Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W moim instynkcie zamontowana jest reba o skoku 80mm.Chciałbym zmienić go na 100mm

Czy warto kombinować z tą zmianą skoku,czy bardzo odczuję różnice.Jak zrobić to samemu.Proszę o namiar na jakieś szczegółowe instrukcje

• 2 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

www.sram.com w dziale service sa manuale

warto przestawić na 100 bo masz wtedy 80mm efektywnego skoku a nie 60mm

Edytowane przez pawelLUB
Napisano

a tak z ciekawosci, w rebie miedzy ustawieniami 80 a 100 nie zmienia sie wysokosc samego widelca, tylko sam skok, prawda ? (bo afaik ramy 29 sa projektowane pod konkretny skok, czyli mozna chyba mocno namieszac w geometrii wkladajac widelec o innej niz defaultowa wysokosc...)

Napisano

e tam, bez przesady z tym dobijaniem, to tylko kwestia ciśnienia.

a z tym przedmuchaniem negatywnej jakoś nie mogę skojarzyć o co chodzi.

Napisano

W końcu znalazłem dokładną instrukcję jak rozebrać swoją rebe tylko nie model sl.Myślę że budowa jest jednak podobna.Zastanawia mnie jedno .Czy po zwiększeniu skoku z 80 do 100mm do komory tłumika powrotu powinienem wlać więcej oleju i o ile

Przy okazji podklejam ciekawy opis serwisu revelationa wykonany przez jednego z forumowiczów

http://picasaweb.google.com/101977155750520821072/PeNySerwisRockShoxRvl?feat=directlink#

Napisano

W końcu znalazłem dokładną instrukcję jak rozebrać swoją rebe tylko nie model sl.Myślę że budowa jest jednak podobna.Zastanawia mnie jedno .Czy po zwiększeniu skoku z 80 do 100mm do komory tłumika powrotu powinienem wlać więcej oleju i o ile

Przy okazji podklejam ciekawy opis serwisu revelationa wykonany przez jednego z forumowiczów

Picasa Web Albums - detonator . - Pełny serwis ...

lejesz tyle samo, po prostu przy 80mm część oleju miałeś pod tłokiem, teraz będziesz je mieć nad

Napisano (edytowane)

Właśnie tylko ile.Nigdzie nie mogę znależć ile wlewa się oleju do reby Sl w wersji 29.Czy tyle samo co do 26.W instrukcji z 2007 roku podają 110 cm

Edytowane przez nabial
Napisano

Właśnie tylko ile.Nigdzie nie mogę znależć ile wlewa się oleju do reby Sl w wersji 29.Czy tyle samo co do 26.W instrukcji z 2007 roku podają 110 cm

który rocznik?

Napisano

I stało się.Reba rozebrana,redukcja wyjęta i jest skok 100.Zastanawiam sie co by było gdybym wyjął obie redukcje i uzyskał 120,ale to już znacząco zmieniłoby geometrię

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...