maciej762 Napisano 1 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam, RaRa na tyle już niewiele zostało, szukam nowej opony na tył o niskiej wadze i przyzwoitej cenie, 500g kusi, pytanie czy to nie bedzie kondun.... Ew co innego w tej cenie? Używana w terenie zróżnicowanym, jak to w wlkp, trochę leśnych ubitych, nieco piasku i tak dalej.... Opona do wszystkiego... Alternatywnie Crossmark? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 HELLo-: Sam jestem ciekaw tych Duro Miner, czekam na kogos kto moze pochwalic sie wrazeniami z jazdy...7 Crossmark: mam, uzywalem na roznych rowerach z rozna specyfikacja, polecam jako opone tylna ze wzgledu naniskie opory toczenia. Na przodzie wydawala mi sie "niepewna", troche sie w zakretach kladla i nie byla stabilna(nigdy nie zaliczylem dzwona, ale czulem jak by byl blisko). Na szutrze tyl dziwnie mi pelzal na boki(az zastanawialem sie czy nie mam kapcia lub szprycha nie poszla), ale zwiekszylem cisnienie i wydaje sie pewniej prowadzic(zmiana z 35 do 50psi). Mieszanka gumy wydaje sie byc dosyc miekka, jednak jeszcze nie mam zerwanych klockow(jak zdarzalo sie w Schwalbe) - wydaje sie wiec byc dobrym kompromisem miedzy miekkoscia a przyczepnoscia! Mam nadzieje ze pomoglem, czekam z niecierpliwoscia na jakiekolwiek nowinki nt. Duro Miner! POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 12 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Do końca roku na pewno będę mógł coś napisać o tych oponach Na kondomy nie wyglądają, po prostu nie są duże objętościowo (naciągane 2 cale). W każdym razie bieżnik wygląda dosyć zachęcająco i sam jestem ciekawy jak opony się zachowają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szumasta Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Pojeździłeś trochę na nich już? Możesz coś więcej powiedzieć na ich temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Jeszcze nie, czekam na amortyzator z Chainreaction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 I jak? Objechałeś te laczki? Na dniach muszę coś zakupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 1 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 (edytowane) Parę kilometrów przejechałem. Taka wstępna opinia, w porównaniu do Smart Sama 1.75'' - różnic w oporach na twardym nie wyczuwam, trakcja na szutrze i leśnych ścieżkach w sumie bez różnicy, trzymanie w zakrętach podobne, dłuższe piaszczyste kawałki przejezdne (na Samach się zapadałem), na asfalcie głośniejsza. Błota nie uświadczyłem, ale prawie na pewno opona z łatwością się zaklei i szybko nie puści. Mokro też nie było, więc jeszcze nie wiem jak opona się spisze w takich warunkach. Jeszcze uwaga natury technicznej - lżejsza opona jest 1mm szersza (50mm vs 49mm). Za jakiś czas zmierzę je jeszcze raz, może się wyrówna. Edytowane 1 Stycznia 2012 przez rzymo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej762 Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Dzięki za opinie! Dziś kiknowszy Krosmarka od Maxia, zobaczymy czy była to słuszna decyzja. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi