Skocz do zawartości

[Rower] Unibike Expert 2011 vs Cube ltd race 2011

ILC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie powiedziałem, że się decyduje...

Edit; Właśnie, jak ma się osprzęt katalogowo tańszego ltd team 2011 do race 2011 ?

ILC napisz gdzie teraz mozna kupic LTD RACE 2011 za 3700? wlasnie szukam takiego sprzetu w dobrej cenie

Dzieki

Napisano

A co sądzicie o Cubie AMS 100 z 2009 roku. Czy byłby ok do startu w maratonach?? Mam do kupienia ramkę ams 100 + amortyzator Manitou R7 ABS+ oraz dampera Manitou Radium RL za 2300 zł.

Co o tym sądzicie??

Napisano

Hmm, z pytania czy warto dopłacać do Cube, i co jest lepsze w tym a co gorsze w tym wyszła dysusja nt. geometrii . Ścigać się nie będę, jeżdżę głównie polnymi ścieżkami podążając w stronę lasu. Takie zastosowanie... Rower chce kupić na wiosnę (napisałem temat teraz, gdyż są promocje, może coś się wyłapie dobrego a do wiosny trzeba się zastanowić tak czy innaczej) Rower do 3000 zł. Cube ltd race znalazłem za 3700 zł także z bólem o to 700 zł go tu wstawiłem. Chdzi mi o wygodny rower (taki w którym nie muszę się pochylać jak w szosie, jazda na tym rowerze ma być przyjemna, rower ma nie szarpać na zjazdach, ma dawać uczucie bezpieczeństwa bez większej uwagi kierującego) Myślę, że po krótce opisałem zastosowanie i preferencje jazdy...

rower ma sam jechać wg. ciebie? pokonywać przeszkody i omijać dołki? może jeszcze zmieniać biegi powinien sam i sam hamować na czerwonym świetle? aaa nie sory ty tylko las i polne drogi nim będziesz pokonywał. Wiesz co idź do sklepu i tam zadaj taką serię pytań.

Napisano

Jak masz nic nie wnosić do tematu to się nie odzywaj, ok ?

do tego tematu sie nie da nic wnieść bo ty nic nim nie wniosłeś kolego...

Napisano

Bez kłótni panowie. ,,Cube ltd race znalazłem za 3700 zł także z bólem o to 700 zł go tu wstawiłem. Chdzi mi o wygodny rower (taki w którym nie muszę się pochylać jak w szosie" Cube robi krótkie ramy więc pozycja troszkę bardziej wyprostowana. ILC może to coś dla ciebie.

Napisano

Musi być koniecznie coś z tych dwóch/ trzech? Może rozejrzyj się za jakimś trailem, na takim rowerze będziesz miał wygodniejszą pozycję, bo rowery o które pytasz teoretycznie są stworzone do ścigania się...

Napisano

Jak bym miał jeździć amatorsko i na lajcie to bym nie kupował roweru za 4000 zł, czyli teoretycznie ścigać także się będę.

Napisano

Jak bym miał jeździć amatorsko i na lajcie to bym nie kupował roweru za 4000 zł, czyli teoretycznie ścigać także się będę.

Dlaczego uważasz, że nie warto kupować roweru za 4000 zł do amatorskiej jazdy??

Poza tym zwróć uwagę ile kosztują rowery dla profesjonalnych zawodników, może Twoje 4000zł starczyłoby na ramę.

Także nie wywyższaj się tak z tymi kwotami...

Napisano

Ja śmigam tylko amatorsko i jakoś nie mam problemu że mam za drogi rower... Ba! zbieram na dużo droższego full-a ;)

4kzł to nie jest jakoś specjalnie dużo, mało też nie. Po prostu dobry rower ze średniej półki.

Napisano

Powtarzasz wyświechtaną formułkę bo nie masz XTR-a, czy pijesz do kogoś konkretnie? Rozwiń "swoją" myśl bo teraz nic z tego nie wynika.

Napisano

Xtr-y może nie napędzają, ale pomagają dużo bardziej niż dajmy na to alivio. Także geometria oraz waga ramy jest ważna w jeździe, zatem rowerem za 200 zł ciężko będzie przełożyć moc z mięśni w tak dobry sposób jak na rowerze z "Xtr'ami" i odpowiednią wagą oraz geo.

Napisano

Ostatecznie wybiera między trzema modelami.

Unibike expert 2011. Cube ltd team;race

Według mnie właściwie różnią się tylko amortyzatorami:

Unibike - rock shox tk coil (dla mnie raczeh by wystarczył, choć będę z niego dużo wyciskał)

Cube team - reba rl (dużo ustawień, pod siebie, mój faworyt,dostępny serwis)

Cube race - wedługg mnie OEM-owy fox (mało ustawień, trudno dostępny serwis, foworyt pośrodku tk coil a reba rl)

Napisano

Xtr-y może nie napędzają, ale pomagają dużo bardziej niż dajmy na to alivio. Także geometria oraz waga ramy jest ważna w jeździe, zatem rowerem za 200 zł ciężko będzie przełożyć moc z mięśni w tak dobry sposób jak na rowerze z "Xtr'ami" i odpowiednią wagą oraz geo.

Co nie zmienia faktu, że Absalon zmiażdżył by każdego z nas na makrokeszu (chyba, że by się rozpadł przed metą) a już nie mówię na rowerze za 4k. Osprzęt to rzecz drugoplanowa, podstawą jest odpowiednia rama - nawet jej waga schodzi na dalszy plan przed geometrią - trzeba wybrać taką która najbardziej nam odpowiada, lub jest kompromisem między potrzebami...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...