Skocz do zawartości

[opony] Schwalbe Rapid Rob

ProCombat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

według mnie super opony na teren, świetenie się sprawują na bezdrożach troche gorzej na asfalcie, ale i tak polecam na moich oponach mam najechane 830km i nie widzę większych śladów zużycia. rower kross lvl a2

Napisano

Rapid Roby to oponka której jakość odpowiada niewygórowanej cenie. Jeździ się na nich przyzwoicie - na asfalcie mają niezłą przyczepność, ale furkoczą niemiłosiernie przy większych prędkościach. W terenie radzą sobie w miarę nieźle. Faktycznie się zużywają - przy moim jeżdżeniu 90% asfalt zaorałam tylną oponę na łyso po 1500 km (wszyscy kochamy strome wiadukty ze skrętem 90 stopni :laugh: )

Napisano

Faktycznie się zużywają - przy moim jeżdżeniu 90% asfalt zaorałam tylną oponę na łyso po 1500 km

Moje RR kupiłem razem z rowerem i mają teraz przebieg około 4kkm. Lekki nie jestem i choć waga spada to nadal o kreskę nad 80kg. Jeżdżę głównie po asfalcie, niemal codziennie około 50km w ostrym tempie. Opony wyglądają bardzo dobrze, myślę że jak nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to pojeźdżę na nich jeszcze ze 2 - 3kkm lub więcej.

1500 km to bardzo mały przebieg.

Napisano

Moje RR kupiłem razem z rowerem i mają teraz przebieg około 4kkm. Lekki nie jestem

Opony wyglądają bardzo dobrze, myślę że jak nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to pojeźdżę na nich jeszcze ze 2 - 3kkm lub więcej.

1500 km to bardzo mały przebieg.

Też nie chce mi się wierzyć w małe przebiegi tych opon.Mam w przednim kole taką.Przejechałem na niej ponad 500 km i nie ma śladów zużycia.Skąd więc tak rozbieżne opinie?

Może jest to zależne od obręczy?Ja mam dość szerokie(21 mm).Oponę użytkuję o szerokości 2,25".

Napisano

To załóż tę oponę na tył to zobaczysz jak szybko zniknie , opony z przodu znacznie mniej się zużywają , zdecydowanie lepszym wyborem jest opona Schwalbe Smart Sam , jest lżejsza szybsza , bardziej wytrzymała a cena ta sama.

Napisano

Powiem tak na przodzie mam nabite prawie 8tysi i jeszcze nie zmieniałem jej lecz tył to już po niecałych 3tysiącach musiałem niestety. Przedmówca wyższej ma rację co do tych opon niestety, są słabe i na krótko starczają

Napisano

opony z przodu znacznie mniej się zużywają , zdecydowanie lepszym wyborem jest opona Schwalbe Smart Sam , jest lżejsza szybsza ,

Właśnie taką zamierzam założyć w tylnym kole w przyszłym sezonie,o szerokości 2,25".Waga Rapid Rob i Smart Sam o szerokości 2,25 jest zbliżona(w/g Unibike,dystrybutora),za to cena jest o 30 zł,wyższa.

Biorę jeszcze pod uwagę Noby Nic 2,25 lub 2,40".Można je kupić za 79 zł.

Napisano

Ja mam oponki szerokości 1.35 a zdarłam je jeżdżąc po mieście. Niestety codziennie zaliczam kilkakrotnie spory zjazd z ostrym zakrętem, więc niestety nie ma cudów. Teraz testuję Marathon Racer. Jeżdżą lepiej, ale zobaczymy jak z trwałością.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...