mopsioh Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 Hej, generalnie mylisz się i to bardzo. To nie taka sama rama. Zupełnie inna geometria i waga ramy. Mozliwe że podobna i to bardzo ale ta MBiKE ma wew. prowadzenie linek oraz inne długości (po pierwsze nie występuje w 20") Myślę że warto takie rzeczy dokładnie sprawdzać a nie na "oko" bo "na oko" to chłop w szpitalu umarł aa no i jeszcze zzuuuuupełnie inne haki tylego koła (bez cnc) co wiadć na zdjęciach produktowych na ich stronie.. pozdro można spojrzeć na zawodników którzy się ścigali na tej ramie np.Paweł Baranek amator który zajął 7 miejsce na mistrzostwach polski w maratonach jeździł na niej cały sezon , rower waży dokładnie 9,590 bez pedałów w ramie 19 która była na targach został ważony komisyjnie zresztą potwierdzi się to niedługo na teście koła to alexygórna półka piasty novatec maszyny itd ......jak ktoś umie rozkminiać łatwo policzyć ile taki sprzęt może ważyć z błędem do 15 deko, zresztą można go już obejrzeć na www.mbike-rowery.pl i w pierwszym sklepie w dystrybutorach już stoi waga tez jest rower Pawła waży 8,7 i to na ramie 21" a nie 19"
Cox Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 co się pastwicie nad m bike, fajny rower i tyle za dobrą cenę, koniecznie chcecie go "poniżyć" ? 9,5 kg realna waga i fajnie, mój znajomy ma rower 8 kg i chyba nie wiecej niz 12 k na niego wydal to dlaczego nie moze byc 9,5 kg za 6,5 k ?
mopsioh Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 Są przecież także inne rowery które można kupić dla samej bardzo dobrej karbonowej ramy i wychodzi ona wtedy 30%-50% tego co zaplaciłbyś kupując ja oddzielnie. Czy ten MBike ma taką ramę - może ale testów jak na razie brak... Natomiast w tej chwili opłaca się - jeśli ktoś chce karbon - kupowanie FLXa która to rama bądź co bądź zdobyła 5 tytułów mistrzostw Europy, 5 mistrzostw świata i 15 zwyciestw w pucharze świata a w testach sprzed 3 lat z profi zawodnikami wykręciła najlepsze czasy punktując Scale, S-worka i inne wtedy topowe ramy. Chociaż jest już "starą" konstukcją wciąż kosztuje jakieś 3-4k pln a kupujac odpowiedni "cały" model na tej ramie ( 1200-d ma nawet suport BB30 ) i sprzedając napęd, koła i amor rama wychodzi jakies 1500 pln wiec tak naprawdę darmo na to co oferuje. Pokaż mi proszę taką ofertę gdzie kupisz karbonową meridę z takimi gratami że po sprzedaży części wyjdzie że za ramę dałeś 1500zł...
DESIGN Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 kolega chciał zabłysną ale niestety niewyszło paweł ma 21" o identycznej geometrii i tak samo ma linki prowadzone wew jak ultimate produktowy jest to identyczna rama w 100 % jak chce pan mopsioh prowadzic dyskusje dalej to niech najpierw sie wyedukuje i nie wprowadza w błąd.
mopsioh Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 REGULAMIN 2i kolego! moja odpowiedź tyczyła się tej wypowiedzi: Stary wyjadacz Elita 6833 postów Płeć:Mężczyzna Skąd:Wałbrzych Imię:Tomek Napisano 03 listopad 2011 - 08:46 Full Carbon Fiber Mountain Bike ISP Frame 20" Seatpost@ | eBay Przykład takiej ramy, na pewno dla fetyszystów jakości i markowości nie do zaakceptowania Cena dosyć wygórowana, można taniej. Geometria? Te ramy potrafią mieć w tym samym rozmiarze zależnie od manufaktury plus minus 5 cm różnicy na długości górnej rury i plus minus 4 cm na długości podsiodłówki. Nie byłbym pewien że geo jest na pewno agresywne. Rama MOŻE ważyć tyle ile podaje producent, choć będzie to dosyć trudne, mój chinolek bez zintegrowanej sztycy waży 1318 gram. 0 blue ptak is back!!! http://www.pinkbike.com/photo/5249152/
sivydym Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 Pokaż mi proszę taką ofertę gdzie kupisz karbonową meridę z takimi gratami że po sprzedaży części wyjdzie że za ramę dałeś 1500zł... Mówisz masz: http://allegro.pl/merida-carbon-flx-1500-d-najtaniej-i1879817216.html fox 1500 grupa xt 1500 heble 400 opony 150 rurki 250 tarcze 200 siodło 100 pedały 100 daje to ra ramę 1800 pln ( no faktycznie te 300 pln wiecej robi straszną róznice ) przy cenach allegro po których można sprzedać owe graty no i wybrałem chyba najładniej malowaną ramę FLXa, przy d-1200 zejdziemy jeszcze kilka stówek mniej...
