może ktoś mógłby coś doradzić. Nadmienię iż w przyszłym sezonie chciałbym trochę pojeździć w maratonach, głównie bikemaraton plus oczywiście tripy po okolicznych górkach.

Dobra. Rzuciłeś sporo światła na sprawę zakupu. Znalazłem fajną propozycję - ZOOM EGO 580 za 200zł (100 mm skoku). Do 350 zł jest też RST Neon Pro TnL 700C, RST Wish TnL 700C czy Suntour NRX DRL.

Z tych kilku ZOOM wydaje mi się najfajniejszą propozycją - aż 100mm skoku jak na widelec trekingowy i niska cena. Przy wyborze radzę zwrócić uwagę na piwoty, jeśli masz hamulce V'ki. Bo jeśli tarcze to się nie przejmuj piwotami, tylko doczytaj maksymalny rozmiar tarczy.

Zoom jest ciężki i do kół 26", więc nie bardzo się nada do crossówki z kołam 28". Wish nie nadaje się na maratony w górach, ogólnito najniższa półka i nie warto sobie nim zawracać głowy. Jeśli rst, to Neon. Najlepsza z propozycji, to ten NRX, na allegro jak zwykle taniej i z piwotami: amor SUNTOUR NRX DLO , blokada goleń ,olej New2011 (1904877850) - Aukcje internetowe Allegro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...