Skocz do zawartości

[Wycieczki] Wrocław zgłoś sie

piotrekpasti

Rekomendowane odpowiedzi

Bravo! Evolec-zucholec! :) ale fakt ze wlasciciel powienien dostac karnego ku..sa za taka linke ;) jak w koncu przekazales rower? ktos szukal namiaru na Ciebie u ochrony? powiesiles kartke na plocie? czekales az przyjdzie po rower? a zlodziejaszek powinien tak polknac swoj scyzoryk zeby mu sie otworzyl w odbytnicy ;)

zostawiłem dane z prawka u ochrony+nr tel, zabrałem rower i pojechałem w str chaty, po dordze spotkałem polismajstrów oczywiście roweru nie chcieli odebrać więc podjechałem na posterunek na grunwaldzką, po dojechaniu na miejsce zadzwonił telefon - owner się znalazł, poczekałem 20min aż podejdzie z buta, pogadaliśmy chwilę rower wrócił do prawowitego właściciela:)

Obywatelska postawa! :)

Patrząc na zdjęcie uzmysłowiłem sobie, że widziałem wczoraj właściciela jak jechał na tym rowerze popołudniową porą. Uwagę zwróciłem na kształt ramy i tego XCR'a.

Czyżby wysoki szczupły chłop był właścicielem?

Jeszcze apropo jaszczura i jazdy na orientację, ktorego wrzuciłem wczesniej.

Może ktoś chętny na trasę rowerową 50km ? Bez opłaty startowej. Limit 8h+1h.

Tylko, że tu już potrzeba samochodu na 2 rowery i 3 osoby.

Wyjazd by był w sob o 6, start o 8:30. Powrót w sobotę.

W rowerowych jeszcze nie startowałem, ale w pieszych są sukcesy i miejsca na podium (się pochwalę) :]

Edyta:

Znalazłem kogoś na trasę pieszą więc ewentualnie na taką możemy kogoś zgarnąć jako 4 osoba.

Edyta druga:

Jak dostane info odnośnie Śnieżnika to może uda mi się zakombinować żeby się pojawić. Tyle, że bym potrzebował transportu w stronę powrotną.

A tak już mniej bohatersko: jest ktoś chętny zrobić jutro/w sobotę jakieś 60-70 kilometrów, rekreacyjnym tempem? Jak trochę mniej czy więcej, to też się nie obrażę.

Ja jestem chętny. Jak pasuje Ci moje towarzystwo to napisz: gdzie i o której start.

Orientuje się ktoś czy niebieski pieszy szlak w masywie ślęży jest przejezdny rowerem?

To jest ten z przełęczy Tąpadła na wierzchołek? Jeśli tak, to nie :) Chyba że: (i) w dół, (ii) masz zjazdowy rower, (iii) jesteś w tym dobry ;-)

• 2 tygodnie później...

jak plan na sobotę?? start 10-11 spod milenijnego od str osobowic, może exploracja wilczyna?? może coś inszego?? jakieś propozycje? ew można w niedzielę :) ktoś będzie?? Mix jako nawigator??

ja chętnie - poza asfaltami do 15:00 pokręcę :)

ale mówicie Panowie o sobocie czy niedzielce??:>

ps: Voivod - hak naprostowałeś?? :)

ja chetnie w sobotę - ew pon-pt w godzinach wszelakich,

z voivod'em zapinamy się w sztafetę - może ktorys z forumowiczów ochotę mieć bedzie na dłuższe krecenie? :)

Ja kurde nie wiem jeszcze. Byc może będę w sob trawę kosił (taką prawdziwą żeby nie było :P), wszystko zależy od pogody.

Ale jeden dzień powinienem wygospodarować.

Tydzień temu zwiedzałem tereny MPWiK :P

Ostatnio co wyjazd to jakies nowe tereny zwiedzam we wro :) Super sprawa.

Jeżeli pasi to dam znać jutro dopiero ;/

Może trasa maratony wrocławskiego tego co był kiedyś pod trzebnica lub któryś z ostatnich ? Sobótkę wspominałeś :>

I chciałbym trochę asfaltu bo czuje moc :] Dosłownie parę km.

Zapraszam przyczajonych nowych.

Tydzień temu zwiedzałem tereny MPWiK :P

Te skurkowańce sobie postawiły w przynajmniej jednym miejscu -- na wyjściu z Międzyrzeckiej w Świątnicką -- monitoring (sic!). Blokuje wjazdu na "zakazany", może 200-metrowy, odcinek. Kiedyś tam przy kładce co najwyżej stali jacyś ochroniarze, a teraz -- CCTV.

Nb. właśnie w połowie tego "zakazanego" odcinka jest takie miłe zakole Oławki, gdzie MPWiK ma stanowiska do urządzania sobie bib (grile, takie tam). O dokładnie tu.

Oczywiście kwestie ochrony ujęć wody nie pozwalają śmignąć rowerem czy pieszkom przez ten asfaltowy łącznik Międzyrzecka-Świątnicka, ale urządzać tam imprezy pracownicy MPWiK mogą -- to już nie jest ekologia.

(Mnie od razu taki Elewarr do głowy przychodzi ;-)

Kamery są co najmniej dwie na tej trasie (zapewne trzecia przy przeciwległym wejściu). I kilka na innych obiektach w głębi terenu.

Kontrola zależy od upierdliwości ochroniarza, ale to jego praca.

Ktoś niepowołany tak czy inaczej, jak będzie chciał, to się dostanie (ale i tak trochę to dziwne - woda jest potem i tak ozonowana i badana, chyba że aż tak bardzo się nie znam :).

Grilla sobie robią jak w wielu zakładach pracy - normalka że mają tereny rekreacyjne (wyguglaj sobie volvo :).

Wstęp legalny jest z kartą wędkarską :) taka ciekawostka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...