Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Co do szczegółów to wszystko do ustalenia. Ja we wtorek mogę pojeździ, bo wypocznę. Z chęcią wjechałbym na Ślężę, ale to najlepiej z kimś, kto zna dobrze tamte okolice.

Chętnie się wybiorę, bo na Ślęży rowerem nigdy nie byłem (najwyższe "góry" jakie odwiedziłem rowerem to Wzgórza Trzebnickie :) ). Niestety nie znam zbyt dobrze tych okolic (tylko mgliście kilka pieszych szlaków)

A w Karpaczu i na Śnieżce pogoda super !!! Nie było palącego słońca, ani deszczu. Podobno wczoraj przez Karpacz przepływała woda :rolleyes: Droga trochę mokra, ale nawet na oponach na suche warunki nie ślizgałem się. Mój czas w uphillu na Śnieżkę to 1h 20 min, 12 miejsce w M1 i 86 w OPEN. Nie jest źle, ale przydałoby się być w pierwszej 10 w kategorii.

Paweł, ano od piątku tak lało, że myślałem, że Szklarska odpłynie (tam stacjonowałem)… Zresztą w niedzielę tez rano padało całkiem rześko, dopiero tuż przed startem zrobiło się w miarę pogodnie… Niestety nie widziałem cię ani na podjeździe, ani podczas grupowego zjazdu…

Gratulacje za świetna pozycję...

Umówiłem się z kolegami na Ślężę w piątek (jedziemy z Wrocławia Zachodniego do Mietkowa pociągiem), ale jeżeli nie wypali to pojadę z wami w sobotę. Ktoś wie, czy niebieski szlak z Sobótki na Ślężę jest przejezdny rowerem? Z tego co pamiętam, żółty to luźne kamienie...

Zapomnij. Od północnej strony najlepiej jest podjechać z Sobótki drogą Piotra Włosta (niebieski częściowo nią prowadzi) do żółtego szlaku prowadzącego z przełęczy Tąpadła na szczyt.

Również planuję wyjazd na Ślężę, lecz w ten weekend jadę w okolice Tarnowa, niestety nie mam nawet jak zabrać ze sobą roweru, a trasy tam na pewno były by fajne.

Na Ślężę planujemy z kolegą wyjechać z Wrocławia, tylko jeszcze nie ustaliliśmy czy to będzie następny weekend (21-22) czy dopiero kolejny (28-29) Słyszałem że w weekend sporo ludzi się tam kręci i o przyjemnym wjeździe czy szybkim zjeździe można zapomnieć ;) zdajcie relacje jak to będzie teraz będzie wyglądać abyśmy wiedzieli na co się szykować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...