Skocz do zawartości

[rower] biegowy dla dziecka w cenie około 100zł

KrzYchuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chce kupić rowerek biegowy dla dziecka 2+, rowerki biegowe są raczej dla nieco starszych, ale uczyć się już może, mają one regulację.

Zastanawiałem się nad takim

ZOBACZ! rowerek biegowy Arti Speed drewniany (1888736315) - Aukcje internetowe Allegro

Ma ktoś może taki ? Interesuje mnie bezpieczeństwo, a przede wszystkim jakość wykonania by to nie był typowy bubel z Chin. może ktoś u swojego malucha ma inny i może polecić proszę o pomoc.

Napisano

Ja zainwestowałem dla syna w aluminiowego Kettlera za 200 zł i nie żałuję. Polecam kupować sprawdzone produkty, bo z rowerumi biegowymi lepiej nie eksperymentować. Obawiam się, że ten akurat to taki ciężki kloc - dwuletnie dziecko może mieć problemy z jego opanowaniem...

Napisano

Przecież dziecko i tak w nim biega to co ma tutaj opanowac? Oczywiscie sie nada, dziecko nauczy sie lapac rownowage i skrecac, a przy okazji zadba o sprawnosc fiz. Oczywiscie mozesz doplacac i kupowac aluminiowe lub drewniane lepszych firm, tylko czy warto, dziecko szybko rosnie, wiec dlugo mu nie posluzy.

Napisano

brt0555, nie masz racji. Warto dopłacać, bo dziecko i tak pojeździ na tym sporo czasu - w dobrych rowerach można regulować i kierownicę i siodło, w drewnianych chyba tylko siodło. Po drugie, na początku dla dzieciaka to nie jest takie proste, wiem, bo sam obserwowałem, jak moja córa się uczy i trochę czasu jej zajęło opanowanie roweru na tyle, że może się na nim poruszać sprawnie i dość szybko.

Produkty lepszych firm cechują się nie tylko niższą wagą, ale przede wszystkim lepszą konstrukcją, zmniejszającą ryzyko uszkodzenia dziecka :) A to chyba dość ważne dla rodzica ;P

My kupiliśmy naszej Małej rowerek marki Strider. Rowerek dość drogi, ale powód był prosty - to był jedyny rowerek, na którego Mała mogła wsiąść... I tymi dwoma latami też bym się nie przejmował, nasze dziecko nie miało jeszcze półtora roku i już czyniło pierwsze kroki na rowerku :)

P.

• 4 miesiące temu...
Napisano

Witam

Zastanawiam się nad kupnem GIANT PRE dla mojej 2 letniej córeczki -może któs z Was taki ma i może polecić - firma dobra, ale czy dobre ma rowerki biegowe

Drugim wyborem jest Kettler Speedy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...