majstermod Napisano 17 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Mam kilka propozycji. 1. Rozszerzenie w profilu swojej lokalizacji. Ułatwi to inicjatorowi wycieczki dobranie miejsca startowego tak, aby nie było tak, że tylko Jemu pasuje. Ja mieszkam na Gaju, więc wpisałem "Wrocław [Gaj]". Dobrze by było, żeby utrzymać jedną konwencję opisów. 2. Jeśli pada propozycja wyjazdu to niech będzie konkretna. Powinny się pojawić przynajmniej takie dane: cel, miejsce i czas startu, a nie sam cel. Uniknie się w ten sposób umawiania na jedna wycieczkę przez kilkanaście postów. Jak propozycja nie będzie komuś pasować to ewentualnie doda swoje komentarze i wtedy można coś zmienić i się dogadać. Ciężko się umówić na wyjazd jak posty z kolejnymi niezbędnymi informacjami pojawiaja się w odstepach kilkugodzinnych. Przykładowo dla wycieczki na Ślężę: Slęża z pętli tramwajowej Oporów w sobotę o 9. Informacje dodatkowe: Przewidywany dystans ok 100km Różnica wysokości 600m (Ślęża ma 718, a w Centrum Wrocławia mamy 120mnpm) Takie informacje ułatwią decydować się chętnym, którzy skonfrontują je ze swoimi mozliwościami, czy chęciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Profil zmieniłem wg Twojej wskazówki bo to dobry pomysł. Z resztą przyda sie takie rozwiązanie. Co do miejsca zbiórki, uprzedzam że mi osobiście nie będzie chciało się jechać na oporów bo mieszkam przy samym wylocie na Sobótke (chyba że chcecie jechać przez Bielany) i chętnie dołącze do grupy. Pasuje mi jednak tylko niedziela:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 To kiedy w koncu wyjazd na Ślężę ? W sobotę czy w niedzielę? Mi pasuje niedziela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Widze że podzieliliśmy się na dwa obozy, tych co chcą albo mogą jechać na Ślęże w Sobote i tych co mogą w Niedziele... Ja mogę w Sobotę i w 90% pojadę razem ze swoją panią. Jeśli są jacyś inni chętni na sobote to chętnie się do nich dołączymy! Wiadomo w kupie siła! Mam nadzieje że w niedziele pojedzie druga ekipa i podzielą się z nami swoimi wrarzeniami... Chętni na sobotni wyjazd do Sobótki podawać miejsce i godzine zbiórki przed odjazdem! Pozdrawiamy Chaozz i Sandra!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejt Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 myślę że w sobotę ja bym mogła tylko kurczę nie gwarantuje że wjadę na górę no i wczesniej ktoś musiałby wyregulować mi troszke przerzutki..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majstermod Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Co do miejsca zbiórki, uprzedzam że mi osobiście nie będzie chciało się jechać na oporów bo mieszkam przy samym wylocie na Sobótke Idea rozszerzenia profilu jest taka, żeby spotkać się w takim miejscu żeby choć część grupy miała w miarę po równo do startu, albo żeby wybitnie pasowało to do trasy. Z Wojszyc faktycznie dobry wyjazd jest, bo do Wysokiej jest rzut beretem, a potem same nieuczęszczane drogi. Mi też pasuje ta droga. Jednak pierwszy pomysł był chyba na jazdę przez Kąty stąd Oporów. Tam też nie masz daleko przez Klecinę i Karmelkową. Weź pod uwagę, że moze być ktoś z Psiego Pola i co będziemy się umawiać koło Geant'a jadąc na Śleżę, bo komuś tak pasuje? Propozycje: 1. Jazda przez Kąty: z Oporowa (pętla tramwajowa) 2. Przez Wielką: Skrzyżowanie Armii Krajowej i Borowskiej 3. Ostatecznie przez Bielany: Auchan przystanek 133 Start powinien być z miejsc, kóre każdy znajdzie bez problemu, spoglądając wcześniej w domu na plan miasta. Musi też być miejsce, żeby stało kilka rowerów, a nie chodnik w wąskiej ulicy. Jeśli już ustalimy miejsce startu i komuś wygodniej będzie dołączyć gdzie indziej, to przecież może do kogoś zadzwonić i dołączyc po drodze, albo czekać gdzieś na planowanej trasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkanian Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam! Chętnie także dołacze to wszej wyprawy Nie daje gwarancji, że każdy termin bedzie mi pasował, ale jak padnie konkretny (ostatecznie ustalony) czas i miejśce wyjazdu wtedy zadecyduje P.s majstermod świetny pomysł z dokladniejsza lokalizają w [] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 "Jeśli już ustalimy miejsce startu i komuś wygodniej będzie dołączyć gdzie indziej, to przecież może do kogoś zadzwonić i dołączyc po drodze, albo czekać gdzieś na planowanej trasie." No o tym mówie. Umawiajcie się gdzie chcecie ale ja i tak w miasto nie wjeżdżam. Tak czy siak wylądujecie koło mnie. W taki razie poprosze o telefony i tak w zasadzie KTO JEST NA 100% CHĘTNY NA NIEDZIELE?