FilipSosna Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Szukam okularów do 200zł, z wymiennymi szkłami (ciemne + żółte/pomarańczowe + ew. przeźroczyste) Jako, że nie znam się w ogóle na rynku odzieżowo-akcesoriowym muszę prosić was o pomoc: jakie firmy? jakieś konkretne modele? na co zwracać uwagę? i gdzie w Szczecinie lub Wrocławiu można takie przymierzyć by zobaczyć czy dobrze na pustaku leżą?
ACextreme Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Od siebie mogę polecić model, którego używam przez cały rok zarówno na rowerze, jak i w samochodzie (soczewki polaryzacyjne). W zestawie 4 komplety soczewek: przeźroczyste, pomarańczowe, polaryzacyjne/ ciemne http://endurastore.pl/okulary_stingray,0,82.html
iza121 Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Jak już mówimy o takiej kwocie to imo lepiej zainwestować w okulary fotochromatyczne . Przynajmniej się nie bawisz z wymienianiem szkiełek .
lajtspid Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Od siebie mogę polecić model, którego używam przez cały rok zarówno na rowerze, jak i w samochodzie (soczewki polaryzacyjne). Co zajrzę do jakiegoś wątku dotyczącego odzieży, tam co rusz polecasz coś "od siebie"... oczywiście z asortymentu Endury... co w zestawieniu z Twoją sygnaturką i avatarem, skutecznie mnie zniechęca do tej firmy. Łatwo przekroczyć granicę miedzy reklamą i marketingiem a zwykłym spamem.
marcin822 Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Polecam okulary Shimano sam posiadam 2 modele Antares i Equinox.Bardzo dobra jakość wykonania,antaresów używam około 2 lat,zauszniki i noski z gumy nie slizgają się,i po tych 2 latach nie popękały.Cena antaresów do 200 pln,equinoxy są troszke droższe ale w zestawie mają szkła fotochromatyczne. Okulary Shimano
ACextreme Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Co zajrzę do jakiegoś wątku dotyczącego odzieży, tam co rusz polecasz coś "od siebie"... oczywiście z asortymentu Endury... co w zestawieniu z Twoją sygnaturką i avatarem, skutecznie mnie zniechęca do tej firmy. Łatwo przekroczyć granicę miedzy reklamą i marketingiem a zwykłym spamem. Hmmm.... nie rozumiem Cię do końca. Polecam tylko i wyłącznie rzeczy, których sam używam/używałem i wiem o nich wszystko - dlatego piszę "od siebie". Nie jestem zwolennikiem poleceń "od tak" bo ktoś jeździł, coś mówił itp. Patrzysz na moje posty, na mój avatar i sygnaturę... czy uważasz, że fakt, iż mam dostęp do kupy rzeczy z Endury, które osobiście testuję, wiem o nich bardzo dużo i jestem w stanie odpowiadać na pytania czy polecać/odradzać te produkty to coś złego? Staram się tylko i wyłącznie obiektywnie wypowiadać i to dosłownie robię - nigdy nie poleciłem czegoś tylko dlatego, że jest z Endury. Jeśli ktoś pyta o dany produkt, a ja uważam, że używałem danego produktu Endury, który pasuje do pytania to odpowiadam co i jak, a jeśli produkt uważam za dobry, to i polecam "od siebie". Endura tak samo jak każda inna marka nie ma tylko i wyłącznie dobrych produktów, lecz jeszcze większy problem jest z ich doborem do określonych preferencji - tu pomagają praktyczne doświadczenia, a jak zapewne zauważyłeś często piszę o technicznych aspektach danych typów odzieży i doradzam w doborze technologii do preferencji danego użytkownika. Co do moich powiązań, to przyznaję szczerze, że nie czerpię jakichkolwiek korzyści ze swej obecności na tym czy innym forum - nie tworzę bezczelnych reklam i nie wciskam nikomu nic na siłę, ani też nie krytykuję produktów innych firm, gdyż nie tylko Endura produkuje dobrą odzież. Dlatego też wybacz, lecz uznaję Twój post za zupełnie niedorzeczny - chyba, że twierdzisz, iż osoby udzielające się na forach posiadające dużą wiedzę w danej dziedzinie udzielają się na owych forach bez jakiegokolwiek sensu i powinny zostać odcięte od sieci ;-)
FilipSosna Napisano 31 Października 2011 Autor Napisano 31 Października 2011 W każdym bądź razie te Endury widziałem już wcześniej i zbierają niezłe opinie. Co do fotochromów to jednak już trochę za drogo to wychodzi. Jednakże jest jeszcze problem gdzie w Szczecinie lub Wrocławiu jest sklep mający na stanie te okularki? Przez neta kupować nie będę, bo nie mam potem jak paczki odebrać. W Szczecinie jest Kadrzyński, ale obecnie dwutygodniowa przerwa urlopowa tam jest...
