Pirx Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 co do wycieczki to tez sie ewentualnie pisze o ile: po pierwsze i najwazniejsze bedzie ładna pogoda po drugie juz mnie plecy nie beda boleć po trzecie raczej w okolicach wrocka (patrz punkt 2 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Wczoraj penetracja terenow wodonosnych w okolicach Mokrego Dworu... Cudo... Dzis Wroclaw dookola... 50% szuter, 50% sciezki rowerowe... I nie chce czytac narzekan, ze we Wroclawiu nie ma gdzie jezdzic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliszka Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam Jeśli ktoś bedzie zainteresowany wyjazdem do zamku na wodzie w Wojnowicach polecam fajna traskę http://www.mtbgallery.personal.pl/trasy/zamwod/zamwod.htm pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasello Napisano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 ha! dzis sie tam wybralem, troche inna trasa. nastepnym razem sprobuje pojechac w 'modliszkowy' sposob. myslalem, ze sie wyrobie na 14 jednak nie wyszlo ... dobrze, ze sie nie deklarowalem w sobote ma niby nie padac ... bikermisiek - jedziesz bez wzgledu na okolicznosci do barda? pzdr. asasello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xhakeem34x Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam wszystkich z Festung Breslau ...naszego magicznego miasta Chyba jestem tu nowy...dobry topic nie ma co Tylko nie wiem jeszcze czy funkcjonują owe ustawki (???) Jako ze moje 5-osobowe crew juz dawno umarlo albo juz ledwo dyszy na podjazdach...z mila checia poznalbym maniakow i maniaczki, ktorzy maja plany smigac w okolicach Wro. Milo tez czasem w gory wyskoczyc... generalnie dystanse i xc/enduro pozdrawiam 666 moje namiary gg 2879009 (uwaga na opisy mojego brata:) hakeem34@poczta.fm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikermisiek Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 ha! dzis sie tam wybralem, troche inna trasa. nastepnym razem sprobuje pojechac w 'modliszkowy' sposob. myslalem, ze sie wyrobie na 14 jednak nie wyszlo ... dobrze, ze sie nie deklarowalem w sobote ma niby nie padac ... bikermisiek - jedziesz bez wzgledu na okolicznosci do barda? pzdr. asasello oczywiście jadę jak nie będzie padało bo nie chce mi się jeżdzić w deszczu a po ostatnich opadach to i tak bedzie tam sporo błotka trasy w okolicy Barda są super , ja się wybieram w kierunku Złotego Stoku to jest tzw. czerwony szlak rowerowy po małych modyfikacjach pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_79 Napisano 24 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Cześć, no dziś pogoda jest super oby taka była w poniedziałek, a macie już jakieś propozycje naszego wyjazdu?Jak dziś stoicie z czasem może po południu jakiś wypad po wrocku ja kończę pracę ok 13.30 i już jestem do dyspozycji, a pracuję na Łowieckiej więc mogę gdzieś podjechać:-). Po ostatniej wycieczce padł mi licznik, kurczę szkoda:-((. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpasti Napisano 24 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 dobra, wstępnie o 10 w poniedziałek tak? tylko gdzie i kto będzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wign Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 hej; widze, ze wybieracie sie gdzies w poniedzialek... Moze ktos mi przyblizyc ten niecny plan? Jak ktos ma chec to wybieram sie z wrocka w okolice trzebnicy (zawonia, w zeszlym roku byl tam maraton), jakies 40km w jedna strone. Wyjazd w sobote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_79 Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam, to super może być 10 może plac Jana Pawła II pod fontanną?? piotrekpasti no ja będę i Ty i może wign do Nas dołączy ale nadal nie wiem gdzie jedziemy?? Wybieramy sie gdzies dalej? Czekam na info! wign w sumie to nie wiemy gdzie jedziemy, chcemy zrobić sobie wspólny wypad w sumie