netta1987 Napisano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 rozwiń myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 No dobra, a ktoś wie cokolwiek na temat Salsa Spearfish w wersji z normalnym tyłem(nie pod grubą oś)? Mam dylemat Ti HT czy może XC full? POMOCY!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Wiem, że trochę krzywo pasuje do tematu, ale nie chcę zakładać odrębnego. Kolejna akcja Tallboya. Powiem szczerze, że owszem - słyszałem że sprawdza się jako trailbike - ale o takie zdolności go nie podejrzewałem. BTW, Cedric=187cm/82kg http://vimeo.com/36350327 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 potwierdzenie tego, ze rower jest tylko marnym dodatkiem...ciekawe co ten czlowiek wyczynialby powiedzmy na sparku z glowka 69* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ta, ale to całe gadanie, że carbon to, carbon tamto i na pewno z dala od grawitacji. Albo że 29 nie nadaje się do czegoś więcej niż XC/trail. A tu proszę, rowerek niby do XC i bangla aż miło, trzeba tylko umić . Ciekawe co pokażą w pełnej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ...a ja i tak wybralbym Banshee - bardziej hardkorowy pojazd, wiecej skoku i pewnie wiecej by zniosl niz Tallboy...kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Poczytaj o problemach ze ślizgami w Banshee. Nie żebym skreślał markę, ale w niektórych kręgach (emtb) cieszy się taką opinią, że jest zwany Bansh*t. Poza tym w tym przypadku Banshee jest z założenia zrobiony do AM, podczas gdy Tallboy to niby XC, niby 100 mm pod tyłkiem, ale nie ma żadnego problemu żeby dorównać kroku rowerowi do AM. Dla mnie bardzo mocny zawodnik i nadal kandydat nr 1 do nowej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ja zamówiłem fulla tez z podobnym budżetem: Kone Hei Hei 29 2012 w wersji standardowej za 7kzł - podobała mi się rama kolorystycznie, zawieszenie cztero-zawiasowe, - może jakiś wypasów nie ma ale Marka jest Ok, amora z przodu wymienię jak będzie trochę więcej $$ na foxa, - hamulce wystarczające, napęd ok - wymienię dopiero jak się zużyje Ja kierowałem się tym, że miałem Konę Kule i byłem b. zadowolony, też tym że jestem wysoki i kona jako jedyna ma rower do ścigania w największej geometrii prawie idealnie pasującej do mnie. Rowery jakie mnie interesowały to: rocky moutain element 930, gary fisher superfly, Postawiłem na Konę i mam nadzieje że będę zadowolony. Ceny za wersje około: Hei hei 29 - 7 000zł Hei hei 29 delux - 12 000 Hei hei 29 supreme - 16 000 najbardziej spodobał mi się filmik - http://www.pinkbike.com/video/232653/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) Sol: ja tam nic nie wiem o problemach ze slizgami, ja mam Bansziego i na pewno takich problemow miec nie bede(hardtail;) koles ma RUNE od kilku lat i nadal wszystko paca elegancko...taka firma jak Banshee raczej nie pozwoli sobie na to zeby problem pozostal i byl synonimem marki...swoja droga PRIME jeszcze nie jest wypuszczony wiec nie skreslalbym modelu/marki ze wzgledu na jakies problemy w przeszlosci...swoja droga masz racje piszac ze to zupelnie inne maszyny - jedna bardziej scigancka, druga bardziej hardkorowa...a slyszales ze Reba 29er pod Maxle'a miewaja krzywe dolne golenie? Pomimo tego kupilem taki i moj jest ok! atvrider: fajna ta Kona, daj znac jak sie jezdzi - ja sam sie lamie nad fullem o malym skoku(prawdopodobnie Salsa Spearfish, moze Niner JET) albo Ti hardtailem... p.s.: dla Sol: http://www.bikeradar.com/news/article/santa-cruz-launch-superlight-29-and-highball-alloy-33241 Edytowane 22 Lutego 2012 przez kazafaza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y4recky Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 (edytowane) witam, jeśli chodzi o full'a to wybrałbym giant'a, a jeśli na maratony to chyba tylko anthem: http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/anthem.x.29er.2/9162/49276/ chociaż osobiście wolałbym na kole 26''. pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2012 przez y4recky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 @Kaza - już wiem Ale spodziewałem się raczej, że wysokoczą z czymś w stylu Tallboya LT. Może w następnym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plan Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 dlaczemiu nikt nie proponował epic'a 29 comp alu? jak zagadać to pewnie za nieco ciut ponad 10k da się kupić. Waga jakieś pewnie z 12.3 kg. Rower piękny na żywo, właśnie kolega odebrał i powiem szczerze tak mnie powaliło, że sam zamówiłem a miałem brać stumpjumpera 29 ht carbona. będę 2 kg w plecy, ale pewnie FUN 2x większy. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 witam, jeśli chodzi o full'a to wybrałbym giant'a, a jeśli na maratony to chyba tylko anthem: http://www.giant-bic...r.2/9162/49276/ chociaż osobiście wolałbym na kole 26''. pozdrawiam najbrzydsza rama na świecie - za 8500zł tkane w tajwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 A co nie jest tkane w Azji i kosztuje mniej niż 8500? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y4recky Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 najbrzydsza rama na świecie - za 8500zł tkane w tajwanie. to już rzecz gustu, to co podoba się jednemu, nie musi się podobać drugiemu i odwrotnie oczywiście, więc to czy podoba się czy nie, zostawiam koledze zainteresowanemu zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 23 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A co nie jest tkane w Azji i kosztuje mniej niż 8500? kona, RM, jeszcze jest kilka marek co nie przeniosły swojej całej produkcji do Azji i nie robią masówki jak skarpetki, tylko ramy są dopieszczone, - Spawy w tym Giancie są tak okropne, że moja babcia by lepiej to wyspawała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Kona i RM nie robią na Tajwanie? Pierwsze słyszę - a które modele można wiedzieć i ile kosztują? Po drugie dlaczego robienie ram w Azji miałoby być wadą? Tu mała podpowiedź - skoro zgłębiałeś temat na pewno znasz historię Knolly i wiesz gdzie ostatecznie ulokowali produkcję. Spawów Gianta nie komentuję, bo nie wiem czy mówisz o wyglądzie czy o tym jak trzymają. To pierwsze to kwestia gustu, dla mnie ważne jest to drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atvrider Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Kona i RM nie robią na Tajwanie? Pierwsze słyszę - a które modele można wiedzieć i ile kosztują? Po drugie dlaczego robienie ram w Azji miałoby być wadą? Tu mała podpowiedź - skoro zgłębiałeś temat na pewno znasz historię Knolly i wiesz gdzie ostatecznie ulokowali produkcję. Spawów Gianta nie komentuję, bo nie wiem czy mówisz o wyglądzie czy o tym jak trzymają. To pierwsze to kwestia gustu, dla mnie ważne jest to drugie. z tego co się kiedyś dowiadywałem oraz to że niedawno sprzedałem ramę Konę Kule - widniało na niej Made in USa, ramy produkowane w kilku krajach we włoszech podajże karbonowe, w usa i kanadzie aluminiowe z wyższej półki a inne chyba w chinach. Wygląd nie ładniejszych nie musi oznaczać gorszych w tym przypadku, taką kone hei hei 29 w wersji podstawowej kupuje się praktycznie dla ramy, z której można stworzyć naprawdę super rower.. chyba że ktoś ma 16k na supreme.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi