Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Yo!

Są jakieś plany na jutro? Chętni na ewentualny wysiłek na łonie natury? Jakiekolwiek propozycje???

Chętnie się przyłącze do jakiejś wyprawy! (może Ślęża?)

Jeśli nie będzie żadnych propozycji to ruszam jutro rano gdzieś na Wzgórza Trzebnickie... Jeśli będą jacyś chętni to proszę piać albo tutaj albo na pw.

Pozdrower!

Napisano

Na ile kilometrów by były te Wzgórza Trzebnickie, rano to o 6-7?

Jeszcze nic nie obiecuję.

Planuję tak około 60+ z czego 20 troszkę cięższego terenu (o ile można tak mówić) jeszcze się na trasie zobaczy może rozszerzy się lekko dystans, a wyjazd nie wcześniej niż 10.

Jeśli będą chętni to start tradycyjnie milenijka od strony Osobowic powiedzmy 10.30

Napisano

Planuję tak około 60+ z czego 20 troszkę cięższego terenu (o ile można tak mówić) jeszcze się na trasie zobaczy może rozszerzy się lekko dystans, a wyjazd nie wcześniej niż 10.

Jeśli będą chętni to start tradycyjnie milenijka od strony Osobowic powiedzmy 10.30

Ja powinienem się zjawić, ale nic nie obiecuję, bo zaliczyłem dzisiaj grubszą glebę na chodniku... Jeśli nic mnie jutro nie będzie bolało to się zjawię. Jak coś to nie czekajcie.

Napisano

Chaozz, widziałem cię dziś w okolicach Mostu Osobowickiego... Jechałeś w stronę Milenijki... Ja w przeciwą, tez jednośladem... :)

Kurde nie zauważyłem Cie a będziesz może jutro?.... katowałem się na górce osobowickiej treningowo :) paweł nie przejmuj się ja też zaliczyłem glebę he he jakieś siniaki mi się na piszczelach pojawiły...

Ktoś jeszcze chętny na jutro?

Napisano

Wygląda na to że mnie Wzgórza Trzebnickie znowu ominą :)

Muszę załatwić jedną sprawę a czynne dopiero od 10 do 14. Na 12 może bym się wyrobił, ale nie wcześniej.

Gdyby na niedziele były również w planach Wzgórza to się chętnie zabiorę?

Napisano

Jest Wrocek, ale nie ma roweru -.- Milego tripa :icon_wink:

Btw gdzie zaplatac kolo? PM Rider/Im Motion w palacyku/SSC na Szybkiej ? Ew. jakis inny serwis dobry i w miare tani w okolicy trojkata ?

Napisano

Było bardzo fajnie, nie spodziewałem się, że tak blisko są takie fajne tereny. Mam nadzieję, że nie popsułem za bardzo średniej, a jeśli tak, to trudno. Log z gpsa http://www.gpsies.co...dbuhdmwduiymoef

Spoko spoko nie było wcale źle :) jutro też jest akcja!

Tym razem celem będzie Las Bukowy w Trzebnicy co potem się zobaczy!

Planuję start na godzinę 14 z może tym razem dla urozmaicenia stacji benzynowej na placu Kromera ;)

Oczywiście opcja full teren, szutry, błoto, może być więcej błota i gdzieniegdzie może się trafić jeszcze więcej błota a w niektórych miejscach... asfaltowe łączniki :D

Dystans podstawa to 50-60 km chyba że ewentualni chętni będą chcieli więcej błota :))

Oczywiście trzeba zabrać ze sobą zapasy energetyczne w postaci napoi i batonów. Dobrze by było mieć rower i stalowe nerwy bo nie lubię narzekania!

Mam jeszcze jedną prośbę: Piszcie tutaj kto będzie wtedy nikogo nie zostawimy już na starcie....

Napisano

No cóż i tym razem frekwencja przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania!

2, słownie dwóch ludzi ze mną włącznie ale za to jaka wyprawa!! było wszystko co miało być, troszkę przewyższeń dużo błota troszkę lasu, troszkę szosy.

Straszne rzeczy dzieją się z lasem bukowym w Trzebnicy... powstały tam jakieś prawie że chodniki... w wielu miejscach można zapomnieć już o nierównościach podłoża albo o wystających korzeniach... Są oczywiście i miejsca nietknięte ręką "drogowców" o czym się dzisiaj kolega Nizm0 przekonał :whistling: ale lasek ten niestety traci swój charakter. Szkoda bo był alternatywą na ciekawą jazdę na popołudnie... Dobra trzeba się w jakiś sposób pozbyć zbędnego balastu pokrywającego praktycznie cały rower...

Pozdrawiam!

Napisano

No błota to było co nie miara, niestety pozbędę się go dopiero jutro po robocie (mam nadzieję że nie będę musiał połowy roweru rozbierać) Do lasku chętnie od czasu do czasu bym wrócił po mimo zaliczenia pięknego OTB teehee.gif ale to nie pierwszy i nie ostatni raz biggrin.gif

Oby się pogoda jeszcze za szybko nie zepsuła i pozwoliła nam jeszcze trochę pojeździć w normalnych warunkach.

Pozdrawiam.

