kolezanka89 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Cześć, mam taki mały dylemat. Może pomożecie mi jakoś z niego wybrnąć? Przeczytałam już kilka tematów o bieliźnie termo ale nigdzie nie znalazłam tego czego chcę. Mam do was dwa pytania: 1.Czy koniecznie bielizna termoaktywna musi być pod ubraniem? Czy można w niej śmigać jak np.w typowych rowerowych spodniach? Nie chodzi mi o bieliznę w której w skład wchodzi bawełna. 2. Czy lepiej kupić górę od bielizny z krótkim rękawem i na to zakładać zwykłą koszulkę rowerową z długim rękawem? Czy może lepiej mieć górę od bielizny też z długim ? Jeśli macie jakieś konkretne typy na myśli to bardzo proszę Was o podpowiedź, będę niezwykle wdzięczna. Dzięki wielkie! Pozdrawiam.
iza121 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 bielizna taka jest bardzo podatna na uszkodzenia dlatego niekoniecznie nadaje się na wierzch, chociaż jeśli nie zależy ci na trwałości to czemu nie ; to czy bardziej przyda ci się krótki czy długi rękaw zależne jest od temperatury w jakiej będzie jeździć
Mod Team Pixon Napisano 30 Października 2011 Mod Team Napisano 30 Października 2011 Moja siostra jeździ w getrach brubecka termo bez niczego. Zakłada getry i już. Jest to dobry zestaw dopóki nie napotkamy po drodze zimnego wiatru lub deszczu, lub obu rzeczy naraz. Nie ma to znaczenia czy będziesz jeździła w samej bieliźnie czy jako dodatek założysz jeszcze bluzę.Wszystko to kwestia komfortu termicznego dla Twojego ciała. Pamiętaj tylko, że taka odzież będzie przewiewna i może być Ci zwyczajnie zimno. Przetestuj i sama się przekonasz.
kolezanka89 Napisano 30 Października 2011 Autor Napisano 30 Października 2011 Wiesz, zimą jeżdzę głownie w weekendy, bo w tygodniu nie mam czasu za bardzo, więc mozna uznać, że w tych najnizszych temperaturach będzie dość sporadycznie. Najbardziej mi zależy na okresach jesieni i wczesnej wiosny, żeby wtedy nie zmarznąć. Jak sądzicie : same spodnie rowerowe wystarczą? Czy lepiej załozyc pod nie bieliznę? No i jaką polecacie? Bo z tego co czytalam to jest z czego wybierać. Myślę, ze tak do 150 mogłabym wydać. Ciepłulubna jestem zdecydowanie, wiec Pixon dzięki:)
iza121 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 poniżej 5 stopni na plusie to już spodnie plus bielizna koniecznie, choć to zależy od indywidualnego odczuwania zimna i od samego dodatkowego wiatru, jeśli nie bielizna to chociaż ocieplacze na kolanach, spodnie rowerowe koniecznie z membrana z przodu jak ma być na warunki zimowe i jeśli w tej chwili fundusze ograniczają to zacznij od bluzki z długim rękawem
kolezanka89 Napisano 30 Października 2011 Autor Napisano 30 Października 2011 zacznij od bluzki z długim rękawem Poleciłabyś jakąś konretną firmę ? Czy większośc jest podobna do siebie ?
iza121 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Szczerze, to uważam, że jeśli masz zamir jeździć max 2 razy w tygodniu to powinna starczyć i ta najtańsza z decathlonu nomen omen nie jest taka najgorsza mam jeden komplet (ten jeszcze z poprzednich sezonów) teraz wyprodukowali coś nowego. Jeśli coś poza decathlonem to popatrz np. na bieliznę Brubeck'a, a jak już będziesz kupować to zwróć uwagę aby była jak najbardziej dopasowana (nic nigdzie nie wisiało )
jaco96 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Ja mam bieliznę termoaktywną joma. Na razie nie mam żadnych zastrzeżeń.
Mod Team Pixon Napisano 30 Października 2011 Mod Team Napisano 30 Października 2011 Do 150 zł możesz kupić zbierający bardzo dobre opinie komplet Brubecka http://www.sklep.brubeck.pl/produkt.php?&id=196 http://www.sklep.brubeck.pl/produkt.php?&id=197 Tyle tylko, że zostały przebrane kolory. Tu już kwestia gustu. Ja bym jednak brał w ciemno nawet i różową, bo to naprawdę dobra odzież za rozsądne pieniądze. Wspomniana wyżej kurtka z decathlonu sprawdza się w zimowych warunkach, sądząc po opiniach znajomych. Skoro lubisz ciepło, to w samej odzieży termoaktywnej może być Ci chłodno, szczególnie na górze, gdzie materiał będzie przewiewny i będzie Cię wychładzać. Tutaj jeszcze dobry temat o tym http://www.forumrowerowe.org/topic/101534-bielizna-termo-i-reszta-stroju-na-zime-na-temperatury-okolo-zera/
iosif Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 1.Czy koniecznie bielizna termoaktywna musi być pod ubraniem? Czy można w niej śmigać jak np.w typowych rowerowych spodniach? Nie chodzi mi o bieliznę w której w skład wchodzi bawełna. 2. Czy lepiej kupić górę od bielizny z krótkim rękawem i na to zakładać zwykłą koszulkę rowerową z długim rękawem? Czy może lepiej mieć górę od bielizny też z długim ? Jeśli macie jakieś konkretne typy na myśli to bardzo proszę Was o podpowiedź, będę niezwykle wdzięczna. Na jesień do września jest opcja jechać w bielizna+koszulka+spodenki. Na jesień teraz i zima nie ma opcji takiej. Wiatr od jazdy przejdzie termo na wylot. Czyli musi być +jeszcze coś. Opcja jeszcze że Craft robi bielizne windstopper no to może jako spodnie by to uszło (no ale jakieś spodenki no to jednak bo wychodzi co nas w drodze okradli) ale na rece nie ma windstopper czyli słabo tu będzie. Na jesień i zmia to lepszy długi rękaw jest.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.