Pirx Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 http://reakcja.org/spotkanie-1853012/ W powyższym linku informacje o planowanej wycieczce na Ślężę. Tak jak tam napisano: Pierwsza część wycieczki to dojazd do ślęży: zapewne raczej spoora turystyka =>tempo zapewne 15-20 bo w założeniach to lajtowa ma być wycieczka. Może ktoś się znajdzie chętny na szaleństwa przy częśći drugiej, a więc po samej Ślęży? P.S. Odrazu mówię, że jak pogoda będzie średnia to mnie nie ma bo jeszcze nie dokonca zdrowy jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 I tak sie tam wybieralem wiec dlaczego nie. Pieprzyc wiatr Sobotni wypad jakby kogos interesowalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melias Napisano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Tez chetnie bym sie wybral, tylko musze sobie kask zalatwic ( brakuje jedynie kasy ). Czy sie wybieram najprawdopodobniej dowiem sie w czwartek. @Mixing Pogoda na sobote na razie zapowiada sie ladnie. W dniu, gdy jechales przez Olawe to wiatr mial srednia predkosc 23 km/h, pamietam, bo rzeczywiscie wtedy mocno wialo . Na najblizsza sobote aktualnie *.weather.com zapowiada ponad 20 stopni bez opadów z wiatrem 11km/h z polnocnego zachodu. Wiec na dobra sprawe w drodze do Sobotki bedzie "wdupewind", a przy powrocie, jesli bedzie on pozniejszym popoludniem/wieczorem wiatr juz powinien byc lzejszy. Tyle, ze to na razie jedynie prognoza z kilkudniowym wyprzedzeniem. W kazdym badz razie wstepnie sie pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 A ja pozwolę sobie zrobić OT Panie, Panowie, szlachto wrocławskich bajkerów - jak Byście mieli info że ktoś chce wynająć dwa pokoje dawajcie znać na pw do mnie i do Chaozza, planowany termin wypadu z obecnej pozycji mieszkaniowej - sierpień a w moim przypadku chyba po pierwszym tygodniu sierpnia, ciut się porąbało więc jeśli Mielibyście jakieś ciekawe info bądź mniej ciekawe walcie:) a co do temu też bym pojechał ale hmm będę w kraq siedział pozdrower, btw jeśli ktoś miałby ochotę na turystykę to zapraszam pod wieżę stnd o 16:30 - nie latam ostro bo mi na to nie pozwala napęd - napędzam się...tydzień później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Dzis sobie troche popodjezdzam na mala sobotke albo na andersa i sie zjawie stnd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Dzis sobie troche popodjezdzam na mala sobotke albo na andersa i sie zjawie stnd są tam fajne zjazdy te ze szczytu na przełaj do parkingu przy Ślężnej, lekko strome można tam odrobikę techniki poćwiczyć! także polecam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 nie wiem czy była turystyka czy nie ale podziękował ja Widzieliście stary mam za######iste na 2:2 trochę to trwa zanim się przeklikam na 2:7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 są tam fajne zjazdy te ze szczytu na przełaj do parkingu przy Ślężnej, lekko strome można tam odrobikę techniki poćwiczyć! także polecam!!! Zjazdy to na dupie mozna zrobic. Ja jestem cienias na podjazdach i to musze jakos poprawic. Dzieki panowie za jazde, mialo byc wolno i...miejscami bylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
collinus Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 w dzien powszedni polnocny wroclaw-biskupin po wałach generalnie, srednia 26km/h, szukam towarzystwa w sensie motywacji, collinus@poczta.fm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 szukam towarzystwa w sensie motywacji Zapraszamy na ustawki, wystarczy śledzić ten wątek. Na sobotę się piszę. Byle tylko nie atakować z tąpadła żółtym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hm0 Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Na sobotę się piszę. Byle tylko nie atakować z tąpadła żółtym. Ale to jedyny szlak, którym da się wjechać na szczyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Nigdy nie bylem ale bym powiedzial ze to bezedura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Chcę uniknąć odcinka żółtego z tąpadłą do polany z dębem. Proponuję dojazd tam drogą Piotra Włosta ew. traktem Bolka, natomiast na sam szczyt wjazd owszem żółtym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 To kto jutro się wybiera na ślęże? Ja niezabardzo mam czas po południu i zastanawiam się nad dojazdem ciapągiem do mietkowa, bo tempo grupy jak napisał Pirx będzie wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Jutro dalej aktualne ? Bo ja bym wolal wczesniej wyjechac. 9:30 to troche pozno. I biorac pod uwage ze ma byc znowu za######isty wiatr polnocny po poludniu to im wczesniej tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melias Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Mam kask, jade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pirx Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Ciężko tak zgrać się bo za dużo ludzi... na stronie tam już sie 11 osób zadeklarowało(nie wiem ile ludzi z forum), a tam małe pole do popisu w temacie np zmiany terminu(tylko coś na kształ shoutboxu), wiec raczej nei widzę pola manewru do zmiany godziny wyjazdu. imho damy radę bo dni teraz długie Ja na pewno jadę... Przypominam,tak jak argusiol przypomniał: tempo grupy zapewne szybkie nie będzie, szaleństwa na miejscu dopiero , Pozdrower i do jutra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Chciałbym pojechać, ale nie da się w ten weekend. Jutro mam imprezę a w niedzielę rano jadę w góry do Świeradowa Zdroju i będę testował Singltrek pod Smrkem muszę więc wyprać wszystkie ubrania i przygotować żywność, części i narzędzia. Powodzenia Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Kurcze, ja też jutro nie dam rady, a chętnie pojechałbym, może będą chęci żeby za tydzień powtórzyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 będę testował Singltrek pod Smrkem Czekamy na relacje i fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jorgov Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 to zanim pawel1315 wklei zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Mi osobiście bardziej podobają się: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 Czy na jutro się coś szykuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2010 W dziesiejszym wyjaździe na ślężę (wjątkowo nie lubię tego pagórka) brało udział 8! osób - Panowie raczej nie pobijemy tej liczby na FR.org... Dodatkowo przez chwilę toważyszyły nam 2 osoby, czyli razem 10. Z FR.org oprócz mnie byli Pirx i Melias oraz przez chwilę kolega Mixin', a więc byliśmy w większości. Dodatkowo były 2 panny, w tym jedna na (semi)slickach tak na oko 1,4. Tempo było przyzwoite, średnia do z wro do sobótki wyniosła 26,4. Mimo pewnych głosów, aby z tąpadła żółtym atakować szyt (najgorsza z możliwych opcji), wybraliśmy choć niejednogłośnie dojazd traktem bolka do polany z dębęm, a następnie na szczyt. Ja osobiście byłem za trochę ambitniejszą trasą przez wieżycę i dalej drogą piotra włosta, ale wybrano łatwiejszy wariant. Na szczycie jak zwykle dużo ludzi, choć na zjeździe w miarę luźno. Powrót do wro identyczną trasą jak przyjazd, tzn przez pustków żurawski, ręków i nasławice. Jak zaczną się wakacje Panowie musimy zaatakować Radunię przez wzgórza Oleszańskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konlin Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Ja też byłem. Tyle że ciężko powiedzieć że jestem z FR.org Ale może się to zmieni, w soboty chętnie dołączę do podobnych ustawek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.