Skocz do zawartości

[okulary] ~200zł, wymienne szkła

FilipSosna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam okularów do 200zł, z wymiennymi szkłami (ciemne + żółte/pomarańczowe + ew. przeźroczyste)

Jako, że nie znam się w ogóle na rynku odzieżowo-akcesoriowym muszę prosić was o pomoc: jakie firmy? jakieś konkretne modele? na co zwracać uwagę? i gdzie w Szczecinie lub Wrocławiu można takie przymierzyć by zobaczyć czy dobrze na pustaku leżą?

Napisano

Od siebie mogę polecić model, którego używam przez cały rok zarówno na rowerze, jak i w samochodzie (soczewki polaryzacyjne).

Co zajrzę do jakiegoś wątku dotyczącego odzieży, tam co rusz polecasz coś "od siebie"... oczywiście z asortymentu Endury... co w zestawieniu z Twoją sygnaturką i avatarem, skutecznie mnie zniechęca do tej firmy. Łatwo przekroczyć granicę miedzy reklamą i marketingiem a zwykłym spamem.

Napisano

Polecam okulary Shimano sam posiadam 2 modele Antares i Equinox.Bardzo dobra jakość wykonania,antaresów używam około 2 lat,zauszniki i noski z gumy nie slizgają się,i po tych 2 latach nie popękały.Cena antaresów do 200 pln,equinoxy są troszke droższe ale w zestawie mają szkła fotochromatyczne. Okulary Shimano

Napisano

Co zajrzę do jakiegoś wątku dotyczącego odzieży, tam co rusz polecasz coś "od siebie"... oczywiście z asortymentu Endury... co w zestawieniu z Twoją sygnaturką i avatarem, skutecznie mnie zniechęca do tej firmy. Łatwo przekroczyć granicę miedzy reklamą i marketingiem a zwykłym spamem.

Hmmm.... nie rozumiem Cię do końca. Polecam tylko i wyłącznie rzeczy, których sam używam/używałem i wiem o nich wszystko - dlatego piszę "od siebie". Nie jestem zwolennikiem poleceń "od tak" bo ktoś jeździł, coś mówił itp.

Patrzysz na moje posty, na mój avatar i sygnaturę... czy uważasz, że fakt, iż mam dostęp do kupy rzeczy z Endury, które osobiście testuję, wiem o nich bardzo dużo i jestem w stanie odpowiadać na pytania czy polecać/odradzać te produkty to coś złego? Staram się tylko i wyłącznie obiektywnie wypowiadać i to dosłownie robię - nigdy nie poleciłem czegoś tylko dlatego, że jest z Endury. Jeśli ktoś pyta o dany produkt, a ja uważam, że używałem danego produktu Endury, który pasuje do pytania to odpowiadam co i jak, a jeśli produkt uważam za dobry, to i polecam "od siebie". Endura tak samo jak każda inna marka nie ma tylko i wyłącznie dobrych produktów, lecz jeszcze większy problem jest z ich doborem do określonych preferencji - tu pomagają praktyczne doświadczenia, a jak zapewne zauważyłeś często piszę o technicznych aspektach danych typów odzieży i doradzam w doborze technologii do preferencji danego użytkownika.

Co do moich powiązań, to przyznaję szczerze, że nie czerpię jakichkolwiek korzyści ze swej obecności na tym czy innym forum - nie tworzę bezczelnych reklam i nie wciskam nikomu nic na siłę, ani też nie krytykuję produktów innych firm, gdyż nie tylko Endura produkuje dobrą odzież.

Dlatego też wybacz, lecz uznaję Twój post za zupełnie niedorzeczny - chyba, że twierdzisz, iż osoby udzielające się na forach posiadające dużą wiedzę w danej dziedzinie udzielają się na owych forach bez jakiegokolwiek sensu i powinny zostać odcięte od sieci ;-)

Napisano

W każdym bądź razie te Endury widziałem już wcześniej i zbierają niezłe opinie. Co do fotochromów to jednak już trochę za drogo to wychodzi.

Jednakże jest jeszcze problem gdzie w Szczecinie lub Wrocławiu jest sklep mający na stanie te okularki? Przez neta kupować nie będę, bo nie mam potem jak paczki odebrać. W Szczecinie jest Kadrzyński, ale obecnie dwutygodniowa przerwa urlopowa tam jest...

Napisano

Patrzysz na moje posty, na mój avatar i sygnaturę... czy uważasz, że fakt, iż mam dostęp do kupy rzeczy z Endury, które osobiście testuję, wiem o nich bardzo dużo i jestem w stanie odpowiadać na pytania czy polecać/odradzać te produkty to coś złego?

Patrzę na Twoje posty, avatar i sygnature i wnioskuję iż jesteś związany najprawdopodobniej z polską dystrybucją tej firmy. Mylę się? Jeśli tak, to bije się w pierś i odszczekuję wszystko co wcześniej napisałem. Więc jak jest? Z czystej sympatii i fascynacji firmą masz taki avatar i sygnaturkę, czy jest inny powód?

edit: w zakładce kontakt polskiej strony Endury imię Szymon wiele mówi i chyba rozwiewa moje wątpliwości. Także sorry Kolego, ale Twoje polecanie produktów Endury na tym forum wygląda mi na zwykły spam.

Napisano

Jestem z firmą związany jak najbardziej, choć w sposób raczej nietypowy i nigdy się z tym nie kryłem, co nie oznacza, że nie mogę się dzielić swymi prywatnymi opiniami na temat produktów i polecać to czego używam/używałem, a uważam za dobre. Zawsze podkreślam pozytywne i negatywne cechy, które widzę i jestem w 100% obiektywny, gdyż moje przesiadywanie na forum nie ma żadnego związku/wpływu/powiązań z biznesem po prostu.

Nie staram i nie starałem się robić nigdy bezczelnej reklamy w stylu: "Polecam to, bo jest fajne, hej!".

Jeśli masz dalsze wątpliwości czy obiekcje zapraszam na PW.

Napisano
Polecam okulary Shimano

używam modelu S40r ( z RX-clipsem ). te mają szkiełka przyciemniane i bezbarwne.

wykonanie sprawia dobre wrażenie. dobrze leżą. pozwalają na pewne dopasowanie. nie przepadam za marką jako marką ale produkty mają dopracowane :)

Napisano

Ja używam Uvex Crow Pro i to najlepsze okulary jakie miałem. Mimo małego obwodu głowy nie spadają z nosa, ładnie przez nie widać i nie parują (parują jedynie podczas postoju, ale to chyba norma). Normalnie kosztują koło 300 zł, ale można teraz znaleźć wyprzedaże po 239 zł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...