Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Majster, a czy ta trasa nie jest za bardzo asfaltowa?

1. W koło Wrocławia ciężko o trasy omijające asfalt.

2. Nawet do lasu trzeba jakoś dojechać.

3. Poza tym nie widzę przeszkód, żeby ktoś zaproponował swoją trasę, przez cały tydzień jednak nie widziałem żadnych pomysłów. Czyżby lenistwo?

4. Jeżdżę nie tylko w soboty i mi też pomysły zaczną się kończyć, bo za każdym razem staram się, żeby było coś nowego.

5. Ja dla odmiany też chętnie przejadę się trasą zaplanowaną przez kogoś innego, nie zastanawiając się gdzie trzeba skręcać żeby nie jechać głównymi drogami.

6. Mapka jest dostepna od rana. Można się jej przyjrzeć, wrysować swoje propozycje, wydrukować i przyjechać z taka mapką na start, a potem z niej skorzystać i jechać nieasfaltowymi drogami.

Ales wzial sobie na ambit...

I tak cie podziwiam, ze chce ci sie wyrysowywac te mapy...

Zawsze od Miękini możemy podskoczyć do Brzegu Dolnego i wracać wałami wzdłuż Odry. Dodatkowe 30km to nie problem dla mnie, może być dodatkowe 100, ale nie jadę sam. Trasa musi być dostosowana do wszystkich uczestników, a nie każdy wyrazi chęć na dłuższe trasy.

Ogółem zachęcam do korzystania z map, wyszukiwania miejsc godnych uwagi i projektowania tras.

Zawsze mogę poradzić jak skorzystać z bardzo prostego i efektywnego OziExplorera.

Wbrew pozorom to nie jest trudne, dla chcącego nic trudnego.

Z okolic Wrocławia mam akurat tylko jedną dobrą mapę obejmującą tylko północ.

Na tej wg której będziemy jechać jutro nie ma dostatecznej ilości detali, żeby bardzo urozmaicić trasę.

Chwilowo też nie mam kasy na zakup nowych map do zeskanowania.

ja też nie wiem gdzie to

Majstermod a moze spotkamy sie na ślęznej na orlenie (po stronie Impela) i pojedziemy razem?

Bez jaj z tym Oporowem.

Mapa Wrocławia

Pętla znajduje się przy ulicy Grabiszyńskiej, tuż przed rzeką Ślęza.

Startuję z Gaju (skrzyżowanie Orzechowej i Jabłecznej) o 10:45 żeby jak zwykle być pierwszym na starcie.

Można mnie złapać więc na Gaju, albo kilka minut później na skrzyżowaniu Ślężnej i Armii Krajowej(wspomniany wyżej Orlen).

Przy okazji yupiter69 i inhibitor jak możecie rozszerzcie swoją lokalizację(opcja Skąd) w profilu dodając osiedle w nawiasie kwadratowym.

Nastepnym razem będzie można łatwiej dobrać miejsce startu.

Nie wiadomo skąd dojeżdżacie.

Ja odpadam - wlasnie wrocilem z piwnicy... Rower na dwoch kapciach... Wymienilem detki, pojechalem autem na Orlena napompowac... Po powrocie do domu okazalo sie, ze jedno z kol znow uchodzi... Musi cos w oponie siedziec... Chwilowo nie mam trzeciej juz detki na zmiane i dodatkowej opony...

Bawcie sie dobrze...

Sorry że tak wyszło ale każdy ma pracę jaką ma...

Bardzo mi zależało na spotkaniu z kolegą Jacke, chciałem z nim omówić kilka spraw.

Najgorsze jest to że dzisiejsza pogoda powala a ja muszę niespodziewanie zostać do 15 w pracy...

Mam nadzieje że jakieś fotki zostaną udostępnione w necie a że wyjazd będzie udany nie wątpie!!!

Pozdrawiam Andrzej!!

Widze, ze nie tylko ja nie pojechalem...

Coz, czasami tak jest, ze czlowiek bardzo chce ale dziwny zbieg dziwnych zdarzen mu to uniemozliwia...

Jutro tez jest dzien... Mam nadzieje, ze wymienie ta cholerna opone do tego czasu (wizyta w sklepie)... Moze Las Osobowicki? Albo w druga strone - cos, co juz kiedys proponowalem - trasa do Czernicy walami nad Odra... Dlugosc spod Kladki Zwierzynieckiej okolo 50km... Jesli beda chetni to ustalimy pasujaca wiekszosci pore i miejsce spotkania...

Pojechaliscie i nawet sie nie pozegnalismy...

Dzieki za wyjazd ;) Poki co nalewam pelna wanne goracej wody i hydromasaz w ruch...

Jednak >80km na downhillowym rowerze to przesada...

Puchatek ile wywrotek zaliczyles dzisiaj? :) Proponuje pocwiczyc umiejetnosc balansowania cialem :)

21.10.2006 - pierwszy kapeć :)

Puchatek ile wywrotek zaliczyles dzisiaj? smile.gif Proponuje pocwiczyc umiejetnosc balansowania cialem

3 jak nic :) Może 4 ;) No ćwiczyłem właśnie jak widać było na załączonym obrazku, a że śmiało ćwiczę to sam widziałeś jak się kończy "cisnę do końca, nie wypnę się" xD

Jednak >80km na downhillowym rowerze to przesada...

zgadza się - nigdy wiecej.... :025:

przez prawie 2 godziny dochodziłem do siebie w wannie

teraz pisze się tylko na wyjazdy w góry

w ostateczności na wycieczki po okolicy wezme inny rower

bardzo dziękuje chłopaki za pomoc na trasie

bez tego bym nie dał rady

do domu dojechałem na wpół przytomny :034:

czekam na fotki z wypadu

Nagranie ujawnia, że wszyscy byliśmy już zmęczeni, bo wracając nie zauważyliśmy w Lutynii drogi, którą przyjechaliśmy i pojechaliśmy dalej asfaltem. Zasugerowaliśmy się pewnie tablicą "Wrocław 20".

Szkoda, że już późno się robiło, bo planowana trasa przewidywała ciekawsze tereny na powrót.

Na następny raz proponuję nie wybierać się później niż o godz. 10, bo dzień jest coraz krótszy.

Nie chce mi się bawić ze stroną.

Całość materiałów dostępna jest w postaci archiwum.

Miekinia

Download jak zwykle do przyszłego tygodnia.

Jak komuś chce się bawić z jakimś serwerem, to proszę bardzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...