MixingHead Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Gdzie ja tam dramatyzuje :] Drobna regulacja napędu i powinno być lepiej. Ale za to na płaskim czuje się mocny jak nigdy (nie mylić z porównaniem do przecinaka), a to dziwne bo miałem przerwę w poważniejszym rowerowaniu. Pochwal jeszcze raz kobitę, bo niezły z niej herbatnik Niech ma na zachętę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Magda Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Nie martwi mnie obecność samych mężczyzn,tylko to że mogę kondycyjnie nie podołać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ana87 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Nie martwi mnie obecność samych mężczyzn,tylko to że mogę kondycyjnie nie podołać. Nie ma się czym martwić, jeśli mowa o turystycznym wypadzie to tempo jest dostosowane do najsłabszego a panowie czekają jak ktoś zostanie z tyłu bez żadnych niemiłych komentarzy o czym się w sobotę przekonałam Pochwal jeszcze raz kobitę, bo niezły z niej herbatnik Niech ma na zachętę. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Tyle, ze na ciebie nie trzeba było czekać. A na podjazdach zawsze tak jest, że kto ma sile to do przodu i czeka na górze. Magda - nie pojedziesz to nie będziesz wiedziała. Najczęściej ja zamykam tył i na mnie czekają, więc jak będę jechał za tobą to nikt cie nie zostawi :] Możesz się podzielić swoimi osiągnięciami, łatwiej będzie coś ustalić, dopasować trasę. W tygodniu można zrobić jakiś rekonesans bo teraz jest najlepszy okres. Co na weekend ? Brzeg dolny z obornikami + jakieś ścieżki leśne ? Dolina bystrzyce ? Ale muszę jeszcze mapy obczaić Oraz czekam na inne propozycje. Tempo może być z gatunku wiejskiego koło gospodyń rowerowych do którego, jak ustaliłem ostatnio z evo, się zaliczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inhibitor Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Wkurzają mnie trochę takie wypowiedzi w stylu "a ja nie mam kondycji", "a ja nie podołam", "a ja nie nadążę"... To one buduja wizerunek wymiataczy, ludzi ze stalowymi udami, którzy ponoć tu przesiadują, a jak już siądą na rower to przelatują 150km terenem prędkością poddźwiękową na rozgrzewkę... Tymczasem większośc tu siedzących, czytających, piszących na każdym z wyjazdów dałoby radę... Tylko strach spróbować? Bo będę ostatni? I co z tego? Lepiej przed telewizorem siedzieć i ogladać "Trudne sprawy" na Polsacie? Mixing - nie jeździliśmy zbyt często, ale pamiętam, że spokojnie dawałes radę... Jestes świetnym motywatorem dla tych, którzy "nie dadzą rady", "nie maja kondycji" itp. itd... Jak powiedział kiedys ktos madry "lepiej być ostatnim wśród najlepszych niż pierwszym wśród najgorszych"... Zatem zachęcam do udziału w ustawkach, wycieczkach, tripach... Każdy z was da radę, byleby miał rower... I nikt na nikogo krzywo patrzył nie będzie gdy zajdzie konieczność poczekania kilkudziesięciu sekund lub kilku minut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn2807 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Przyjmujecie też "młodzież" do wypadów i tripów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 .... Co na weekend ? Brzeg dolny z obornikami + jakieś ścieżki leśne ? Dolina bystrzyce ? Ale muszę jeszcze mapy obczaić Oraz czekam na inne propozycje. Tempo może być z gatunku wiejskiego koło gospodyń rowerowych do którego, jak ustaliłem ostatnio z evo, się zaliczam a może pętla chaoza na wilczynie?? choć w sumie dużo interwałów jest Wkurzają mnie trochę takie wypowiedzi w stylu "a ja nie mam kondycji", "a ja nie podołam", "a ja nie nadążę"... To one buduja wizerunek wymiataczy, ludzi ze stalowymi udami, którzy ponoć tu przesiadują, a jak już siądą na rower to przelatują 150km terenem prędkością poddźwiękową na