Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Chaozz, czy to nie ty przypadkiem jakies 2 godziny temu minales mnie niedaleko Jazu Bartoszowickiego na wale nad Odra? Niebieska koszulka, dlugie wlosy i chyba niebieski plecak...

Jechałem dzisiaj tamtędy!

Twój opis się zgadza :D Nie poznałem Ciebie :D W natłoku kolarzy gdzieś mi umknąłeś...

Trzeba było machać to bym się zatrzymał!!! Krzyki by nie pomogły bo słuchawki miałem na uszach ale kiedyś spotkałem na tej trasie Majstermoda i odziwo go poznałem, chwile pogawędziliśmy i dalej w pedał!

Szkoda bo nudziła mi się samotna jazda a pogoda była wyśmienita. Moglibyśmy gdzieś jeszcze śmignąć razem...

Trudno ale może innym razem!

Pozdrawiam!

wróciłem z Szpindlerowego Młyna (190 km w jedna stone) i jestem w głębokim szoku.... (do tej pory jeżdziłem tylko w polskie góry)

Jestesmy za Czechami z 40 lat

naokoło masa wyciągów, teraz jest poza sezonem i mimo to każdy wyciąg krzesełkowy działa... krzesełka 4 lub 3 osobowe, wyciągi 2x szybsze niz u nas.... opadła mi szczęka...

60 koron wjazd czyli około - 9zł (rower gratis) w Polsce 15 -20zł

stoki sa wykoszone.... kto widział w jakim stanie jest Czarna Góra wie o czym mówię (trawa prawi po pas)

na czarnej górze byłem w tamtym roku więc moze sie cos zmieniło

naokoło cała masa tras rowerowych

mapka dla zainteresowanych

ac030e89a14072dcm.jpgMapka tras rowerowych (czarny-trudny zjazdowy DH, czerwony normalny, niebieski turystyczny)

, w tym dwie bardzo trudne do zjazdu :twisted:

2b494ab6b3be7ff8m.jpgtrasa czarna DH

f6714b12f989e045m.jpgwidok z nartostrady na Szpindlerowy Młyn

w Polsce udało mi sie wjechac wyciagniem na Czarna Górę(specjalny karnet dla rowerzystów, w Szklarskiej mozna wjechać tylko pierwszym wyciągiem resztę trzeba dymac pieszo..., na Kope musialem pytac sie obsługi czy mnie wpuszcza z rowerem - do tego Park Narodowy i problem z jazdą rowerem). Bieda z nedzą ....

za tydzień znów jade do Szpindlerowego Młyna

jak ktos ma ochotę (moze jeżdzić i xc) to zapraszam - w grupie zawsze raźniej a i piwko tańsze niz u nas

Trzeba było machać to bym się zatrzymał!!!

Machalem i krzyknalem "Witam"... W sumie mijalismy sie 2 razy - raz na Osobowicach - mogles mnie nie widziec gdyz bylem po drugiej stonie jezdni... Drugi raz wlasnie tam na walach... Bylem na czarno-szarym fulu z charakterystyczna niebieska "piracka" chystka na glowie...

Coz, moze nastepnym razem...

Jak sie kosztorys przedstawia calego wyjazdu?

gaz do mojego auta - 200+200 km około [9l/100km]

- 75-80zł tam i z powrotem (1 osoba w aucie)

wyciąg 5-6 wjazdów po 60koron = 360koron [1zł - 6,70k]- 54zł (wjazd co 30min- przez 3 godziny, pewnie bedzie ciężko to zrealizowac, ale zakładam takie maximum)

śniadanie 10 zł + obiad z piwkiem - 150koron - 22zł

maksymalny koszt wyjazdu 1 osoby

80zł+54zł+32=166zł

2 osoby w aucie (u mnie max to 2 rowery na bagażniku)

126zł

minimalnie koszt wyjazdu - 1 osoba

80+20(żarcie, bez obiadu tylko kanapki+batony i woda) = 100 zł (bez wyciagów)

2 osoby

40+20(żarcie, bez obiadu tylko kanapki+batony i woda) = 60 zł (bez wyciagów)

tak wygladają moje koszty, jak ktoś ma miejsce w aucie na więcej rowerów to koszty mu spadną

