thrawn Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Proponuje zobaczyć już w trasie jak się będzie jechało. Bo jak ma wiać jak dzisiaj to ja tam chyba padne . A po trzebnicy oczywiscie nie jedziemy śmigac po rynku tylko po lesie kolo takiego jeziorka. Nie mam pojecia jak to lepiej opisać ale troche podjazdów i zjazdow w tym lasku jest no i można sie ubłocić nieźle. Bo samej szosy mamy już troche dość. Wieczorem ustalimy miejsce gdzie by się spotkać bo może jeszcze ktoś będzie leciał. My lecimy od mostu milenijnego , wałem przy Osobowickiej, Bałtycką i dalej w Kamieńskiego i wylot z Wrocka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 1) Nie ma wiać, nie bój żaby 2) Bukowy lasek, znam to miejsce dobrze, błotka nie powinno być poza kawałeczkiem koło kościółka 3) Proponuję mój wariant przez Zawonię do Trzebnicy, pokręcić się po lasku (cud że tam nikt wyścigu MTB jeszcze nie organizuje a fajny by był) i wracać prostą drogą przez Skarszyn 4) Jak chcecie to możeby jechać terenem. Milenijka > Rędzin > Szewce > kawałek asfaltu > Ozorowice > Mienice > Węgrzynów > Trzebnica ale lojalnie ostrzegam że uwalimy się jak świnie, ja tam mogę jechać Powrót szosą albo terenem inną drogą. W tym wariancie do Trzebnicy jest niecałe 40km, szosą przez Zawonię jakieś 45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Ten wariant z punktu 4 bardzo ciekawy. Jak tobie to nie przeszkadza ze sie uwalisz to nam też A jeszcze tędy nie jezdziliśmy choć w rędzinie bywam często. Potem tak jak piszesz uderzyć na ten bukowy lasek, pośmigać, wrzucić coś na ząb w Trzebnicy i mozemy wracać szosą obojętne którędy. To wstępnie proponuję spotkać się o 11 pod Milenijnym od strony Osobowic (przy tych schodkach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Ok mi pasuje, fajna traska, moja w sumie ulubiona na Trzebnicę (możliwość rozszerzenia o Wilczyn i okolice jakby co ale trzeba się przedzierać przez krzaczory ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 heavy_puchatek, w mtb chyba chodzi właśnie o to żeby się ubłocić, ale największa zabawa będzie w trzebnicy jak będą na nas jak na 'ufoludy' patrzeć-to lubię najbardziej-wpadną takie prosiaki ubłocone do sklepu bądź na ryneczek i będzie zabawa;) no mud no fun:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Zgadzam się ale błoto wokół Trzebnicy bywa dość specyficzne i wyjątkowo upierdliwe w usuwaniu I nie odpada Mi to bardzo nie przeszkadza, nawet mam ochotę się jutro uwalić. Hardkoru strasznego nie będzie, musiałoby padać w nocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Tak tamtejsze błoto jest super. A laski placą tyle kasy za kąpiele błotne. Kiedyś na nas dziwnie patrzyli jak poszliśmy (już umyci troche) na zakupy do centrum Trzebnicy:). Jak ktoś jeszcze ma ochote to zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 tylko niech kolega heavy_puchatek starszych kolegów nie 'zajeździ' choć my do łatwo-poddających się nie należymy jutro się zobaczy co i jak na trasie;P inni chętni mile widziani, dziś mięliśmy lecieć do trzebnicy z hansikiem ale z powodu pogody się posypało więc jutro się nadrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xhakeem34x Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Bartku - tu Cię mam W Lesie Bukowy warto odwiedzić kilka miejsc - cenne architektonicznie, sztucznie i historycznie... jeśli nie znacie to zapraszam tutaj: http://wroclaw.hydral.com.pl/10078,obiekt.html Szkoda, że jednek dziś wybrałem samotną ekspedycję. Mówicie o błocie...o tak, dziś zaznałem go sporo. Kobieta z sieci wiejskich sklepów ABC nie do końca wiedziała kto pojawił się w sklepie...Jej mina mówiła wszytsko. Polecam trasę MARATONU WROCŁAWSKIEGO - a szczególnie wersję giga (ok 70km). Kłokoczyce-Ramieszów-Siedlec-LAS MALIN-Taczów Mały-Brochocin-LAS MALIN-Siedlec-Ramieszów-Kłokoczyce. Czasem zdarza mi się śmigać na tej trasie... Może jest ktoś chętny na regularne kursy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 O proszę, hejka Poszla wiadomość na prv. Tak wogóle jak miałbys jutro ochotę jechać z nami to zapraszamy. A tą trase maratonu to musimy kiedyś przejechać. Teraz jak się kontakt odnowił będzie łatwiej się zgadać na wyprawy (i jak wiem że jezdzisz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xhakeem34x Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 (Bart, posłałem priva!