Skocz do zawartości

[Rower] Merida Matts 100D czy Specialized Hardrock Sport Disc

zimnyfacio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zastanawiam się nad wyborem jednego z tych rowerów Merida Matts 100d lub Specialized Hardrock SPORT Disc ? (2011)

Z tych rowerów bardziej przemawia za mną ten pierwszy czyli Merida, ale do końca też nie jestem przekonany bo jednak Spec to Spec. Słyszałem też, że w meridzie robą problemy przy uwzględnianiu gwarancji co w Specu się nie zdarza.

A Wy, na moim miejscu, który z nich byście wybrali, a może macie jeszcze jakieś inne ciekawe propozycje innych rowerów ?

Styl jazdy to XC czasem jakiś maraton. Mam już doświadczenie w tym sporcie. Max cena jaką moge dać za rower to 2000 zł. Używane mnie nie interesują.

Linki: http://www.rowerymer...pl/produkt28/ma ... erida.html

MK BIKE Jaworzno, Sosnowiec, GdaĹsk, rowery, sport, turystyka, buty, odzieĹź aktywna ... -7988.html

z góry dziękuje za odpowiedź ! ; )

Napisano

Za 2 tysie to porzadnego speca nie kupisz(osprzetowo), wlasnie jak chcesz startowac w maratonach to juz sam powinienes wiedziec na czym najbardziej Ci zalezy, co z tego ze bedziesz mial rame speca, jak dostajesz slaby amor, ktorego praca Ci bedzie bardziej przeszkadzac niz pomagac? Chyba, ze masz zamiar wymieniac osprzet, to bierz jak najlepsza rame, a reszte sobie zmienisz pod siebie, jak taka opcja nie wchodzi w gre, to zastanow sie nad innymi lepszymi gotowcami.

Napisano

mam 190 cm wzrostu

brt0555, ale na dzień dzisiejszy którego byś brał... części nie zamierzam zmieniać. Bo ten Spec nie przekonuje mnie w 100 %, gdyż oprócz ramy i tylnego SRAM X4 nie ma nic lepszego niż Merida. Więc ?

Napisano

Popraw linki to zobaczymy. Jednak ja jakbym mial kupowac mtb do 2k, to bralbym a6 level 2009/2010 ,unibike evolution, a4 level, author dexter, cos z tych, bo bardziej patrze na osprzet niz na firme.

Napisano

Najlepiej żebyś przysiadł się do roweru, który chcesz kupić i wziął ten najbardziej pasujący do wzrostu i Twoich proporcji. Merida ma bardzo fajne ramy i to jest ważna kwestia. Niestety pomimo tego, że masz całkiem pokaźne 2 tys. to z czegoś trzeba będzie zrezygnować i zazwyczaj jest to lepsza rama+gorszy osprzęt bądź gorsza rama+nieco lepszy osprzęt. Wszystko zależy od Twoich planów związanych z tym rowerem. Jeżeli dobierzesz fajną ramę to będzie sens ją doinwestować wraz z wyjeżdżeniem napędu etc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...