Didusieq Napisano 1 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Dzisiaj, korzystając z niezłej pogody i ciepła zrobiłem sobie ~30km. Las wiączyński jest świetnym miejscem do pojeżdżenia jesienią. Nie będę się rozpisywał. Popatrzcie na kilka fotek. Z telefonu więc jakość słaba. Picasa Web Albums - Dideq - 1 listopada 2011 Muszę zwiedzić lepiej ten lasek. No i widziałem tylko jednego "zroweryzowanego". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano 4 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Cześć, ten lasek dosyć dobrze znam, nieco wilgotny, przetrzebiony i sporo grzybiarzy - generalnie na trzy z plusem dalej na północ masz PKWŁ tez fajnie choć mnie jakoś podchodzi tylko ta część, która jest zaraz za Brzezinami od północy. Pojedź w lasy Gałkowskie - po północnej stronie torów jest fajny lasek bukowy - rezerwat teraz są tam prześliczne widoczki w pięknych kolorach jesiennych. Uwaga na zagajniczek znajdujący się w północno wschodniej części tego lasku, mieszkają tam dziki. We wtorek musiałem zwiewać w tempie maratonowym bo coś chrumkało zaraz obok mnie;-) Południowa część tam gdzie jest Justynów, Bukowiec, Zielona Góra też są super - delikatne podjazdy i fajne singletracki oraz leje po bombach (chyba ;-)) - dużą część zajmuje jednostka wojskowa, tym niemniej bardzo fajny teren do jazdy, no i dzików nie spotkałem. Prawdopodobnie jutro ruszam w tamtym kierunku, mam plany na Rochnę ale nie wiem jak będzie z chęciami. Jak będzie gorzej to zrobię wycieczkę na Popioły (Ruda Pabianicka). Zapraszam jakby co: tempo turystyczno-koktajlowe raczej nie przekraczam 30km/h. A najczęściej 25 km/h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 6 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Cześć, ten lasek dosyć dobrze znam, nieco wilgotny, przetrzebiony i sporo grzybiarzy - generalnie na trzy z plusem dalej na północ masz PKWŁ tez fajnie choć mnie jakoś podchodzi tylko ta część, która jest zaraz za Brzezinami od północy. Pojedź w lasy Gałkowskie - po północnej stronie torów jest fajny lasek bukowy - rezerwat teraz są tam prześliczne widoczki w pięknych kolorach jesiennych. Uwaga na zagajniczek znajdujący się w północno wschodniej części tego lasku, mieszkają tam dziki. We wtorek musiałem zwiewać w tempie maratonowym bo coś chrumkało zaraz obok mnie;-) Południowa część tam gdzie jest Justynów, Bukowiec, Zielona Góra też są super - delikatne podjazdy i fajne singletracki oraz leje po bombach (chyba ;-)) - dużą część zajmuje jednostka wojskowa, tym niemniej bardzo fajny teren do jazdy, no i dzików nie spotkałem. Prawdopodobnie jutro ruszam w tamtym kierunku, mam plany na Rochnę ale nie wiem jak będzie z chęciami. Jak będzie gorzej to zrobię wycieczkę na Popioły (Ruda Pabianicka). Zapraszam jakby co: tempo turystyczno-koktajlowe raczej nie przekraczam 30km/h. A najczęściej 25 km/h. Pracuję dzisiaj niestety. :/ Ale jutro mam wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Parę fotek z jesiennego rowerowania, koło Łodzi. Fotki z telefonu. http://tinyurl.com/7vgkvda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Jadę teraz do Piasta zobaczyć czy mają jakieś sensowne spd i w jakiej cenie a potem na rower i do lasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Jadę teraz do Piasta zobaczyć czy Zazdroszczę, ja do 17 w robocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 No nie wiem, dziś tylko wyjątkowo poniedziałek wolny. To co miałem obejrzeć obejrzałem, ceny maja dość wygórowane. Ale przymierzyłem sobie buty i zamówiłem wszystko przez internet ~100PLN w kieszeni A teraz jazdaaaa Wieczorem wrzucę kilka fotek Proszę bardzo parę fotek: 07.11.11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 No nie wiem, dziś tylko wyjątkowo poniedziałek wolny. To co miałem obejrzeć obejrzałem, ceny maja dość wygórowane. Ale przymierzyłem sobie buty i zamówiłem wszystko przez internet ~100PLN w kieszeni A teraz jazdaaaa Wieczorem wrzucę kilka fotek Proszę bardzo parę fotek: 07.11.11 Kolega nie ma za bardzo cofniętego siodełka na sztycy? Ja bym się bał tak jeździć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Mam, ale zauważyłem to dopiero jak robiłem zdjęcie A jak wyjechałem z domu to jakoś tak dziwnie mi się jechało i zastanawiałem się co ta rama taka jakaś długa się zrobiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek33 Napisano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Bardzo ładny ten Lasek Wiączyński i całkiem spory, na mapie tylko nieco mniejszy od Łagiewnickiego. Muszę go "zdobyć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Jest całkiem fajny tylko płaski. I lepiej trzymać się większych ścieżek bo jak w listopadzie to w takie błoto wpadłem, że ledwo rower z niego wyciągnąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Trochę górek jest pod drugiej stronie torów i drogi do Justynowa, nawet jakieś transzeje po których można jeździć. To wszystko w okolicy jednostki wojskowej w kierunku Justynowa i Bukowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Aha, no to tam nie byłem chyba. Tak, że następnym razem będę musiał objechać tą drugą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 27 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Ja też się tam wybiorę bardziej suchą porą. Jakoś zima się nie garnie w tym roku (wolę po śniegu niż po błocie) więc pewnie na wiosnę znowu tam będę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.