Skocz do zawartości

[obręcz] xc/maraton do 160zł

KosteQ

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem podobnego lub takiego samego tematu i nie mogłem znaleźć. Jeśli jest taki temat to przepraszam :)

Do rzeczy

Pomagam koledze złożyć koła do ścigania.

Piasty już ma -Novatec

Szprychy to już później.

Głównie teraz chodzi o obręcze. Chciałem mu sprowadzić Olympici z CRC, ale dopiero teraz ma kasę i niestety dostępne są już tylko białe po 47 euro :(

Budżet na obręcze to max. 160zł za sztukę.

Myślę nad Mavic 717, bo mniej więcej za tyle mogli byśmy je mieć.

Może znacie jakieś lepsze wyjście?

Z góry dzięki za wszelkie pomysły :)

Waga jeźdźca ~65kg.

W grę wchodzą tylko nówki.

317 vs 717, czym dokładnie różnią się obydwie obręcze, oprócz wagi? materiał, wytrzymałość itd?

Waga jednej ~440g vs ~420g.

Sunrims, naczytałem się kiepskich opinii nt. tych obręczy i nie za bardzo chcę go pakować w tak miękkie obręcze.

Powstała też opcja srebrnych 717 (koledze kolor pasuje) za ok. 125zł

Gdyby mógł dać jeszcze te 200zł za jedną to byśmy ściągali białe Olympici, ale niestety mocno ograniczony budżet...

EQ21 to naprawde fajne obręcze. zaplatacz który robił mi jedno kółko stwierdził że jest sztywna w porównaniu do UFO czyli obręczy w podobnej wadze tyle że starszej. coś widocznie poprawili.

kółka mam zaplecione na Revo.

za ok 160pln były w Pol-sporcie jakieś Rigidy ok 370g. o dostępność musiałbyś dopytać.

za 159pln jest też niby 370 g Author Helium. z ich dostępnością raczej nie będzie problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...