heavy_puchatek Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Kilometr piątką, pfff Najfajniej jest teraz na mrozie jak słyszysz za sobą takie pulsacyjne awaryjne hamowanie, sama radość A główna szosa Wrocław > Trzebnica jest świetna gdy ci się nudzi na treningu, zwłaszcza podczas ulewnego deszczu na kendzie kontender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Jak poczytałem wasze posty to natchneło mnie i pojechałem do Lasku Osobowickiego a tam ku mojemu zdziwieniu wyjeżdżone w śniegu drogi!!! Szczególnie "górka" Podejżewam Puchatka to po jego tropach a raczej jego geaxów Albo kogoś kto ma takie same... Ja dojechałem do Widawy za Rędzin fajnie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Oooo jakie prima warunki do jazdy. To się pozmieniało przez te parę dni. Thx dla kolegi za fotę zachęcająco-motywującą do jazdy. Jutro sie pewnie tam przejadę poślizgać na łysych oponach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Andrzejku źle kombinujesz, ja teraz na slickach wymiatam co by można było rower na trenażer wrzucić jakby co Na lodzie i śniegu to i tak żadna różnica a już najprzyjemniej jest w rynku na bruku (się po sklepach jeździło), pełen odjazd jak się rozpędzasz i celujesz między ludzi! Za to dziś wracamy do korzeni - zaraz wyjeżdżam i wracam późnym popołudniem tak wiec 2h wałów, po ciemku. Bleh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Widać nie tylko Puchatek zimą kilometry nabija Ja też dzisiaj wyjeżdżam i będe chyba dopiero w popniedziałek a przemkła już przez moją głowe opcja Zimowo-śniegowej jazdy na Trzebnickie pagórki... Może śnieg i mróz wytrzymają dłużej tego roku niż zwykle???? Do przyszłotygodniowego weekendu???? Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 hehe zapraszamy do trzebnicy warunki sa super, my dzisiaj pojechalismy w strone milicza na skrzyzowanie gwiazda super tereny !! pozdro z Trzebnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ja wczoraj wieczorem ze słabą lampką zwiedzałem las za rędzinem, niezła jazda! Dzisiaj eksplorowałem go trochę dłużej ale już w dzień. Ilość śniegu na razie idealna - tak żeby się nie zakopać i w miarę przemieszczać, a szosa biegnąca z Rędzina w stronę wałów (na skrzyżowaniu w lewo) jest the best do driftów teraz, ubita przez samochody i ludzi na sankach do samochodów przywiązanych Na górce też pociskało dwóch ludzi, jeden na przełajówce drugi na góralu. Jak mi wpadnie jakiś dłuższy trening w planie to też się przejadę na Trzebnicę, chociaż obawiam się tych nieco bardziej tęgich mrozów, które mogą nadejść, groźba trenażera staje się realna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcincin Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Ja codziennie jeżdżę do pracy z Szymanowa na Orląt Lwowskich przez Widawę, pola irygacyjne, Las Osobowicki. Może moje ślady także widzieliście w lesie Dzisiaj rano było -21 stopni - trochę mi stópki zmarzły. Pozdrawiam zimowych bikerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Rispekt przy takiej temperaturze śmigać. Ja też latam często do roboty rowerkiem, około 7:35 takie coś zasmarkane jadące mostem milenijnym w kierunku miasta, to właśnie ja. Kolega marcincin też milenijką lata? Coś pięknego jak widzi się te korki na drogach, a można sobie pędzić bezstresowo na maszynie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcincin Napisano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Nie śmigam milenijką. Przejeżdżam pod i jadę wałami do Mostu Osobowickiego, dalej Kleczkowską, Łowiecką, Most Sikorskiego, przejście podziemne pod pl. Jana Pawła II i Podwalem do pl. Orląt. Wałami jeździ się super - polecam - nie trzeba przeciskać się pomiędzy blachosmrodami i można cisnąć ile fabryka daje . Często rano na wałach pomiędzy milenijką, a Mostem Osobowickim mijam się z bikerem jadącym w stronę przeciwną. Pozdrowienia dla kolegi - 21 stopni także nie było mu straszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 pozdrawiam sympatyczną Panią z AWF'u którą spotkałem dziś na Opatowicach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpralat Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 może to ta, która dzisiaj ładnie mi tempo podgoniła w tamtych okolicach (gdy mi się już ewidentnie pedałować nie chciało ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitbreslau Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 pozdrawiam sympatyczną Panią z AWF'u którą spotkałem dziś na Opatowicach:) a skad wiesz,ze ona z AWF-u? szukam ochraniaczy na buty,poleccie cos konkretnego i sprawdzonego na oku mam BB ultra cos tak 129zl....bo tylko palce mi marzna..a wiecej skarpet nie dam rady wlozyc.... dzis odpusicilem rower,ale byly lyzwy i nary z synkiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
