rudek102 Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Witam, poszukuję jakiegoś prostego amortyzatora. Po jednym, bardziej intensywnym sezonie muszę stwierdzić, że jazda "sztywniakiem" po naszych drogach, ścieżkach (nie mówiac już o pagórkach czy wertepach) jest ze sztywnym widelcem wręcz męczaca. Rower w moim profilu. Proszę o konkretne modele. Moja waga - 53 kg, 175 cm wzrostu. Przeznaczenie: jazda XC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Za tą cenę kupisz tylko XCR'a bądź Rock Shox Dart 2-chociaż do niego będziesz już musiał dopłacić z 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 30 Października 2011 Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Za tą cenę, to najlepszy będzie chyba Suntour XCR. Ewentualnie XCM, ale osobiście wolałbym XCR. Jeszcze moja rada - za tą cenę wystrzegaj się modelu XCT. Jest bardzo twardy i nie łapie prawie żadnych nierówności (wiem, bo miałem). Poza tym, zobacz jaką masz rurę sterową w rowerze. Jeśli 1'' to będziesz miał problem, bo te amory są chyba już z rurą 1 1/8'' - w tym przypadku odsyłam Cię tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudek102 Napisano 30 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Z tą rurą to sam nie wiem. Niedługo się do niego pofatyguje i zerkne na średnice. Myślę, że wziąłbym suntour'a. Więcej w ten rower chyba nie ma co pakować. Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 31 Października 2011 Udostępnij Napisano 31 Października 2011 rudek102 Jak już sprawdzisz rurę sterową, to daj znać. Znalazłem XCM pod rurę 1". Ma 100 mm skoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.