mopsioh Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 REGULAMIN 2i dość optymistyczne te ceny wyprognozowałeś ale niech ci będzie że rama za 2k jest do wyszarpania (teraz po sezonie). Wydaje mi się i tak że nawet jeśli ktoś chciałby pozbyć się części z ultimate to i tak go sama rama wynieśnie znacznie taniej. cały naped x-9 cennikowo jest sporo droższy. koła, pomimo że nie super brandu to są o niebo lepsze od mega awaryjnych xt (zwłaszcza osie w tyłach xt) nie chcę się specjalnie spierać bo nie ma o co ale myślę że i tak mbike zrobił dobrą robote z tym modelem i że rama nie jest "stęplem" pozdrawiam
sivydym Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Nie wiem które ceny są optymistycznie, bo po takich spokojnie sprzedają się wymienione cześci. Popatrz lepiej na cene np Foxa w Culcie itd albo np opon Schwalbe w detalu ... Ale coś mi tak tu nie pasowało i fakt nie doliczylem ceny kół czyli jakieś 500 pln ( ciekaw jestem na którym z forów przeczytałeś o tej awaryjości piast XT bo chyba nie z autopsji... ale niech Ci będzie). No ale docelowo mamy ramę FLXa za owe 1300-1500 pln. Co do srama - moze i jest droższy od shimano ale co z tego skoro ludzie - nie wiem dlaczego - wolą shimano i np realnie XTR cenowo wychodzi tyle samo co lżejszy i lepszy XX ( hamulce pomijam ). I zaufaj mi, piszę to z własnego doświadczenia a nie bo "tata Marcina powiedział". A propos doświadczeń tu masz test flx: http://www.rowerymerida.pl/aktualnosci/zdecydowany-zwyciezca-testu-hardtail-carbon-flx-team-d-zdystansowal-najlepsze-swiatowe-marki.html a tu po niemiecku: http://www.rowerymerida.pl/pdf/test-j_niemiecki.pdf w tej chwili nie kupisz w tej cenie lepszej, lżejszej i bardziej wygodnej ramy i tyle...
tobo Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Wg mnie kupowanie TEGO roweru dla ramy mija się z jakimkolwiek sensem, w tej cenie roweru rama nie będzie rewelacyjnym co do jakości produktem. Chyba że ktoś chce mieć konkretnie karbonową chińską ramę z napisem Ja moją kupiłem w wersji najtańszej zapewniającej mi potrzebne gabaryty ramy, były jeszcze tańsze ale bardzo krótkie, moja miała bardziej ludzką długość. Zmieściłem się w 1000 złotych za całość, z wysyłką, sama rama kosztowała 285 dolarów (nie pamiętam dokładnie), droższymi się nie interesowałem. Jeśli kolega mopsioh odnosi posta zaczynającego się od "generalnie" odniósł do mojego posta to śpieszę wyjaśnić, że ja nie stwierdziłem że są to te same ramy. Jestem jednak przekonany że za parę (dosłownie parę) dolców więcej niż ebajcowy przykład czy mój karbon można dorwać ramę o dowolnej geo wg swojego kaprysu, z hakami z własnych marzeń, podobnie jak system prowadzenia linek w ramie - bo żadne z tych rozwiązań nie podnosi ceny roweru bardziej niż koszt dużej michy ryżu. Największa różnica będzie w malowaniu (lub jego braku). Ebay jest stosunkowo zminiaturyzowanym źródłem ofert na tego typu produkty (choć jest ich dużo) za to serwis alibaba oferuje ich tysiące. Mbike kosztuje tyle co widać, rdx w Polsce chce za moją ramę prawie 3 tysiące złotych. Nigdy bym nie powiedział że ich kalkomania jest tak droga
