Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

Siema.

Temat widzę umarł już dawno temu ale ja nie w tej sprawie...

Wie ktoś może jakie warunki panują na drogach szutrowych w okolicach wrocka (głównie północna strona)??

Chciałem dzisiaj wyskoczyć na rowerek ale nie wiem czy lepiej nie zrobić jakiegoś asfaltu???

• 1 miesiąc temu...

Chłopaki jak ktoś nie wybiera się na maraton to ja proponuję w najbliższy week Błędne Skały lub Stawy Milickie. Są jacyś chętni?:D Może wreszcie uda się gdzieś razem wyskoczyć?;> Ja w ten week an bank gdzieś ruszam- gdzie to kwestia dogadania się. Może być z noclegiem żeby spokojnie przy pifku można było posiedzieć:icon_lol:

Żeby sprawa była jasna i żeby nikt nie oskarżył mnie o dyskryminację...dziewczyny też mile widziane...:confused:

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Witajcie :unsure:

od tego roku akademickiego będę mieszkał na Gaju (wcześniej Plac Grunwaldzki) dlatego też niestety jestem zmuszony zmienić rejon w który będę trenował :no:

Możecie polecić w którym kierunku i którędy najlepiej pojechać, aby móc wykonać każdy trening w tej części Wrocławia i poza nią, nie wbijając się w sam Wrocław?

Myślałem, żeby jeździć za autostradę przez Wojkowice, potem do Sobótki i gdzieś tam wyznaczyć sobie jakieś pętle, gdzie niekoniecznie będzie trzeba się obawiać o swoje życie :devil: Generalnie jestem przyzwyczajony do poruszania się po ruchliwych traktach (Wrocław, Korona, Długołęka, Oleśnica), ale takie drogi wolałbym wykorzystywać jedynie jako "dojazd" do mniej ruchliwych obszarów (coś w rodzaju Długołęka - Trzebnica)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witajcie :laugh:

od tego roku akademickiego będę mieszkał na Gaju (wcześniej Plac Grunwaldzki) dlatego też niestety jestem zmuszony zmienić rejon w który będę trenował :)

Możecie polecić w którym kierunku i którędy najlepiej pojechać, aby móc wykonać każdy trening w tej części Wrocławia i poza nią, nie wbijając się w sam Wrocław?

Myślałem, żeby jeździć za autostradę przez Wojkowice, potem do Sobótki i gdzieś tam wyznaczyć sobie jakieś pętle, gdzie niekoniecznie będzie trzeba się obawiać o swoje życie :) Generalnie jestem przyzwyczajony do poruszania się po ruchliwych traktach (Wrocław, Korona, Długołęka, Oleśnica), ale takie drogi wolałbym wykorzystywać jedynie jako "dojazd" do mniej ruchliwych obszarów (coś w rodzaju Długołęka - Trzebnica)

Pozdrawiam

polecam rejon Zorawiny.maly ruch i niezla nawierzchnia. to na szosie oczywiscie.

• 3 tygodnie później...

cześć obecnie pomieszkuję we wrocku, a to ze względu na studia. mieszkam na Bystrzyckiej, wrocław znam słabo, ktoś może powiedzieć gdzie mogę pojeździć- rower górski, ale asfaltem czy ścieżkami rowerowymi z braku laku też mogę się poruszać. proszę o odp

a zapomniałem :rolleyes: mogę któregoś weekendu wyskoczyć z kimś na przejażdżkę, jeśli ktoś chciałby mi pokazać trochę wrocławia- ten tydzień odpada, chętnych zapraszam na priv (aha, nie zawsze jestem na weekend we wrocku)

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Ze Ślężą nie jest za ciekawie, ale wjechać się da. Jedynym problemem są kamienie wielkości pięści wysypane na szlaku z przełęczy Tąpadła na sam szczyt. Albo przednie koło się uślizguje, albo tył boksuje. Gorzej ze zjazdem, mimo 120 mm z przodu, tylko ogień w rękach :confused:

temat Ślęży: http://www.forumrowerowe.org/topic/60271-swidnica-sleza-20-km/

• 4 tygodnie później...

Siema! Są jakieś zimowe wypady?

Jakieś w miarę lajtowe bo się troszkę rowerowo zaniedbałem :)

Byłem dzisiaj na przejażdżce i dotarłem do górki osobowickiej. Był ktoś dalej? Da się dojechać do ujścia Widawy do Odry? Śladów żadnych nie widziałem... ale w drodze powrotnej mijałem się z jakimś starszym panem. Dość ciężko się jeździ po śniegu no i spora minusowa temperatura, bez maski ani rusz a w masce strasznie okulary parują :) Zmarzłem troszkę ale ciepła herbata z termosu pomogła. :)

ale spoko się w sumie jechało.

dsc02310x.th.jpg

dsc02309y.th.jpg

Fajnie się z górki zjeżdżało he he

Siema! Są jakieś zimowe wypady?

Jakieś w miarę lajtowe bo się troszkę rowerowo zaniedbałem :)

Byłem dzisiaj na przejażdżce i dotarłem do górki osobowickiej. Był ktoś dalej? Da się dojechać do ujścia Widawy do Odry? Śladów żadnych nie widziałem... ale w drodze powrotnej mijałem się z jakimś starszym panem. Dość ciężko się jeździ po śniegu no i spora minusowa temperatura, bez maski ani rusz a w masce strasznie okulary parują :) Zmarzłem troszkę ale ciepła herbata z termosu pomogła. :)

ale spoko się w sumie jechało.

dsc02310x.th.jpg

dsc02309y.th.jpg

Fajnie się z górki zjeżdżało he he

witam, można by było w sobotę to sprawdzić;]ja bym leciał z psiaka i tak jadę na ND to mogę ciut nadłożyć;)kwestia tylko ustalenia godziny-jak dla mnie może być nawet 10.Gdyby ew zasypało leśne trakty można na co innego uderzyć asfaltem czy coś;]pozdrower

witam, można by było w sobotę to sprawdzić;]ja bym leciał z psiaka i tak jadę na ND to mogę ciut nadłożyć;)kwestia tylko ustalenia godziny-jak dla mnie może być nawet 10.Gdyby ew zasypało leśne trakty można na co innego uderzyć asfaltem czy coś;]pozdrower

Dajcie znac chlopy jakos jutro jaki szatan plan sie szykuje - moglibysmy uderzyc albo rzeczywiscie w strone redzina i dalej (raczej o typie petli) albo np. do czernicy nad bajkal i tam sobie zrobic cross do cypelka nad jeziorkiem i troche pozjezdzac w okolicznym wawozie (~50km z dwoma atrakcjami z okolicy korony)

bo jesli chodzi o sobote "za widnego" to ja chetnie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...