Skocz do zawartości

[suport i stery] jakie wybrać?

asp891

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, idzie nowy sezon 2012 i trzeba powymieniać w rowerku parę rzeczy, aby był zysk wagi i polepszenie komfortu jazdy. Na początek przydało by się wymienić suport bo mój Shimano’wski już odmawia posłuszeństwa, znalazłem takie cudeńko:

Wkład suportu Aerozine-Titanium Łożyska Ceramiczne (1865044853) - Aukcje internetowe Allegro

suport ma atrakcyjną cenę jak na łożyska ceramiczne

Kolejną rzeczą do wymiany będą stery , też odmówiły posłuszeństwa (tzn po wyczyszczeniu działają ale to jednak nie to )

i tu mam 2 propozycje:

1 ULTRALEKKIE Stery połzintegrowane MORTOP HI 65g (1886269717) - Aukcje internetowe Allegro

2 stery AEROZINE XH808 półzintegrowane okazja! KOLOR (1870440589) - Aukcje internetowe Allegro

te pierwsze są bardzo atrakcyjne wagowo natomiast drugie cenowo:)

aha i jeszcze małe pytanie odnośnie kółeczek do przerzutki , czy warto inwestować w kółeczka z tworzywa z ceramicznymi łożyskami (cena 110 Tracx) czy np kcnc na maszynach aluminiowe

Jakbyście mogli doradzić, wyrazić swoją opinię , może ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi częściami, albo inne propozycje. Dzięki z góry za pomoc

Napisano

Nie do końca wiedziałem gdzie napisać ale cóż... waga jest ważna ale nie najważniejsza :) bardziej chodzi mi o jakość działania , żywotność

• Mod Team
Napisano

Jak nie zależy ci tak na wadze to ceramikę bym raczej zostawił w spokoju, po za waga nie ma więcej plusów, nie wliczając walorów estetycznych. Osobiście wzią bym ten suport bo mi pasuje do ramy kolorem, Stery sa ok moim zdaniem jeżeli na nie polujesz śmiało możesz kupic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...