Ubotek Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Witam Testował ktoś tą czapkę ? Nowa Czapka SHIMANO Windstopper Zimowa (1891267443) - Aukcje internetowe Allegro Jak jej oddychalnośc, ochrona przed wiatrem i w jakich temp. uzywana ? Ew. jakie inne DOBRE czapki, gdyż mam problemy z zatokami : < Pozdrawiam Ubotek
Peterp079 Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Tej nie testowalem zle testowalem jako wlasnie nowy nabytek takie cos z Nowatexu: http://www.sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/czapka_pod_kask.html i powiem Ci ze sprawdza sie to rewelacyjnie. W czolko i przod czaszki nie wieje a wszedzie dodokola milo i cieplo a rownoczesnie uczucie suchej glowy za sprawa oddychalnosc czapki. Polecam.
ACextreme Napisano 1 Listopada 2011 Napisano 1 Listopada 2011 Też nie testowałem, lecz konstrukcja jest chyba przemyślana - czapka na dobrym materiale, lecz pytanie czy całość jest na WS czy tylko ten pasek na około? Jeśli całość jest na membranie to lipa, gdyż takie rozwiązanie się nie sprawdza - membrany tego typu nie oddychają tak dobrze, aby się sprawdzić na całości czapki.... głowa jest jak w saunie ;-). Upewnij się jak jest i jeśli nie ma na całości membrany to powinna być ok.
Ubotek Napisano 1 Listopada 2011 Autor Napisano 1 Listopada 2011 Tej nie testowalem zle testowalem jako wlasnie nowy nabytek takie cos z Nowatexu: http://www.sklep.bcm...a_pod_kask.html W jakich temperaturach testowane ? Na ile ten Windstopper sie sprawdza? Bo w niektorych przewiewa i to niezle : < Też nie testowałem, lecz konstrukcja jest chyba przemyślana - czapka na dobrym materiale, lecz pytanie czy całość jest na WS czy tylko ten pasek na około? Wydawać by sie chciało ze Windstopper jest tylko na czole i uszach. Zapytam sprzedawców o to, chyba, że ktoś zna odpowiedź na to pytanie? Proszę o jakieś szybkie i cenne podpowiedzi, cena nie robi wiekszej roznicy, jesli bole zatok nie będą się pojawiać : > Pozdrawiam Ubotek
Ubotek Napisano 3 Listopada 2011 Autor Napisano 3 Listopada 2011 Potrzebne opinie o roznych czapkach : ) A ten z novatexu bez kasku tez moze byc ?
Peterp079 Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 Moja testowana w temp. 3-7 stopni. Działa fajnie bo mi nie przewiewa czaszki od przodu, jest cieplo i w nawet ze nie jakos mokro. Szybko odparowywuje. Jezdze bez kasku.
rzepkok Napisano 9 Listopada 2011 Napisano 9 Listopada 2011 czapka z BCMu testowana już 3 lata w zakresach +3 do -20 (!) - sprawdza sie rewelacyjnie - sucha i ciepła głowa ważne jest, żeby membrana zakrywała cały przód głowy (zatoki) a nie tylko czoło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.