mopsioh Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 Nie wiem które ceny są optymistycznie, bo po takich spokojnie sprzedają się wymienione cześci. Popatrz lepiej na cene np Foxa w Culcie itd albo np opon Schwalbe w detalu ... Ale coś mi tak tu nie pasowało i fakt nie doliczylem ceny kół czyli jakieś 500 pln ( ciekaw jestem na którym z forów przeczytałeś o tej awaryjości piast XT bo chyba nie z autopsji... ale niech Ci będzie). No ale docelowo mamy ramę FLXa za owe 1300-1500 pln. Co do srama - moze i jest droższy od shimano ale co z tego skoro ludzie - nie wiem dlaczego - wolą shimano i np realnie XTR cenowo wychodzi tyle samo co lżejszy i lepszy XX ( hamulce pomijam ). I zaufaj mi, piszę to z własnego doświadczenia a nie bo "tata Marcina powiedział". A propos doświadczeń tu masz test flx: http://www.rowerymer...towe-marki.html a tu po niemiecku: http://www.rowerymer...j_niemiecki.pdf w tej chwili nie kupisz w tej cenie lepszej, lżejszej i bardziej wygodnej ramy i tyle... niestety nie znam "Taty Marcina" więc nie wiem co ma do powiedzenia w tej kwestii natomiast to że ludzie używają Shimano bardziej niż Srama to oczywista oczywistość. Dużo większy koncer bardziej nastawiony na OEM. Wracając do Meridy to faktycznie cena jest rewelacyjna ale to już problem dystrybutora mi wydaje się że ten mbike wypada zupelnie dobrze nawet w odniesieniu do 1szt meridy którą ktoś chce ze sklepu wypchnąć prawie po kosztach..
DESIGN Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 popierwsze rama nie jest chińska a nawet gdyby była to dla twojej świadomości takie marki jak ORBE.. , MERI , CORRATE , ITP ROBIĄ W CHINACH BO TAM MASZYNY MAJĄ już lepsze ni z na taiwanie jestem z branży bywam tam 6 razy do roku a tu przykład rama Mbike to taiwan i koszt jej produkcji wyprzedza wiele marek w tym i wyższym przedziale , a co do wcześniejszego porównania to porównajmy ceny 2012 ultimate to produkt 2012 a graty zdrożały 30% od ubiegłego roku i podaj meride cene sugerowaną porównałeś model za 8999 to go rozbierz i zobaczymy bo ultimate na wyprzedaży może by 4199 więc takie kalkulacje to bzdura zresztą co wiem to ultimate ma już zapisy i jestem 67 w kolejce jak wejdą.... popierwsze rama nie jest chińska a nawet gdyby była to dla twojej świadomości takie marki jak ORBE.. , MERI , CORRATE , ITP ROBIĄ W CHINACH BO TAM MASZYNY MAJĄ już lepsze ni z na taiwanie jestem z branży bywam tam 6 razy do roku a tu przykład rama Mbike to taiwan i koszt jej produkcji wyprzedza wiele marek w tym i wyższym przedziale , a co do wcześniejszego porównania to porównajmy ceny 2012 ultimate to produkt 2012 a graty zdrożały 30% od ubiegłego roku i podaj meride cene sugerowaną porównałeś model za 8999 to go rozbierz i zobaczymy bo ultimate na wyprzedaży może by 4199 więc takie kalkulacje to bzdura zresztą co wiem to ultimate ma już zapisy i jestem 67 w kolejce jak wejdą.... twoja 200 usd mbike prawie 500 i prowadzenie linek inna główka itp to spore różnice jak nie masz wiedzy na ten temat to ni wprowadzaj w błąd ja pracuje nad takimi tematami
sivydym Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 A to ciekawe co piszesz o karbonie... Musze mieć w takim razię jakąś lewą ramę bo moja na pudle miała Taiwan. Mbike moze będzie na wyprzedaży a może i nie - gdybanie... To że ma inaczej linki puszczone i głowke taperowaną nie znaczy że rama od razu jest hiendowa. Tobo ma rację co do wartości tej ramy, wszak nie od wczoraj składa rowery... ta sam sytacja jest z Peritusem ale oni chociaż nie dopisują jakiś dziwnych historii co do pochodzenia ram. Tu możesz zamówić każdą z ich katalogu a przy wiekszym zamówieniu dostaniesz inne widełki i głowkę http://www.e-hongfu-bikes.com/index.php?main_page=product_info&cPath=68&products_id=239