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 widze że chętnych na sobotę jest niewielu.... mam nadzieje że trafi się ktoś kto zna fajny dojazd do naszej GÓRY... Jeśli nie to poproszę kogoś o dokładniejszy plan trasy wrocek-sobótka, taki spokojną miej uczęszczaną przez auta drogą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Chętni na sobotę są... Wszystko zależy o której wyjeżdzacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virus333 Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 chaozz - ja ci mogę podać dobrą troasę ale dla szosowców do sobótki ja jadę tak: Wrocław (wyjazd przez ołtaszyn - ul. gen. Kutrzeby) ->wyskoka->karwiany ->komorowice->szukalice ->wilczków ->szczepankowice ->bodziszów->dobkowice ->damianowice ->knórów-> sobótka niestety nie pamiętam nazw wszystkich wiosek przez ktore przejeżdzam - to są tylko te ktore zapamiętałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 W sobote mage dopiero po 12, ale to chyba dosc pozno? Na niedziele sie zapisuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasello Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 mam nadzieje, ze bede mial czas w niedziele (sobota calkowicie mi nie pasuje)... jestem za miejscem nr 1 czyli Oporow. chaozz: mam mapke rowerowa w postaci jpg - moge podeslac z zaznaczona trasa. odezwij sie na prv. pzdr. asasello Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 A ile czasu będe potrzebował na dojazd z wrocka do sobótki w raczej wolnym tepie 20-22km/h? Wydaje mi się że gdzieś około 2,5godziny?? to 5 h na dojazd i powrót, na odpoczynek po dojechaniu pół godziny, trochę jazdy ze 2-3h i znowu odpoczynek 0,5 - godzinke to daje nam w najdłuższej wersji prawie 10h. Najpóżniej trzeba o 10 z wrocka wyjechać... Tak mi się wydaje ale jeszcze tam nie byłem... A jak planujecie Niedzielną wycieczke?? Poradźcie coś! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Virus333 Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 10h to drobna przesada, 8 jest bardziej prawdopodobne uwzględniając zwiedzanie . Chaozz - pogadaj z Maszy on chce jechać w nd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chaozz Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 10h to drobna przesada, 8 jest bardziej prawdopodobne uwzględniając zwiedzanie . Chaozz - pogadaj z Maszy on chce jechać w nd. Myśle że to nie przesada uwzględniając to że jade z dziewczyną i chce tam troche pojeździc z wjechaniem na szczyt włącznie! odpoczynki będą na pewno i to mżliwe że dłuższe... No tak mi się wydaje, ale moge się mylić.... Jeszcze tam nie byłem ale musze sie jeszcze przez całe miasto przebić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maszy Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Kurcze, wypadaloby żeby każdy się dziś, do powiedzmy 2 w nocy, określił. Jak mówilem wcześniej jadę w NIEDZIELE. Chciałbym wiedzieć na kogo z Was moge jeszcze liczyć, ewentualnie zaklepie sobie bilet do ZOO na ten dzień Co do godziny wyjazdu sądze że 8-9 będzie najlepiej bo w razie potrzeby pozwala na odpoczynki na samej Ślęży czyli więcej energii na szaleństwa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ok panie i panowie czas na konkrety... Sobota godzina 9 pętla tramwajowa na oporowie cel: Ślęża :030: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dex Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Ja się dołączam do wycieczki w niedziele. Co do miejsca ustawki to będę tam gdzie ustalicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Wyjdzie cos z jutrzejszego wyjazdu? Jak na razie dość "znikomy" odzew... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kejt Napisano 18 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 ja z sobótki jutrzejszej rezygnuję i wymyślam sobie jakąś inną trasę....jak coś z tego wyjdzie to się podzielę wrażeniami pozdrosss dla wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikermisiek Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 chyba trzeba zorganizoweć sobie coś na własną rekę bo nie ma porozumienia w sprawie wycieczki!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Jestem wciąż za Sobótką. Mamy jeszcze czas... nie ma co marnowac dnia tym bardziej, że pogoda dopisuje! Bikermisiek jeżeli jesteś zainteresowany to ustalny godzinie i w drogę... najwyżej inni bedą pożniej żałować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikermisiek Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Jestem wciąż za Sobótką. Mamy jeszcze czas... nie ma co marnowac dnia tym bardziej, że pogoda dopisuje! Bikermisiek jeżeli jesteś zainteresowany to ustalny godzinie i w drogę... najwyżej inni bedą pożniej żałować. niestety widząc to niezdecydowanie już zaplanowałem sobie wyjazd w górki bo tak jak mówisz nie ma co marnować pogody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riv Napisano 19 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Bikermisiek: Szkoda... miłego wyjazdu życzę Chaozz & Sandra: wstaliście juz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.