rozgrzewkę... Tymczasem większośc tu siedzących, czytających, piszących na każdym z wyjazdów dałoby radę... Tylko strach spróbować? Bo będę ostatni? I co z tego? Lepiej przed telewizorem siedzieć i ogladać "Trudne sprawy" na Polsacie? Mixing - nie jeździliśmy zbyt często, ale pamiętam, że spokojnie dawałes radę... Jestes świetnym motywatorem dla tych, którzy "nie dadzą rady", "nie maja kondycji" itp. itd... Jak powiedział kiedys ktos madry "lepiej być ostatnim wśród najlepszych niż pierwszym wśród najgorszych"... Zatem zachęcam do udziału w ustawkach, wycieczkach, tripach... Każdy z was da radę, byleby miał rower... I nikt na nikogo krzywo patrzył nie będzie gdy zajdzie konieczność poczekania kilkudziesięciu sekund lub kilku minut... tiaa, ja też nie mam kondycji w porównaniu do innych ale uczę się od nowa jeździć na końcu rower i pozytywne nastawienie jak u kolegi Mix'a - ma sztywniaka a zawsze jezdził z nami na ustawki jak miał czas;] Przyjmujecie też "młodzież" do wypadów i tripów? ''najmłodszy'' uczestnik paru ustawek ma pod 40ści jeśli przesadziłem Michale zawanym dalej Mibasem, to przepraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Codziennie jeżdże rowerem,nietety głównie asfalt.Nie wiem jak bedzie w terenie,górkach itp.Mimo wszystko mam ochote spróbować wiec bede uwaznie sledziła wpisy i dołącze w najbliższym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn2807 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 W takim razie polecam się i jeżeli nic mi nie wypadnie to zabieram się z Wami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Magda Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Zapomniałam sie podpisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M45 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Ja w odróżnieniu od innych jestem mocny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Może byc pętla wilczyńska. Jeżeli znasz drogę. Albo masz jakis slad ktory moge przenieść na mape. Ale i tak pobłądzimy żeby było fajniej A interwałami sie nie przejmujmy, na razie. Zobaczymy ilu chętnych, nastawimy sie wtedy odpowiednio, zaznajomimy z nowymi. I nieśmiało zaproponuje: może grill na polance (jeśli ją znajdziemy) ? 1-2 jednorazowe zestawy do plecaka i można ucztować. Ja mogę to targać bo i tak zawsze biorę większy plecak. M45 - Majka takich je na śniadanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Może byc pętla wilczyńska. Jeżeli znasz drogę. Albo masz jakis slad ktory moge przenieść na mape. Ale i tak pobłądzimy żeby było fajniej A interwałami sie nie przejmujmy, na razie. Zobaczymy ilu chętnych, nastawimy sie wtedy odpowiednio, zaznajomimy z nowymi. I nieśmiało zaproponuje: może grill na polance (jeśli ją znajdziemy) ? 1-2 jednorazowe zestawy do plecaka i można ucztować. Ja mogę to targać bo i tak zawsze biorę większy plecak. M45 - Majka takich je na śniadanie drogę znam (chyba) tu http://www.sports-tracker.com/#/workout/shelby/9d4h6pb1c5m34pfb link jak trza będzie to może gpx'a wydobędę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 W tym lasku nie było jakiejś pętli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuLungeLe Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Jeśli powstanie jakiś plan, to chętnie sie dołącze, tylko kiedy, sobota czy niedziela ? I ile km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 W tym lasku nie było jakiejś pętli ? być może masz tą na myśli http://www.sports-tracker.com/#/workout/shelby/1bkff1pfetj1hhcf Jeśli powstanie jakiś plan, to chętnie sie dołącze, tylko kiedy, sobota czy niedziela ? I ile km plan już prawie jest:) sobota i niedziela:) Km ok 50-80 ;]W sumie to się jeszcze okaże kto przyjedzie, jak z formą i czy błocimy czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 