lajtspid Napisano 1 Listopada 2011 Napisano 1 Listopada 2011 Patrzysz na moje posty, na mój avatar i sygnaturę... czy uważasz, że fakt, iż mam dostęp do kupy rzeczy z Endury, które osobiście testuję, wiem o nich bardzo dużo i jestem w stanie odpowiadać na pytania czy polecać/odradzać te produkty to coś złego? Patrzę na Twoje posty, avatar i sygnature i wnioskuję iż jesteś związany najprawdopodobniej z polską dystrybucją tej firmy. Mylę się? Jeśli tak, to bije się w pierś i odszczekuję wszystko co wcześniej napisałem. Więc jak jest? Z czystej sympatii i fascynacji firmą masz taki avatar i sygnaturkę, czy jest inny powód? edit: w zakładce kontakt polskiej strony Endury imię Szymon wiele mówi i chyba rozwiewa moje wątpliwości. Także sorry Kolego, ale Twoje polecanie produktów Endury na tym forum wygląda mi na zwykły spam.
ACextreme Napisano 1 Listopada 2011 Napisano 1 Listopada 2011 Jestem z firmą związany jak najbardziej, choć w sposób raczej nietypowy i nigdy się z tym nie kryłem, co nie oznacza, że nie mogę się dzielić swymi prywatnymi opiniami na temat produktów i polecać to czego używam/używałem, a uważam za dobre. Zawsze podkreślam pozytywne i negatywne cechy, które widzę i jestem w 100% obiektywny, gdyż moje przesiadywanie na forum nie ma żadnego związku/wpływu/powiązań z biznesem po prostu. Nie staram i nie starałem się robić nigdy bezczelnej reklamy w stylu: "Polecam to, bo jest fajne, hej!". Jeśli masz dalsze wątpliwości czy obiekcje zapraszam na PW.
marsman Napisano 1 Listopada 2011 Napisano 1 Listopada 2011 Polecam okulary Shimano używam modelu S40r ( z RX-clipsem ). te mają szkiełka przyciemniane i bezbarwne. wykonanie sprawia dobre wrażenie. dobrze leżą. pozwalają na pewne dopasowanie. nie przepadam za marką jako marką ale produkty mają dopracowane
ulek93 Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Ja używam Uvex Crow Pro i to najlepsze okulary jakie miałem. Mimo małego obwodu głowy nie spadają z nosa, ładnie przez nie widać i nie parują (parują jedynie podczas postoju, ale to chyba norma). Normalnie kosztują koło 300 zł, ale można teraz znaleźć wyprzedaże po 239 zł.
Gildur Napisano 8 Listopada 2011 Napisano 8 Listopada 2011 Ja używam takich: http://www.decathlon.com.pl/PL/sg-b-twin-700-niebieskie-175390368/# Mają wymienne szkła, dobrze się sprawdzają i są dużo tańsze niż 200 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.