to może gdzieś dalej ale sam nie wiem gdzie:-)) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ja juz sie pogubilem kto z kim kiedy i gdzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wign Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam, to super może być 10 może plac Jana Pawła II pod fontanną?? piotrekpasti no ja będę i Ty i może wign do Nas dołączy ale nadal nie wiem gdzie jedziemy?? Wybieramy sie gdzies dalej? Czekam na info! wign w sumie to nie wiemy gdzie jedziemy, chcemy zrobić sobie wspólny wypad w sumie to może gdzieś dalej ale sam nie wiem gdzie:-)) Pozdro Dobra, ustalmy zeznania: 1. Jedzie ok 3 osob 2. Nie wiadomo gdzie (i po co ) 3. start o 10 spod fontanny Ja proponuje przejazdzke turystyczna ok 40km, oczywiscie tempem najwolniejszego (czytaj - moim ) OK, ktos jeszcze?? inhibitor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_79 Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Hej, no może nawet 4 osoby będą to będzie fajnie, a co do tempa to będzie wolne do pogadania. Może przyjmiemy, że spotykamy się bez względu na pogodę w końcu trzeba się spotkać i nie być zależnym od pogody. Co Wy na to?? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wign Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 zawsze mozna zweryfikowac ustawke w niedziele, kiedy pogoda bedzie w wiekszym stopniu do przewidzenia. Ja jestem za. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejt Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 1. ta ustawka pod fontanną na placu JPII to kiedy<dzień tygodnia...>? 2. co z wycieczką do Czernicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 1. ta ustawka pod fontanną na placu JPII to kiedy<dzień tygodnia...>? Jak zwykle wszelkie ustawki ciągną się przez kilkanaście postów i ciągle brak konkretów. Mam propozycję. Brzeg Dolny wałami i powrót drugą stroną Odry. W Brzegu jest most kolejowy po którym da się przejść bez problemu. Terin: Sobota 26.08 godzina 10. Miejsce: pod fontanną na placu JPII. Decyduje się na to samo miejsce, bo może maruderzy, którzy nie potrafią się zdecydować przyłączą się, albo spotkamy się przypadkiem. Będę czekał max do 10.15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A jutro ma ktoś ochotę na wypadzik na roweruch??? tak od rana do poludnia moge pośmigać z kimś i poznać jakąś nową traskę!!! mam nadzieje że pogoda dopisze, i jakieś propozycje będą! mam czasu od godzin wczesno rannych do gdzieś 16 może dłużej. Pozdrawiam! Majstermod a ile to nam zajmie czasu??? Wyrobie się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 mam czasu od godzin wczesno rannych do gdzieś 16 może dłużej. Pozdrawiam! Majstermod a ile to nam zajmie czasu??? Wyrobie się? Dla mnie przelicznik jest prosty. Do celu będzie mniej niż 30km, więc wystarczą 2h w jedna stronę. Jeśli jesteś na 100% zdecydowany to możemy umówić się wcześniej, tylko że już posłałem PW do Kejt i Tomka_79 z podaną godziną 10. Trasa jest szybka, bo droga wałami jest gładka. Ja jestem zwolennikiem tempa nie mniejszego niż 20km/h, zabytków po drodze nie ma to nie trzeba się zatrzymywać, a na płaskim też nie sposób się zmęczyć na 60km. Jeśli nie będzie godzinnych postojów to nie widzę przeszkód w zdążeniu na 16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yupiter69 Napisano 25 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 jutro{sobota} o 12 jedziemy z kumplem autem do Pieszyc a z tamtąd na wielką sowę i okolice (podjazd spokojny tempo spacerowe ale jak ktoś chce moze poszaleć, zjazd ile siły w pedałach) mam wolne 1 miejsce na bagażniku jak ktoś ma ochotę pojeździć to zapraszam wyjazd około godziny 12 jedziemy z klecny ale będę w centrum około 11 więc mog zabrac po drodze jak ktoś chętny niech pisze na forum lub na emaila yupiter69@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpasti Napisano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 To jak , start o 10 spod fontanny na jana pawła II w poniedziałek OK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Nie, start spod fontanny będzie za moment:) Czyli w sobote. A co w poniedziałek?