argusiol Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 szukam ochraniaczy na buty Ostatnio stałem się posiadaczem ochraniaczy BCM nowatex'a: link na żywo prezentują się lepiej, niż na zdjęciu. Zawsze miałem palce zziębnięte, aż sztywne. Teraz wręcz jest mi za gorąco w butach. Mogę spokojnie je polecić. 129 zł - dużo, ja bym tyle nie dał za ochraniacze. Szczególnie, że używa się je w zimie kiedy jeździ się mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpralat Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 W marcu szykuje się nocna jazda na orientację w Twardogórze. Szczegóły na stronie: http://sx-sport.com/1ne/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 dpralat dzięki za info. Ja się już wpisałem. Mam nadzieję, że będzie chodź w połowie taki czad jak na Mini Nocnej Masakrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slamac Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 witam, smigam teraz w Krakowie, ale jest opcja przeprowadzki do wrocka(moze pod koniec roq). moje pytanie, jest gdzie smigac? jakies dolinki, miłe trasy? podzielcie sie linkami z czyms konkretnym... nie znam tam nikogo z bikerow, chciałbym sie dowiedziec co w trawie piszczy, jak brac sie trzyma, cos sie dzieje?? no i moze moj post rozkreci temat pozdrawiam i moze do zobaczenia w trasie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bagno Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Siemanko, Ano jest trochę tego, np: http://www.mtbgallery.personal.pl/trasy/trasy.htm Czy też okolice Ślęży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M45 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Podziękowania za koło od Jelcza do Olawy dla Pana na niebieskiej szosie Pozdrawiam, M. ---- Ma ktoś ochotę na małą wycieczkę Wrocław -> Brzeg -> Wrocław:) po szosie? w sobotę lub niedzielę? w miarę spokojnym tępem vśr około 22km /h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpralat Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Ma ktoś ochotę na małą wycieczkę Wrocław -> Brzeg -> Wrocław:) po szosie? w sobotę lub niedzielę? w miarę spokojnym tępem vśr około 22km /h. Ja się zapewne wypuszczę ale w stronę Brzegu Dolnego, tylko że wałami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M45 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 a mogę się dołączyć? jak bardzo trudny bedzie to teren? bo z moim uginającym się sztywnym widelcem ciężko jest pokonywać duże nierówności.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpralat Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 M45 spoko... tylko na 100% czy jadę czy nie będę wiedział w sobotę wieczorkiem, bo mnie coś przeziębienie zaczyna łapać co do terenu to wydaje mi się, że jest "w miarę" łagodny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 co do terenu to wydaje mi się, że jest "w miarę" łagodny Hej! Jak sytuacja z tym "w miarę" łagodnym terenem? Można jeździć nie ryzykując wyłamania przerzutki?? Po tych roztopach i deszczach teren raczej chyba troszkę cięższy się zrobił biorąc pod uwagę to co było na zeszłorocznym i na tym z 2006 roku maratonach Śmigał ktoś? jeśli tak to gdzie i z jakim skutkiem, mam w planach rowerek na weekend tylko nie wiem jeszcze gdzie jechać... Wstępnie Wilczyn-Oborniki tam troszkę bardziej piaszczyście to większe szanse na umiarkowane błotko. Ale jak powiedział kiedyś kolega: Jeżeli wraca się z wycieczki rowerem górskim czystym sprzętem to znaczy że nie była zbytnio udana wyprawa! Więc do zobaczenia na trasach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dpralat Napisano 11 Marca 2009 Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Niestety nie udało mi się wypuścić w tamtą stronę w weekend przeziębienie okazało się silniejsze od chęci pojeżdżenia A w ten weekend wybieramy się na I Nocną Eskapadę do Twardogóry - http://sx-sport.com/1ne/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejtca Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Okolice lasku Wilczynskiego sa OK, nie ma jakiejs tragedii Standardowo okolice Trzebnicy (czyli trasa maratonu) to jedno wielkie bloto, ale juz z dnia na dzien jest coraz lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.