Skocz do zawartości

[trasy] Polecam szlaki w Gniewinie

RV13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałbym gorąco zachęcić do skorzystania z pięknej jesiennej pogody i wybranie się na szlaki rowerowe w Gminie Gniewino (pomorskie). Uroki tych tras najlepiej zobaczyć na filmikach z tegorocznych rajdów.

Pozdrawiam!

Napisano

Skoro się już będzie w okolicy to warto wypróbować ścieżkę, którą wybudowano na trasie zlikwidowanej linii kolejowej. Krokowo - Swarzewo (mogę dać bliższe instrukcje, bo mogą być problemy ze znalezieniem).

Super nawierzchnia, co jakiś czas przystanki z ławkami, stołami i tablicami informacyjnymi. Warto się przejechać, chociaż by stwierdzić, że właśnie tak to powinno wszędzie wyglądać :) 17 km.

Niegłupie też byłoby zwiedzenie Gniewina --> daną ścieżką, potem ze Swarzewa ścieżką na Hel i powrót. Materiał na całodzienną wycieczkę jak znalazł

Napisano

Krokowa Swarzewo szczerze polecam :) Ostatnio jechałem z Wejherowa szlakiem zielonym do....nie pamiętam ale asfaltem do Krokowej (na rondzie jedziemy na północ). Na tej ścieżce leciałem spokojnie 25-30 km/h bez problemu (rower MTB). Fajna nawierzchnia i miło się jedzie :) Teren też ciekawy. Wiosną na pewno pojadę tam drugi raz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...