Skocz do zawartości

[Czapka] Shimano Windstopper

Ubotek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też nie testowałem, lecz konstrukcja jest chyba przemyślana - czapka na dobrym materiale, lecz pytanie czy całość jest na WS czy tylko ten pasek na około?

Jeśli całość jest na membranie to lipa, gdyż takie rozwiązanie się nie sprawdza - membrany tego typu nie oddychają tak dobrze, aby się sprawdzić na całości czapki.... głowa jest jak w saunie ;-).

Upewnij się jak jest i jeśli nie ma na całości membrany to powinna być ok.

Napisano
Tej nie testowalem zle testowalem jako wlasnie nowy nabytek takie cos z Nowatexu: http://www.sklep.bcm...a_pod_kask.html

W jakich temperaturach testowane ?

Na ile ten Windstopper sie sprawdza? Bo w niektorych przewiewa i to niezle : <

Też nie testowałem, lecz konstrukcja jest chyba przemyślana - czapka na dobrym materiale, lecz pytanie czy całość jest na WS czy tylko ten pasek na około?

Wydawać by sie chciało ze Windstopper jest tylko na czole i uszach. Zapytam sprzedawców o to, chyba, że ktoś zna odpowiedź na to pytanie?

Proszę o jakieś szybkie i cenne podpowiedzi, cena nie robi wiekszej roznicy, jesli bole zatok nie będą się pojawiać : >

Pozdrawiam

Ubotek

Napisano

Moja testowana w temp. 3-7 stopni. Działa fajnie bo mi nie przewiewa czaszki od przodu, jest cieplo i w nawet ze nie jakos mokro. Szybko odparowywuje. Jezdze bez kasku.

Napisano

czapka z BCMu testowana już 3 lata w zakresach +3 do -20 (!) - sprawdza sie rewelacyjnie - sucha i ciepła głowa ;)

ważne jest, żeby membrana zakrywała cały przód głowy (zatoki) a nie tylko czoło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...