DESIGN Napisano 13 Listopada 2011 Napisano 13 Listopada 2011 no to masz szczęście jak jara cie made in taiwan , a po krótce ci wytłumacze rama malowana z chin to 48,5 % cła anty dumpingowego a z taiwanu tylko 14% więc zrobili ci ją w chinach machneli na taiwan i tak masz made in taiwan , a co do wartości wiesz może ile podraża zintegrowana sztyca lub sklejanie w formie hq a nie w lq lub proces zlepiana lub rodzaj włókien okleinowych , nie będe już tego tłumaczył bo to rzeka a wy i tak swoje chiny taiwan itp siedze w tym 7 lat i widziałem jak to robią gdzie itd , a na alibabie można kupic zazwyczaj forme lq jest tańsza o 40% cały proces tworzenia ram carbonowych w skrócie można zrobic ładną nizależnie od geometrii za grosze a można jezeli komuś zależy że za 5 lat powie gut wybór za kwote 2 x większą z tesztą porównujecie ramy jak z Meridy która 20 ponad lat na rynku lata i jest marką światową z kapitałem chińskim z siedzibą na taiwanie a marką polską która działa nicałe 5 lat i nikt jej nie dofinansowuje musi se radzic sama , kupujcie meridke która nawet w niektórych rowerach norm nie trzyma a wszystko co nie wypali idzie na rynek ameryki południowej spokojnie dajcie tej Polskiej firmie jeszcze pare lat to się przekonacie z resztą kupe maratończyków np. na ramie ultimate jest mega zadowoleni tylko łatwo napisac MBIKE chińskie MERIDA VERY GUT jest to śmieszne chociaż testy mbike w grupie alu do 5 koła oblatywał wszytkie marki to itak musi poczekac aż wiara brendowa zacznie myślec. podałeś pierwszy z brzegu przykład np za 385 usd dodaj do tego 70 usd za malowanie ze stickersami prowadzenie linek za 7 usd główke i kilka pierdół co zauważyłem za 14 usd i masz 480 usd x 3,2 = 1500 zł + cło vat = 2300 mniej więcej i to rama stokowa nie produkcyjna nie wiadomo dokładnie jak sklejana itp .... teraz graty i składasz ultimate za 8 tysi
sivydym Napisano 14 Listopada 2011 Napisano 14 Listopada 2011 Kiedyś na "budowie" zwróciłem uwagę robotnikowi że źle zbroi beton. On mi na to że betonie to on zjadł zęby - faktycznie miał ich tylko kilka... Karbon jak wiesz to tkanina wiec zęby oszczędzi. Co do ram - to że jest zrobiona z karbonu o niczym nie świadczy - 10 lat temu robiłem maski samochodowe, lusterka, osłony pod zegary w słupku i uwierz mi - to zadna filozofia, ale zrobienie dobrej ramy to juz meeega filozofia której know-how nie kosztuje 395 dolców. Chiny i Tajwan mają się tak technologicznie jak Polska do Niemiec - sorry ale taka prawda. Jak zobaczę test z policzoną strzałką ugięcia i oraz całkowitą sztywnością - uwierze. A co do produkcji - skoro jesteś tak obyty w temacie to zapewne wiesz że karbonowe ramy Speca i owej Meridy nie są robione w Chinach tylko na Tajwanie, a i taki Corratec http://www.corratec.de/de/bikes2011/mtb/handmade/ov_duro_sram_xx_konfi.php także nie nie jest robiony w Chinach... Pracujesz w branży ok - handlujesz może np Torayem ok , znasz terminy ok ale nie opowiadaj jakie to nowinki niespotykane ma ta rama i jak jest droga w produkcji bo tak nie jest... Ma żebrowane rury, ilu częsciowy monococ a może robiona jest tube to tube, jakiej żywicy użyto itd ? Jako np. inżynier chciałbym to wiedzieć...
