Klosi Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 Zanabyłem rower Talon 1 (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, gĂłrskie, damskie, rekreacyjne, dzieciÄce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska i zastanawiam się nad dołożeniem do niego rogów do fabrycznej kierownicy. Rower będzie wykorzystywany głównie do jazdy dla przyjemności, odcinki 40-60 km trochę asfaltu i trochę lasu oraz 4-5 razy w roku do maratonów typu Mazovia / Scandia, ale bez ciśnienia - chodzi o przejechanie. W tym roku zaliczyłem Scandię i Mazovię na dystansach 48 i 52 km, na starym, strasznie ciężkim i w pełni amortyzowanym rowerze bez blokad skoku i widzę, że na nowym sprzęcie męczę się 2 razy mniej i średnia prędkość przelotów wzrosła o 4-5 km/h. Przejrzałem tematy rogów i wydaje mi się, że powinny mi się przydać - czasami lubię zaatakować strome podjazdy w lesie i zdarza mi się też śmignąc 60 km asfaltem. Nie zależy mi też specjalnie na super niskiej wadze oraz nie chcę wydać więcej niż 100 zł. Po przejrzeniu tematów zwróciłem uwagę na te produkty: ROGI BOPLIGHT CZARNE - LEKKIE 59g WRASZAWA !!! (1906767103) - Aukcje internetowe Allegro Formicki - Bike - Rogi Ritchey WCS SL Ergo BB Black Velo | CzÄĹci i akcesoria | Accent | Airplane Pro Velo | CzÄĹci i akcesoria | Accent | Grayfish Jakie rogi byście mi polecili i czy jest w ogóle sens montować rogi do mojego sprzęta? Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu mojego dylematu
Ada93m Napisano 2 Listopada 2011 Napisano 2 Listopada 2011 Ja przy swoim Talon'ie mam te rogi http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/partsaccessories/product/rogi.krotkie.czarne/1122/30570/ dałem z anie chyb coś ok 30-35zł i ja nie narzekam.
Klosi Napisano 3 Listopada 2011 Autor Napisano 3 Listopada 2011 Jak wrażenie, faktycznie się przydają przy podjazdach i dłuższych trasach na tym rowerze? Jest duża różnica? Nie lepsze były by dłuższe? I jeszcze ostatnie pytanie, przy montażu przycinałeś gripy, czy przesuwałeś?
Ada93m Napisano 3 Listopada 2011 Napisano 3 Listopada 2011 przesunąłem wszystko "do środka" bo jak bym przyciął chwyty to miał bym ciasno dla dłoni. Przydają się i to bardzo - zawsze. A czy dłuższe są lepsze-> nie wiem, ja wybrałem te bo są "zgrabne" i odpowiadają mi całkowicie.
Klosi Napisano 3 Listopada 2011 Autor Napisano 3 Listopada 2011 Dzięki za pomoc w takim razie muszę się tylko zastanowić jakie rogi kupić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.