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Zazdroszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 tylko niech kolega heavy_puchatek starszych kolegów nie 'zajeździ' choć my do łatwo-poddających się nie należymy Jeszcze nie wystartowali, a już wymiękają. Coś czuję, że będę musiał się tam stawić, żeby ekspedycja przed nocą wróciła ;-) Akurat styknie 6,5h spania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hansik Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Niestety nie dam rady wybrac sie z wami bo wczoraj jakies male przeziebienie mnie chwycilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Wiec i ja bede o 11 pod Milenijka od strony Osobowic... Bloto uwielbia, asfaltu nie lubie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 O jak miło, w końcu będzie kilka osób A miałem się uczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 No proszę, ale się ekipa zbiera. Do zobaczenia na punkcie startu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Niestety nie dam rady wybrac sie z wami bo wczoraj jakies male przeziebienie mnie chwycilo Fajna wymowka... Ja z zapaleniem zatok dalem rade (dosc mocno oslabiajac grupe na podjazdach)... Kto nie byl niech zaluje... Az tak blotniscie nie bylo, choc czysci nie wrocilismy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Z ekipą nawet znane tereny wydają się ciekawsze. Fotek zrobiłem ok 40, ale mi podoba się jedna. Przybyli ułani: Prace na roli - oranie pola oponkami: Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę pisać. W odpowiedzi wyślę 5MB zestaw miniaturek, aby wybrać interesujace fotki. Potem doślę większe, bo pliki o rozdzielczości 3264x2448px mają średnio po 1,5MB. Oczywiście bez problemu fotki mogę zmniejszyć do dowolnego rozmiaru. Tak powinny wyglądać ustawki minimum raz w tygodniu, a nie raz w sezonie :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Święte słowa, kto nie był niech żałuje. A z tym opóźnianiem przy podjazdach to bez przesady. Pozatym zapalenie zatok to nie małe miki przeciez, bez powietrza w płucach jechac sie nie da. Ogólnie wyprawa znakomita, majstermod i puchatek dbali żebyśmy się nie nudzili na rowerach . Błota moze i wiele nie bylo ale za to przejazd przez pole był bardzo oryginalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 wyprawa udana:) ale żeby drogę zaorać to trza być tępakiem!! inhibitor chyba jednak z tym opóźnianiem biorąc po uwagę Twoje zatoki to troszkę na wyrost stwierdzenie, choć dzięki majstermod'owi i heavy_puchatkowi nie było nudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Tak powinny wyglądać ustawki minimum raz w tygodniu, a nie raz w sezonie :-P Swiete slowa... Majster i Puchatek niezle tempo narzucicli... Majster tym nie zaskoczyl, ale Puchatek juz bardzo... Ja przez rok go nie widzialem i w pamieci tkwil mi chlopak, ktory wtedy jezdzil na artyleryjskim Giancie nadajacym sie tylko do streetu, a nie XC... A tu taka zmiana - mile zaskoczenie... Chlopaki, nastepnym razem jesli tylko czas bedzie to jade z wami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Kowalska Przełęcz 6.10.2007 Trasa: Wrocław-Rędzin-Szewce-Raków-Uraz-Oborniki Śląskie-Kuraszków-Przecławica-Malczów-Machnice-Ligota Piękna-Psary-Wrocław Start: Most Milenijny od strony Osobowic; godzina 10:00 Meta: Pętla tramwajowa za mostem Trzebnickim Dystans: 75-80km Przewidywany czas jazdy: 4-5h w zależności od ilości postojów Nawierzchnia: Ponad połowa w terenie, głównie szlaki rowerowe i turystyczne, spodziewane błoto :-) Przewidywana pogoda: Wg prognoz bez deszczu. Możliwa wysoka wilgotność - mżawka/mgła. Polecam stronke: http://weather.icm.edu.pl/ Zapraszam wszystkich chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Jadę ofkors Wpisywać, nie bać się i głupio nie tłumaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 5 Października 2007 Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Po optymalizacji z użyciem mapy trasa nie powinna przekroczyć 70km, więc na spóźniony obiad jeszcze zdążymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.