mopsioh Napisano 14 Listopada 2011 Napisano 14 Listopada 2011 REGULAMIN 2i Rozumiem że wszyscy jesteście bardzo mądrzy i wszystko wiecie jak co kto robi a prawda jest taka że nie wiecie nic... Szkoda że zamiast podziwiać że jakaś polska firmqa robi porządny sprzęt za ludzkie pieniądze (nie jak kross za 17kzł) to tylko stękacie i marudzicie że tu ch... rama że z tym kłamia a tu oszczędzili. Ludzie więcej pokory dla czyjejś ciężkiej pracy. Najlepszym argumantem że rama jest solidna powinno być to że Paweł z teamu mbike regularnie wygrywa na tym rowerze maratony a w wyścigach ogólnopolskich plasuje się bardzo wysoko. Szkoda że temat zszedł na taki tor a nie trzymał się rzeczowo tematu.
sivydym Napisano 14 Listopada 2011 Napisano 14 Listopada 2011 A na czym ma jeździć skoro jest w ich teamie ? Dałbyś mu zajechane Wigry i też objechałby praktycznie wszystkich... Nie mam nic do ich rowerów, bo osprzetowo są ok jak na swoją cenę ale co do karbonu to patrząc na cene i achy i ochy to albo karbonowe ramy moze robić każdy i piać jakie to są super albo taki Sikorski lub Luxtech zdzierają z ludzi. Otóż nie zdzierają, bo rama karbonowa jest praktycznie robiona ręcznie ( co prawda jest już linia zautoamatyzowana ale to na razie odległa przyszłość ) i od technologii, łacznenia lub nawet położenia włokien ( ba nawet usuwanie powietrza jest mega ważne) zależą jej parametry. Czyli dobra rama sprawdzona i policzona np mesem a potem testowana w realu tensometrami musi kosztować żeby po pierwsze była sztywna, po drugie odpowiednio "tłumiła" drgania oraz była komfortowa i oczywiście lekka. To musi kosztować - no nie ma bata... Tylko czy ktoś wtedy kupiłby "polską" ramę za kilka tys. ? Luxtecha i sikorskiego tak bo projektują te ramy od podstaw, a przed Mbikiem jeszcze daleka droga ale i tak brawo za wprowadzenie takiej karbonowej ale wciąż entry level ramy do oferty. Może ludzie w koncu przekonają się do tego materiału, bo mity i legendy jakim obrósł ten materiał przyprawia o ból głowy... włącznie z piorunami...
mopsioh Napisano 14 Listopada 2011 Napisano 14 Listopada 2011 REGULAMIN 2i skąd wiesz że taki mbike tego też nie zrobił (testy materiałów itp.) skoro tak jak piszesz luxtech czy sikorski to robią to mbike raczej też zwłaszcza że jest nieporównywalnie większą firmą. może wiesz coś o tej firmie czego inni nie wiedzą tak czy inaczej masz na pewno rację ale ja bym nie zakładał że taki mbike koniecznie wziął template i to jak najtańszy i niesprawdzony. pozdr.
wojtas7 Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 witam bardzo mnie interesuje ten rowerek. Niestety ale cena jaka obiecuje producent to tylko w przypadku wplacenia w tym momencie 10 % zaliczki, a rowery beda gotowe dopiero luty/marzec. Troche obawiam sie kupowac roweru w ciemno tym bardziej ze we wroclawiu nie mozna nawet obejrzec takiego roweru. Myslicie ze mozna sie w to pakowac "w ciemno" ?
Sol Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Tak naprawdę żadnego nie powinno się kupować w ciemno. W tym przypadku - z uwagi na sztycę - jest to jeszcze bardziej oczywiste.
wojtas7 Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 wlasnie o co chodzi z ta sztyca? czy to jest tak ze mozna ja przyciac i raz ucieta bedzie do konca tej wysokosci? a jak sie okaze ze jest za krotka od poczatku?
ulvgar Napisano 15 Grudnia 2011 Napisano 15 Grudnia 2011 Co do tego "masztu" i sztycy to myślę że w granicach kilku cm można regulować ale jak maszt obetniesz za krótko to pozamiatane.
JanNet Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Fotki ULTIMATE'A z Jabłonnej: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.352430714795785.76696.100000865771803&type=1&l=15011fa680
Rondel96 Napisano 26 Czerwca 2012 Napisano 26 Czerwca 2012 nie orientują sie Panowie czy mozna wsadzic do zintegrowanej sztyce zwykłą i jaka jest średnica wewnętrzna?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.