To chyba to drugie raczej ;] Zapewne w praniu i tak wyjdzie co innego :] Ja bym jednak jakoś kombinował z dojazdem lub powrotem lub oba żeby ominąć drogę 342. Na mapie jest parę alternatyw, ale jak one w realu wyglądają i czy się nie kończą krzakami jak to czasem bywa to nie wiem. Jeżeli ktos nie lubi niespodzianek i zwiedzać to niech da znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Ja bym jednak jakoś kombinował z dojazdem lub powrotem lub oba żeby ominąć drogę 342. Na mapie jest parę alternatyw, ale jak one w realu wyglądają i czy się nie kończą krzakami jak to czasem bywa to nie wiem. Od razu powiem, że zaraz za mostkiem jest zwodnicza dróżka w prawo, wydaje się, że da się "gdzieś" dopedałować. Niedawno dałem się jej syreniemu śpiewu namówić na mały detour -- skończyło się podskakiwaniem na skibach, a jak po dobrych 2 km takiego czegoś dojrzałem, że końca tego nie widać -- musiałem nawracać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 http://goo.gl/maps/P2Qe tu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olgierd Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 wroclaw - Mapy Google tu ? Aha Z tym, że biłem się przez krzaki... o kurczę, widzę, że zrejterowałem na przedpolu lotniska ;-) to ze mnie kiep jednak! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polanegri Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Witam , Kilka dni temu podjęłam wyzwanie, przejechania dystansu z Wrocławia nad morze dokładnie do Świnoujścia. Wczoraj wróciłam i cel osiągnęłam Przejechałam ten dystans w swoim tempie (ślimaczym:) )ale i tak się z tego max cieszę. Jechałma przez 3 dni, w sumie 18.5 godz ciągłej jazdy. O kilometrach już nie wspominam mała fotka(jak widać na dworze było słonecznie:P ) https://picasaweb.go...feat=directlink link do trasy: Route: WrocĹaw -ĹwinoujĹcie | Bikemap.net pozdrawiam i do zobaczenia na trasie:) a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madluki Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 polanegri Gratulejszons ! :-) Na wykresie przewyższenia fajnie widać systematyczny spadek aż do samego morza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 więc jest pionteczek:) co z jutrem?? o 10 pod milenijką od strony osobowic? kto będzie? komu nie pasu czas!?jaka trasa?? może nastawimy się na tego pomysła Mix'a z BBQ? taki zapoznawczy z 'nowymi'? przelecimy przez osobowicki a na rędzienie możemy odpalać żarłodajnie:) chyba że lecimy gdzieś przed siebie? Majkel ma się odezwać do wieczora, Pana oburzonego, sfochowanego Bartola nie będzie chyba ale jak coś zapraszamy co by się nie poczuł pominięty raczej turystycznie - max spd powiedzmy po lesie 15-18km/h?? Będzie dobrze jeśli nie będzie to się spowolnimy, ma być krasne słońce więc imo warto ruszyć dupkę sprzed tv pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AndrzejAA Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 25 km/h, to ślimacze tempo? Kurczę, to jak nazwać moją jazdę? ;d Ale ładnie! W 3 dni i to jeszcze ponad 200 km pierwszego... Muszę kiedyś tyle wykręcić, ale ja tak kocham góry, że nie sądzę, by się udało. No, chyba że wykonałbym któryś z moich szalonych planów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo07 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Off Top polanegri Gratulejszons ! :-) Na wykresie przewyższenia fajnie widać systematyczny spadek aż do samego morza.. tyle że to na rowerze szosowym więc szału nie ma:) co innego jak z Argusiolem dokręcali po mieście żeby przebić moje lichy przebieg dzienny przy czym nie na oponach typowo mtb a na semi slikach jechali chyba:) ale cio tam ważne że się pochwaliła gdzie była ;] a po za tym i tak kozakiem jest Flash3M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.