Hanzo Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 W związku z tym że mój Ghost wyzionoł ducha muszę mu wymienić ramę. Do wyboru mam dwie ramy Ghosta obie z 2011 roku. Jedna to rama od modelu ASX 5100, druga to rama z serii AMR. Jeżeli chodzi o ramę AMRa nie podaję modelu ponieważ wszystkie ramy w tej serii są take same. Jeżeli chodzi o ASXa to w sumie wiem czego się spodziewać ponieważ ta rama będzie bardzo podobna to tej którą miałem do tej pory, czyli ASX 4900 (2008 r.). Trochę kusi mnie AMR, w sumie jest to to chyba rama o klasę wyższa od ASXa. Jednak wymiana na nią będzie trochę kosztowniejsza. Konieczna będzie wymiana dampera, ponieważ stary który posiadam ma długość 190 mm a AMR według katalogu potrzebuje 200mm. Niestety w katalogu nie ma podanej nigdzie wartości skoku tloka. Chciałby aby osoby które miały styczność z ramą Ghosta z serii AMR z 2011 roku wypowiedziały się jak sprawuje się ta rama oraz jaki damper jest do niej potrzebny: 200/50 czy 200/56? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.