-----------------------------------------------------------------

wyjazd do międzygórza to około 40 zł +20 zł (żarcie), ale przyjemności ze zjazdu mam tylko około 12 minut, reszta to wprowadzanie roweru na górę 1,5-2 godziny :) więc wole dołozyc drugie 60 zł i cieszyć się jazdą

jezeli ktos ma chęć to prosze o kontakt - ustalimy miejsce zbiórki, termin - albo sobota albo niedziela zależy od prognozy pogody i godzinę wyjazdu (najlepiej o 5 rano- bo jechać trzeba ze 3,5 godziny)

To ty nie wjezdzasz tylko wprowadzasz? Gdzie tu przyjemnosc?

to jak się spotkamy dam Ci spróbowac wjechac na mojej "kozie"

rower waży ponad 20kg, skok z przodu 200mm z tyłu podobnie :(

zbroja, ochraniacze, kask, plecak (zapasowa dętka waga około 0,5kg), imbsy - musze wciągnąc na górę parę kilo

dla mnie największa frajda jest zjazd i dlatego szukam "górek" z wyciągiem

rower trochę zajmuje i dlatego na bagażniku mam 2 wolne miejsca - chociaż wejda 3 ale na ścisk

po Wrocławiu się czasami "przetoczę" max 30-35km po płaskim

Zreszta moj rower nie jest do DH i przy jakis ambitniejszych probach pewnie rozlecialby sie...

wyjazd do Szpindlerowgo Młyna jest nastawiony na pojeżdzene rowerem po górach

jak ktoś nie chce/nie może zjeżdzać po torze DH to pojeździ sobie po okolicznych trasach rowerowych

sam przeszedłem się jedną z tras rowerowych z Medvedina (trasa 11, później 5 - opis na załączonej pare postów powyżej mapie) i pewnie sobie na tej trasce zrobie rozgrzewkę

ja ze względów oczywistych nie pisze sie na podjazdy....

na dzień dzisiejszy jest już chętna 1 osoba z wrocławia :)

zobaczymy tylko czy pogoda dopisze

możliwe że to jeden z ostatnich wyjazdów w góry na rower

zima zostaje tylko stok Czarnej Góry (możliwy zjazd z samego rana kiedy nie ma narciarzy)

jak ktoś chętny niech pisze

Co z weekendem? Znow kazdy na wlasne reke, czy moze wspolnie?

Z ust mi to wyjąłeś :)

Miałem właśnie pisać że weekend się zbliża a żadnych ustawek nie ma...

Mi tradycyjnie od południa w sobotę i niedziele pasuje jeśli coś to jade!!!

Jutro też się wybieram na wycieczke ale o której i gdzie to jeszcze nie wiem...

Wszystko będzie zależalo od tego o której skończe prace...

A słyszałem że to ostatni taki ciepły weekend tej jesieni, trzeba to wykożystać!!!

Pozdrawiam!

14.10.2006 Lasy koło Obornik Śląskich

Start: godz. 11:00 przejście dla pieszych pod(dosłownie pod) mostem milenijnym od strony Osobowic.

Dystans: 65-70km + dojazd do miejsca startu

Trasa: wg mapy:

planvy1.th.jpg

Dla ułatwienia większość szlakami rowerowymi i turystycznymi, więc wystarczy przyjrzeć się mapce, a potem pilnować odpowiedniego koloru. Kto nie ma drukarki proszę nich sobie spisze trase np. tak:

Wrocław-Lubnów: zielony rowerowy

Lubnów-Oboriki-Wielka Lipa: zielony turystyczny

Wielka Lipa-Uraz: czerowny rowerowy

Uraz-Kotowice: żółty turystyczny

Kotowice-Wrocław: jazda na orientacje przez Lasy Lesicki, Rędziński i Osobowicki

Dziś wrócę do domu po 21, więc dopiero wieczorem mogę odpowiadać na ewentualne propozycje modyfikacji.

W kwestii godziny startu dostosuje się do większości, wystarczy głosowania.

Myślę, że godzina 11 jest odpowiednia, bo będzie już ciepło i pozwoli wrócić przed szarówką.

Bez awarii trasa powinna być na max. 4-5h

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...