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Ja się o dzisiejszym trochę za późno dowiedziałem, jak to w poniedziałek nadal ma się odbyć to bym się pisał, a może i jutro coś szybkiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_79 Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam, no Panowie ja w wekend nie mogę dlatego poniedziałek jest cały czas aktualny o 10 na JPII i potem coś ustalimy. Doszliśmy do wniosku z wign , że bez względu na pogodę się spotykamy i gdzieś pojeździmy (trudno najwyżej zmokniemy:-). Pozdrawiam i pisać ile osób jest chętnych na 100% na ten poniedziałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Już jestem! Właśnie wróciłem z naszej wycieczki do Brzegu Dolnego! Co tu gadać były to przejechane w naprawde miłym toważystwie kilometry( a wyszło ich prawie 80 ). Pozdrawiam naszych znajomych z forum, z którymi już jechalem i tych z którymi dopiero pojade!!! Ja jutro bym mógł ale w godzinach popołudniowych, tak od 14! jak coś to dajcie znać! Majstermod uda Ci się przesłać mi jakoś już gotową mapkę z przejechaną dzisiaj traską?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Fajnie się dziś dyskutowało podczas jazdy, bo ciekawa ekipa się zebrała. Trasa też była fajna, tylko powrót do domu miałem niecałkiem udany. Miałem kolizję. Prosze się nie śmiać - zderzyłem się z radiowozem policyjnym. Ja wyszedłem z tego nawet bez zadrapania, rower z lekkim defektem - jakieś 3-4mm centry na przednim kole, co już zlikwidowałem. Straty w samochodzie były większe (lekko wgnieciona maska, ślady opony na boku maski, połamana plastikowa część klosza reflektora), dobrze że jestem ubezpieczony. Samochód wyjechał dość szybko z bocznej ulicy, która zasłonięta jest żywopłotem, na pasy. Nie widziałem żadnego samochodu, choć się wychylałem, jak zwykle nad ten żywopłot. Kierowca też zauważył mnie dopiero na masce. Przejeżdzałem tamtędy w tym roku spokojnie ponad 100 razy, prawie zawsze były samochody i nigdy nie byłem nawet blisko żadnego, a jak raz jechał radiowóz to proszę bardzo, mieliśmy przywitanie z pompą. Co tu dużo pisać - głupota, że lepiej było się chyba nie przyznawać. Spędziłem 3h na komendzie. Nie było potrzeby odwiedzania pogotowia, bo nawet nic mnie nie boli. Jednak komendant chciał sie ubezpieczyć i musieliśmy pojechać. Na miejscu chirurg nas wyśmiał i policja nie dostała nawet żadnego kwitka, że byliśmy tam. Skończyło się mandatem 100zł. Panowie powiedzieli mi, że 50zł za jazdę chodnikiem, a drugie 50zł za jazdę wzdłuż pasów. Na mandacie jednak napisane mam "sprawca kolizji drogowej". Chcieli mi dać punkty karne, tylko ciekawe po co, jak nie mam prawa jazdy. Ostatecznie stwierdzili, że rowerzystom jednak nie dają. Panowie na komendzie byli zaskakująco mili, jeśli pominąć język. Usłyszałem nawet hasło "policja do ludzi". Majstermod uda Ci się przesłać mi jakoś już gotową mapkę z przejechaną dzisiaj traską?? Dopiero niedawno się ogarnąłem, później zrobię taką mapkę. Utnę nagranie tak, żeby początek był na placu JPII, a koniec tam, gdzie sie rozdzieliliśmy wracając. Jutro raczej nie pojadę. Mimo, że wszystko w rowerze działa bez zarzutu to po zderzeniu muszę jednak zrobić dokładny przegląd śrubka po śrubce. Zmontowałem obiecane pliki, tak aby nie był potrzebny żaden specjalny program do obejrzenia. Mapka ze śladem: Wykres wysokościowy: Szczegółowe dane liczbowe, jakich nie pokaże żaden licznik: Nie mogę wrzucić śladu na mapę topograficzną, gdzie są drogi leśne i ścieżki, bo trasa przebiegała przez 5 takich map, każda na kilka ekranów, a proste sklejenie nie jest możliwe, bo mapy nie są idealnie prostokątne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.