bikermisiek Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Bikermisiek: Szkoda... miłego wyjazdu życzę Chaozz & Sandra: wstaliście juz? dzięki może nastepnym razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Nie ma chętnych w takim razie wjadę sam na Ślęże. Bede jeszcze ok 11.00 na pętli tramwajowej na oporowie jakby ktoś chciał w ostatniej chwili dołączyć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Dzisiaj pozostaje mi życzyć Wam dobrej pogody a tymczasem EKIPA NIEDZIELNA !! Bardzo prosze wszystkich chętnych na 100% o propozycje godziny wyjazdu, ew. kto może zabrać dobrą mapę (ja nie posiadam), miejsca zbiórki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Proponuję jutro godzina 9.30, pętla tramwajowa, pod górką, mapy nie mam, ewentualnie z neta wydrukuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 OK, godzina bardzo mi odpowiada. Tylko o jaką pętlę chodzi?? - na Krzykach?? Bardzo bym Cie prosił o wydrukowanie mapy. Pozdrówy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Chodziło mi o pętle na Grabiszynku, pod górką gdzie jest cmentarz Żołnierzy Polskich. Mapkę wydrukuję. Pozdrawiam. Kto jeszcze jedzie? Niedziela godz 9.30 Pętla - Grabiszynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 ja jadę, mapki podobnie nie posiadam EDIT: tą pętle nazywają raczej oporów i wygląda tak, tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasello Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 OK, postaram sie byc ... godz. 9:30 jest bardzo dobra , miejsce tez. niech wiec tak bedzie. pzdr. asasello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Ok, nie bedę wydziwiał z miejscem, najwyżej się kulnę troche po Wrocku. To już jest nas czterech:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virus333 Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 w ktorym miejscu zamierzacie wyjechać z wrocka? to bym kogoś z was złapał przy wyjeżdzie, bo rowerem szosowym oto ciężko będzie mi tam dojechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Mistrz Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witam więc był ktoś dzisiaj na ślęży bo ja byłem z dwoma koleżankami jedna miala typową damke z niemiec z popsuta manetką przerutki tyl a rower ważył dobre 20 kg ;/ druga miala tam "jakiegos" górala a najfajneijsze było to że jechaliśmy niebieskim szlakiem i się zgubiliśmy to troche szlismy jak sie puzno okazalo niedzwiedzim szlakiem ale bylo extra ;D i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich rowerzystów któych mijałem, a w szczególności kolege który łatał dętke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witam! wlaśnie wróciłem z wypadu na Ślęże. Wycieczka bardzo udana Pozdrowienia dla Chaozza i Sandry Dzięki za wspólny wypad Adam Mistrz: widziłem cię dwa razy raz podczas podjazdu na przełeczy i później gdy Chaozz wymieniał dętke Zdaje się, że twoja koleżanka miała mała "kraksę" ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Witam więc był ktoś dzisiaj na ślęży bo ja byłem z dwoma koleżankami jedna miala typową damke z niemiec z popsuta manetką przerutki tyl a rower ważył dobre 20 kg ;/ druga miala tam "jakiegos" górala a najfajneijsze było to że jechaliśmy niebieskim szlakiem i się zgubiliśmy to troche szlismy jak sie puzno okazalo niedzwiedzim szlakiem ale bylo extra ;D i jeszcze raz pozdrawiam wszystkich rowerzystów któych mijałem, a w szczególności kolege który łatał dętke Poadrawiam również!!!! Kolego tylko pogratulować takich dzielnych kobiet na rowerach i to dwóch!!! Może kiedyś razem pośmigamy??? Podziękowania śle za wyprawe mojej dzielnej dziewczynie oraz Rivovi, który zawsze jest wybornym towarzyszem wypraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Mistrz Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 te dwie koleżanki do wypraw to są swietne jedna to juz prawie na smym dole przez kierownice przeleciala bo nie wyczuła przedniego hamulca myślalem ze będa mialy wyrzuty że je wziąłem i prawie sie nie pozabijały ;/ a jak wracaliśmy to jeszcze dziękowały ze dzieki mnie miło spedzily dzien i umówiliśmy sie razem na kolejny wypad tylko że tym razem na Gromnik a i jeszcze jedno wiecie coś o Rajdzie po