Napisano

większość w pracy, nie każdy ma wakacje B)

Chaozz jakieś propozycje na jutro? Jak tak to gdzie i o której? może hmm pętla 175km doliną baryczy czy jak to się tam zwało?Może padać nie będzie ;)

a może to

Napisano

Wszedlem z nadzieja na fajny weekend a tu wyskakuje 175 :(

Ja nie w formie, z mega siniakiem na udzie :/ i po 3 kapciach w jednym tygodniu.

Padac jutro nie powinno.

Na reakcji jest jakis wyjazd do legnicy.

A na dzis ktos jest chetny tak na spokojnie po walach ? Z odwiedzinami na obwodnicy srodmiejskiej jesli skonczyli prace lub nikt nie bedzie probowal przeszkodzic nam w przejezdzie (ostatnio nie mialem zadnego problemu, nawet ze stojkowym dwa zdania sie dalo zamienic).

Jezdem na gg :)

Napisano

siema!

Ja Sobotę odpuszczam ( wyjazd ) będziecie mogli sobie odpocząć od mojej skromnej osoby :thumbsup: ale tylko do niedzieli!

W Niedziele pewnie około 14 będę wyżywał się na swoim rowerze i organizmie ;) gdzie jeszcze nie wiem, ale w 90% teren i błoto, błoto może troszkę piasku się znajdzie i kilka podjazdów i zjazdów?? :D (chyba gdzieś po lasach w okolicach Obornik Śląskich).

Jak ktoś chętny i ma do mnie kontakt nich pisze jeśli nie ma to tutaj się zadeklaruje

Pozdrower!

Napisano

siema!

Ja Sobotę odpuszczam ( wyjazd ) będziecie mogli sobie odpocząć od mojej skromnej osoby :D ale tylko do niedzieli!

W Niedziele pewnie około 14 będę wyżywał się na swoim rowerze i organizmie :) gdzie jeszcze nie wiem, ale w 90% teren i błoto, błoto może troszkę piasku się znajdzie i kilka podjazdów i zjazdów?? :D (chyba gdzieś po lasach w okolicach Obornik Śląskich).

Jak ktoś chętny i ma do mnie kontakt nich pisze jeśli nie ma to tutaj się zadeklaruje

Pozdrower!

no to słabo;/

to może jutro trzebnica i las bukowy? Powinno być zajedwabiście bo jesień idzie:) ew Chaozzowa pętla? Mix jak się na to zapatrujesz?Ktoś coś ew innego?

Napisano

Ja na łikend odpadam, ale szukam towarzystwa na poniedziałek, może jakiś wyjazd w bardziej pagórkowaty teren?

Napisano

W najbliższą niedzielę zapraszam wszystkich, którzy chcą poznać okolice

swojego miasta, do Lasu Rędzińskiego na 3 etap tegorocznych Otwartych

Mistrzostw Wrocławia w MTBO.

Zawody są dla wszystkich - kategorie startowe od Open R (Rodzic + dziecko do

12-go roku życia) do M-60 - ur. 1949 i starsi ;)

Przykładowa mapa z 2009 roku :

http://artemis.vm.pl/images/2009/1eOMWmaps/images/1etapK12.jpg

Start interwałowy - bez przepychanek czy rozjeżdżania się na starcie, jak to

gdzieniegdzie bywa.

Etap 3: 19.09 (niedziela) godz. 11:00, miejsce: Las Rędziński.

Biuro zawodów - koniec ul. Żużlowców (nad Odrą)

Biuro czynne w godz. 9:30 - 10:30.

Opłata startowa : BRAK

Organizator wypożycza numery startowe - zastaw 5 zł do odbioru przy zdaniu

numeru.

Strona zawodów :

http://omw.artemis.wroclaw.pl/

Zgłoszenia :

http://omw.artemis.wroclaw.pl/zgloszenie.php

Mapka dojazdu :

http://tnij.org/miejsce_startu

Dojazd do Wrocławia-Rędzina - Mostem Milenijnym, po zjeździe na prawo na Osobowice. Rędzin jest za Osobowicami. Za Rędzinem skręcamy z drogi kamiennej na asfalt w lewo, asfaltem do końca wzdłuż lasu nad Odrę. Parking przewidujemy na końcu i wzdłuż asfaltu.

Przejazd rowerem obok Śluzy Rędzińskiej nie jest możliwy ze względu na budowę obwodnicy autostradowej - będzie można sobie pooglądać przy okazji.

PS. polecam zabranie ze sobą jakiegoś smarowidła na komary :)

pozdrawiam i zapraszam

Napisano

cóż dziś padło na las malin, gdzie rozdupili nam szlak <_<gallery_110838_958_403307.jpg:Pgallery_110838_958_1474105.jpg później trzebnica gdzie z kolei wysypali śmieszny żwirek i postawili pitolone słupki na środku gallery_110838_958_1076258.jpg

:wallbash: później padło na wilczyn i częściowy objazd trasy

Chaozz'a

generalnie trip bardzo błotny, z podjazdami, zjzdami - esencja:) thx 4 MIx :P

ps wielkie elo rispekt dla zioma Mix'a - nie miał mocy(tak twierdził) a wsio podjechał :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...