Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

http://reakcja.org/spotkanie-1853012/

W powyższym linku informacje o planowanej wycieczce na Ślężę.

Tak jak tam napisano:

Pierwsza część wycieczki to dojazd do ślęży: zapewne raczej spoora turystyka =>tempo zapewne 15-20 bo w założeniach to lajtowa ma być wycieczka.

Może ktoś się znajdzie chętny na szaleństwa przy częśći drugiej, a więc po samej Ślęży?:(

P.S.

Odrazu mówię, że jak pogoda będzie średnia to mnie nie ma bo jeszcze nie dokonca zdrowy jestem :blink:

Tez chetnie bym sie wybral, tylko musze sobie kask zalatwic ( brakuje jedynie kasy ). Czy sie wybieram najprawdopodobniej dowiem sie w czwartek.

@Mixing Pogoda na sobote na razie zapowiada sie ladnie. W dniu, gdy jechales przez Olawe to wiatr mial srednia predkosc 23 km/h, pamietam, bo rzeczywiscie wtedy mocno wialo :).

Na najblizsza sobote aktualnie *.weather.com zapowiada ponad 20 stopni bez opadów z wiatrem 11km/h z polnocnego zachodu. Wiec na dobra sprawe w drodze do Sobotki bedzie "wdupewind", a przy powrocie, jesli bedzie on pozniejszym popoludniem/wieczorem wiatr juz powinien byc lzejszy. Tyle, ze to na razie jedynie prognoza z kilkudniowym wyprzedzeniem.

W kazdym badz razie wstepnie sie pisze :)

A ja pozwolę sobie zrobić OT

Panie, Panowie, szlachto wrocławskich bajkerów - jak Byście mieli info że ktoś chce wynająć dwa pokoje dawajcie znać na pw do mnie i do Chaozza, planowany termin wypadu z obecnej pozycji mieszkaniowej - sierpień a w moim przypadku chyba po pierwszym tygodniu sierpnia, ciut się porąbało więc jeśli Mielibyście jakieś ciekawe info bądź mniej ciekawe walcie:)

a co do temu też bym pojechał ale hmm będę w kraq siedział pozdrower, btw jeśli ktoś miałby ochotę na turystykę to zapraszam pod wieżę stnd o 16:30 - nie latam ostro bo mi na to nie pozwala napęd - napędzam się...tydzień później :)

są tam fajne zjazdy :thumbsup: te ze szczytu na przełaj do parkingu przy Ślężnej, lekko strome ;) można tam odrobikę techniki poćwiczyć! także polecam!!!

Zjazdy to na dupie mozna zrobic.

Ja jestem cienias na podjazdach i to musze jakos poprawic.

Dzieki panowie za jazde, mialo byc wolno i...miejscami bylo :P

Ciężko tak zgrać się bo za dużo ludzi... na stronie tam już sie 11 osób zadeklarowało(nie wiem ile ludzi z forum), a tam małe pole do popisu w temacie np zmiany terminu(tylko coś na kształ shoutboxu), wiec raczej nei widzę pola manewru do zmiany godziny wyjazdu.

imho damy radę bo dni teraz długie :D

Ja na pewno jadę...

Przypominam,tak jak argusiol przypomniał: tempo grupy zapewne szybkie nie będzie, szaleństwa na miejscu dopiero ;),

Pozdrower i do jutra :P

Chciałbym pojechać, ale nie da się w ten weekend. Jutro mam imprezę a w niedzielę rano jadę w góry do Świeradowa Zdroju i będę testował Singltrek pod Smrkem :( muszę więc wyprać wszystkie ubrania i przygotować żywność, części i narzędzia.

Powodzenia Panowie.

W dziesiejszym wyjaździe na ślężę (wjątkowo nie lubię tego pagórka) brało udział 8! osób - Panowie raczej nie pobijemy tej liczby na FR.org... Dodatkowo przez chwilę toważyszyły nam 2 osoby, czyli razem 10.

Z FR.org oprócz mnie byli Pirx i Melias oraz przez chwilę kolega Mixin', a więc byliśmy w większości. Dodatkowo były 2 panny, w tym jedna na (semi)slickach tak na oko 1,4. Tempo było przyzwoite, średnia do z wro do sobótki wyniosła 26,4.

Mimo pewnych głosów, aby z tąpadła żółtym atakować szyt (najgorsza z możliwych opcji), wybraliśmy choć niejednogłośnie dojazd traktem bolka do polany z dębęm, a następnie na szczyt. Ja osobiście byłem za trochę ambitniejszą trasą przez wieżycę i dalej drogą piotra włosta, ale wybrano łatwiejszy wariant. Na szczycie jak zwykle dużo ludzi, choć na zjeździe w miarę luźno. Powrót do wro identyczną trasą jak przyjazd, tzn przez pustków żurawski, ręków i nasławice.

Jak zaczną się wakacje Panowie musimy zaatakować Radunię przez wzgórza Oleszańskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...