Wzgórzach Strzelińskich 2 Września w Białym Kościele ?? nie ??!! to wam podpowiem http://bialykosciol.pl/index.php?dzial=rajd&strona=o_rajdzie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliszka Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 witam moze ktos ma ochote na wypadzik do Wojnowic? Trasa ok.20 km Leśnica-Krępice-Mrozów-Wojnowice Początek trasy dziś godz 11 Shell ul.Mińska pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikermisiek Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 witam moze ktos ma ochote na wypadzik do Wojnowic? Trasa ok.20 km Leśnica-Krępice-Mrozów-Wojnowice Początek trasy dziś godz 11 Shell ul.Mińska pzdr. w jedną stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejt Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 to dobrze, że w jedną stronę inaczej nie byłoby sensu wychodzić z domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 A my już wrócilismy Widze że pierwszy sie do kompa dorwałem. Wypad to dla mnie czyta rewelacja. Pozdrówy dla Dexa za prowadzenie do Wrocławia ze śrędnią powyżej 30km/h i dla Condora bo w jego wieku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Dzięki za wyjazd, było extra, przetarliśmy kilka nowych szlaków No i ta predkosc Dexa - chłop ma kondychę, przyciągnął Nas z Sobótki do Bielan w ok 45 minut :-) Co do wieku - to mężczyźni są jak wino - im starsi tym lepsi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modliszka Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 w jedną stronę Faktycznie w jedną strone, bo droga powrotna była do uzgodnienia i wyszło troszke wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Chciałem zobaczyć ile Maszy wytrzyma na tych swoich śmiesznych 26 calach :biggrin: . Ja tu cisne a ten się dzielnie trzyma . Jest jeszcze inny plus tego - mniej samochodów miało okazje zepchać nas do rowu. Pozdro dla uczestników wycieczki, było super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mahu Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 witam moze ktos ma ochote na wypadzik do Wojnowic? Trasa ok.20 km Leśnica-Krępice-Mrozów-Wojnowice Początek trasy dziś godz 11 Shell ul.Mińska pzdr. Ja do Wojnowic najczęściej jeździłem zielonym szlakiem z Leśnicy, cały czas przez las, zero asfaltu (17km z Kuźnik). Wariantów dojazdu jest z resztą kilka i każdy ciekawy. Na okolicznych pagórkach można zaliczyć całkiem przyjemne zjazdy i podjazdy. Chyba wybiore się tam w tym tygodniu. Może ktoś jeszcze chce? Traska w sam raz na 2-godzinny popołudniowy wypadzik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikermisiek Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Ja do Wojnowic najczęściej jeździłem zielonym szlakiem z Leśnicy, cały czas przez las, zero asfaltu (17km z Kuźnik). Wariantów dojazdu jest z resztą kilka i każdy ciekawy. Na okolicznych pagórkach można zaliczyć całkiem przyjemne zjazdy i podjazdy. no i to jest chyba najciekawsza droga do zamku z dala od miejskich spalin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 A na szczyt wjechaliście??? Ja znaszej wyprawy najbardziej wspominam cieżki podjazd po tych kamieniach (trzeba stracić trochę potu żeby tam wjechać), trudny zjazd (kamienie i piesi!!!) oraz widok ze szczytu Ślęży na rysujące się wyrażnie na horyzoncie Sudety!!!! Sama droga w tamtą i z powrotem to tylko ślepe nabijanie kilometrów. Takiej adrenaliny na zjeżdzie i wysiłku na podjeździe nie zamienił bym na nic! Górale rullezzz!!!!!! Asfalt dle szosowców!!!! Mam racje Riv??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 20 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 To może ja sie wypowiem bo akurat tu wlazłem:) Wjechalismy na szczyt z trzema krótkimi odpoczynkami. Rzeczywiście, kamienie wytrącały z rytmu ale jakoś przyjemniej mi się po nich podjeżdżało niż asfaltem. Zjazd pokonaliśmy bardzo szybko, z mała przerwą na wystudzenie mojego układu hamulcowego gdyż dysponowałem tylko tylną tarczą. Piesi uciekali na dźwięk spadających kamieni więc kłopotu z nimi nie było:) Potem jeździliśmy troche interwałowo po okolicy - w sumie 40km po górkach. Ja zamknałem wypad z dorobkiem 100,25km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.