ADASIO Napisano 1 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam ! Mam zamiar zamienic amortyzator suntour 63 mm na sztywny pod rame 29 er ( surly karate monkey ) . Posiadam ramę trekingową ACCENT NORDKAPP 22".Pytanie : czy rama przyjmie tak duży sztywny widelec( wytrzymałość ) . Przed zakupem ramy czytałem w opisach że sztywny widelec do tej ramy to 440 mm. Proszę o rady i sugestie co do mojego pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Listopada 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Wiele ludzi jeździ z 29er'em z przodu jako amor wiesz sztywny tez powinien pasować. Ramie sie nic nie stanie, jeżeli kąty nie zmienią sie zbytnio. Musisz tak dobrać widelec by wysokością pasował staremu. Musisz tez uwzględnić drobną zmianę wysokości osi koła z racji większego koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.